Начало / Екскурзии / Екскурзии - Атина

Потвърдена! Класическа Гърция - автобус от Варна, Шумен, В.Търново

Номер на оферта

/

217985

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- транспорт с луксозен автобус
- съответния брой нощувки със закуски
- водач-придружител
- екскурзоводско обслужване

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- такси за вход в музеи
- билети за корабчета, градски транспорт и др.

Програма на пътуването

Екскурзии
Класическа Гърция - Атина, Пелопонес, Микена, Олимпия, Делфи - автобусна екскурзия от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен, ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 01.04; 05.05; 23.05; 05.09; 22.09; 10.10.2018
Цена: 479 BGN

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в Атина, 1 нощувка в Олимпия, 1 нощувка в Делфи и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Атина, Коринтския канал, Епидаврос, Нафплио, Микена, Древна Олимпия и Делфи. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 00:00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01:30 ч., във Велико Търново (пред Автогара Юг) в 03:30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут София - БлагоевградСолунАтина. Вечерта – пристигане в Атина. Настаняване. Вечерна пешеходна разходка в квартала „Плака” - стария град на Атина, живописно разположен в подножието на Акропола. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Туристическа програма в Атина с екскурзовод на български език: панорамна обиколка на града – пл. „Омония“, ул. „Панепистимиу“ с прекрасните неокласически сгради на Националната библиотека, Университета и Академията на науките, площад „Синтагма” с Парламента, Арката на император Адриан, храма на Зевс, античния олимпийски стадион. Посещение на Акропола (входната такса се заплаща допълнително на място – 20 евро). Свободно време в центъра на града или по желание – посещение на новия музей на Акропола с екскурзовод на български – с доплащане 10 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзоводска беседа на български език в музея и не включва входната такса, която се заплаща допълнително на място – 5 евро за възрастен, 3 евро за лица над 65 г. и безплатно за лица под 18 г. Посещението се провежда при минимум 15 участника. Музеят е археологически и е създаден, за да събере на едно място всички артефакти, открити на Акропола – от бронзовата до римската и византийската епохи. В него са изложени около 4000 експоната на площ от 14 хил. кв. м. Свободно време. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. 07:30 ч. - отпътуване за полуостров Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал; посещение на Епидавъра – най-добре запазения античен театър в Гърция, построен през III век пр. Хр. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро), Нафплио – древен град, живописно разположен в Арголическия залив, първа столица на гръцката държава след Освобождението; Микена, прочутото царство на Агамемнон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро). Отпътуване за Древна Олимпия. Пристигане вечерта. Настаняване. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е. (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро). Около обяд отпътуване за Делфи. Пристигане привечер. Настаняване. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на археологическия обект Делфи - един от водещите религиозни центрове в Древна Гърция и най-почитаното светилище в Древността в цялото Средиземноморие, посветено на бог Аполон (входната такса се заплаща допълнително на място – 12 евро). Около обяд отпътуване от Делфи по маршрут ДелфиСолунВарна. Пристигане във Варна след полунощ с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.
ЦЕНИ:

За резервации до 2 месеца преди датата на тръгване - отстъпка 3%.

01.04.2018 - 479 лв
05.05.2018 - 479 лв
23.05.2018 - 479 лв
22.09.2018 - 479 лв
10.10.2018 - 479 лв
- единична стая - 591 лв
- дете до 18 с двама възрастни - 409 лв
- дете до 18 с един възрастен - 439 лв


Услуги с доплащане:

- Музея на Акропола - 10 лв.
- Допълнителна седалка - 210 лв.
ВАЖНО:

Считано от 01.01.2018, при нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студиа. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.
0001

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Атина |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Атина |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Атина

Избрани оферти