Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Потвърдена! Класическа ИТАЛИЯ - автобус от София, Варна, Бургас, Пловдив

Номер на оферта

/

195391

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

- 7 нощувки в хотели 3*: по 1 в Загреб и Монтекатини Терме; 3 в Рим или района на Рим; 1 в Лидо ди Йезоло и Любляна;
- 7 закуски в ресторантите на хотелите;
- Турстическа програма в следните градове: Загреб, Флоренция, Падуа, Рим, Ватикана, Верона, Венеция, Любляна;
- Местен екскурзовод във Флоренция;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за настаняване в хотел в Рим – 30 евро;
- Доплащане за единична стая – 135 евро за хотел в околностите на Рим / 152 евро за хотел в Рим;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 10 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 29 лв
- Сити такси: 16 евро;
- Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
- Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
- Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“;

Програма на пътуването

Екскурзии
Класическа Италия - Флоренция, Падуа, Рим, Ватикана, Верона, Венеция през Загреб и Любляна - автобусна екскурзия от София, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 28.04; 19.05; 16.06; 01.09; 22.09; 20.10; 17.11.2017
Цена: 798 BGN

Загреб, Флоренция, Падуа, Рим, Ватикана, Верона, Венеция, Любляна

Туристическа програма:

1 ден:
СофияЗагреб
Отпътуване от София за Загреб в 08:00 ч. от Национален стадион „Васил Левски“ и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб вечерта. Вечерна разходка в Загреб – ще видите: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град е неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.
2 ден:
ЗагребФлоренцияПадуа
Закуска. Отпътуване за красивата Италия – музей на открито, събрала реликви от отминали времена, световно известни творби на талантливи художници и поети, прекрасна архитектура, безброй замъци, крепости и незабравими пейзажи. Попътно посещение на Падуа, който се намира се на 40 км от Венеция, разположен на река Бакилионе. Падуа е много живописен град – с гъста мрежа от аркадни улички и много и разнообразни мостове, пресичащи различни разклонения на р.Бакилионе. Разглеждане на централната градска част: площада “Прато делла Вале” с уникални скулптурни композиции; катедралата “Св.Антоний”- покровител на града и базилика „Санта Джустина”, където се намира и саркофага на евангелиста Лука. Време за обяд в типичен ресторант, където можете да се насладите традиционната италианска кухня и ароматното вино. Настаняване в хотел в района на Флоренция – Монтекатини Терме.
3 ден:
ФлоренцияРим
Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз): моста „Сан Николо“ - старият мост на на река Арно; най-важните църкви на Флоренция - „Санта Кроче”и „Санта Мария дел Фиоре“ - Катедралата на Флоренция, Камбанарията и Баптистерията „Сан Джовани“; Площада на Синьорията, Палацо Векио – старият дворец и Галерия „Уфици“. Възможност за обяд в малките ресторантчета. Можете да посетите още „Капелла ди Медичи“ или да се отдадете на шопинг из търговските улици на града. Отпътуване за Рим. Настаняване в хотел в Рим/ околностите на Рим - Остия. Нощувка.
4 ден:
Рим
Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка на града: църквата „Санта Мария Маджоре“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе“ (6 евро), Колизеума (12евро), Арката на император Константин Велики, Римският форум, Императорските форуми, Пиаца „Венеция“ с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Връщане в избрания хотел в Рим/ околностите на Рим. Нощувка.
5 ден:
РимВатикана
Закуска. Туристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение Ватиканските музеи (35 евро) – едни от най-красивите и забележителни паметници на църковното влияние! Тук ще имате възможността на разгледате безценните колекции на папите, „Сикстинската капела“, „Стаите на Рафаело“...
Самият папски център е нарекъл Ватикана мястото за “намесника на Христос на земята”- папата и неговите кардинали. Следобед посещение на Площад Навона – един от най-красивите римски площади, който е построен върху древноримска писта за надбягване с колесници и по тази причина все още е известен и като „Стадионът на Домициан“. Тук се намират „Фонтанът на четирите реки“, „Фонтанът на Нептун“ и „Фонтанът на Мавъра“, а в непосредствена близост е разположена и най-голямата архитектурна и културна забележителност на РимРимският Пантеон – един от многото исторически символи на града! Свободно време. Връщане в избрания хотел в Рим/ околностите на Рим - Остия. Нощувка.
6 ден:
РимВеронаВенеция
Закуска. Отпътуване за град Верона, съхранил любовта на Ромео и Жулиета. Пешеходна разходка в старата част на града: площад ”Бра” - най-големият площад на Верона; Арена ди Верона – третият по големина амфитеатър в Италия; Фонтана “Мадона Верона” - символ на на града; ренесансовия площад „Ербе“, къде са разположени римсият форум и беседката „Берлина“ с позорният стълб на който през 16 в. са завързвали осъдените и са ги замеряли с изгнили плодове; къщата на Жулиета с дворчето и терасата, под която Ромео е разкрил любовта си и бронзова статуя на Шекспировата героиня. Ще може да напишете на листче вашето име и името на любимия човек и да го закачите на стената на къщата; Площад „Синьория“ - аристократичният площад на Верона, в центъра на който се издига скулптура на Данте Алигиери. Отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в района на ВенецияЛидо ди Йезоло.
7 ден:
ВенецияЛюбляна
Закуска. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Отпътуване за Любляна - столицата на Словения и най-големият град в страната. Разположена е между Адриатическо море и Алпите, близо до вливането на река Любляница в река Сава. Кратка туристическа програма: Старият град, Старото кметство, Тримостието, река Любляница и Францисканския манастир. Настаняване в хотел в Любляна. Нощувка.
8 ден:
ЛюблянаСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена: 798 лв.

Дати: 14.04.17*/ 28.04.17 / 19.05.17 / 16.06.17 / 01.09.17 / 22.09.17 / 20.10.17 / 17.11.17

За датите, отбелязани със звездичка е осигурено тръгване от:
Варна в 23:30 ч.; Бургас в 01:30 ч.; Сливен в 03:00 ч.; Стара Загора в 04:00 ч. и Пловдив в 05:00 ч.
При запитване може да се ползва и еднопосочен трансфер!


Допълнителна информация за туристическите обекти:

Катедралата във Флоренция – 2 евро (заплаща се на място);
Базиликата „Сан Клементе“ - 6 евро (заплаща се на място);
Колизеума – 12 евро (заплаща се на място);
Посещение на Ватиканските музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) – предплаща се в офиса на агенцията;
Намален билет за Ватиканските музеи за деца от 6 до 18 г. и студенти до 26 г. - 27 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки) - предплаща се в офиса на агенцията;
Разходка с гондола по Канале Гранде – 20 евро;
Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (необходимо за достигане до Венеция / заплаща се на място);
Посещението на Ватиканските музеи отнема около 3 часа;
Придвижването от Монтекатини Терме до ж.п. гара Прато се извършва с автобус. От там придвижването до Флоренция се осъществява с влак.
Продължителността на пътуването е около 20-25 минути.
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.
Необходими документи:

Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт;
За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане;
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Флоренция

Избрани оферти