Начало / Екскурзии / Екскурзии - Маракеш

Потвърдена! МАРОКО - имперски тур - вариант 1, самолет от София

Номер на оферта

/

194935

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Малага - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
- Трансфер летище - хотел - летище
- Транспорт с автобус по описания маршрут в Испания и Мароко
- Билет за ферибот Тарифа - Танжер - Тарифа
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Sofia" 4* или подобен във Фес
- 2 нощувки със закуски, един обяд и една вечеря в хотел "Meriem" 4* или подобен в Маракеш
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Helnan chellah" 4* или подобен в Рабат
- Входна такса за медресето "Бу Инания" във Фес
- Входни такси за двореца "Бахия", гробницата на династия Саади в Маракеш
- Екскурзоводско обслужване от лицензирани местни екскурзоводи в Казабланка, Маракеш, Фес, Рабат и Танжер
- Местен водач по време на цялата туристическа програма в Мароко
- Водач-преводач от България
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 €

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Вечеря с фолклорна програма и шоу в ресторант "Chez Ali" - 88 лв
- Входна такса за джамията "Хасан II" в Казабланка (около 12 EUR)
- Входни такси за други музеи, разходи за обекти и прояви, посещавани по желание
- Обяд в ресторант в Мекнес, Фес и Бени Мелал (около 15 евро на обяд на турист - заплаща се на място)
- Бакшиши (около 10-20 евро)
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Екскурзии
МАРОКО - имперски тур - вариант 1 - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 09.09; 07.10; 14.10; 21.10.2017
Цена: 1435 BGN

МАРШРУТ: СофияМалагаКоста дел Сол – Тарифа – ТанжерМекнесФес – Бени Мелал – МаракешКазабланкаРабатТанжер – Тарифа – Коста дел Сол – МалагаСофия

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

04.04.2017 - 1435 лв.
09.09.2017 - 1495 лв.
07.10.2017 - 1475 лв.
14.10.2017 - 1475 лв.
21.10.2017 - 1475 лв.
ПРОГРАМА:

1 ден
СофияМалагаКоста дел Сол
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 15.50 ч. с полет на авиокомпания "Bulgaria Air" за Малага. Пристигане на летището в Малага в 18.40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Las Palmeras" 4* или подобен на Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.
2 ден
Коста дел Сол – Тарифа – ТанжерМекнесФес
Закуска (рано сутринта или сух пакет). Трансфер до пристанището в Тарифа (разстояние Коста дел Сол - Тарифа - 150 км). Прекосяване с ферибот на Гибралтарския проход. Пристигане в Африка. Среща с представител на обслужващата агенция в Танжер. Отпътуване за Мекнес – един от четирите имперски града на Мароко и някогашна столица по време на управлението на Мулай Исмаил. Заради многобройните добре запазени джамии, Мекнес е известен с прозвището "градът на 100-те минарета". Туристическа програма в Мекнес. Свободно време за обяд (заплаща се на място). Отпътуване за Фес (разстояние Мекнес - Фес - 75 км.) – най-старият и величествен от четирите имперски града на Мароко, който и до днес се гордее със своите традиции и култура и се счита за религиозната столица на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
3 ден
Фес
Закуска. Туристическа програма във Фес. Посещение на старата медина – един от трите най-свещени за мюсюлманския свят градове, истински лабиринт с повече от 9400 улици, високи сгради, криволичещи и тесни пътечки, в които трудно прониква дори слънчева светлина. Време за обяд (заплаща се на място). Следобед свободно време за разходка по улиците на Фес. Вечеря в хотела. Нощувка.
4 ден
Фес – Бени Мелал – Маракеш
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Маракеш (разстояние Фес - Маракеш - 530 км.) през Атласките планини, берберските села Имузер Ел Кандер, Азру и Ифран – очарователен ски курорт, разположен в сърцето на великолепна кедрова гора. Кратка почивка и свободно време за обяд (заплаща се на място) в Бени Мелал – един от земеделските центрове на Мароко. Пристигане в Маракеш – червената перла в южната част на Мароко. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
5 ден
Маракеш
Закуска. Туристическа програма в историческата част на старинния имперски град Маракеш: джамията "Котубия" (отвън), кулата близнак на севилската "Хиралда", градините "Менара", дворецът "Бахия", гробницата на Саади – династията, която управлява Мароко от 1554 до 1659 г, джамията "Касба" (отвън). Обиколката приключва на площад "Джемаа Ел Фна". Свободно време на площада (1 час). Трансфер до хотела. Обяд в хотела. Следобед свободно време за разходка из арабския сук /пазар/, в лабиринта на уличките на занаятите. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali". Нощувка.
6 ден
МаракешКазабланкаРабат
Закуска. Отпътуване за Казабланка – един от най-романтичните и модерни градове в Мароко и икономическа столица на кралството (разстояние Маракеш - Казабланка - 245 км.). Градът е известен с две имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Основни забележителности в града са Площадът на Обединените нации, туристическия комплекс "Корниш" и джамията "Хасан II" – втората по големина джамия в света след тази в Мека. Панорамна обиколка на Казабланка. По желание посещение на джамията "Хасан II" – шедьовър на ислямската архитектура. Свободно време за обяд в Казабланка (заплаща се на място). Отпътуване за Рабат (разстояние Казабланка - Рабат - 85 км.) – столица на кралството, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмоядите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти. Панорамна обиколка с местен екскурзовод. В Рабат се намират всички министерства, Парламентът, университетът "Мохамед V", както и много красиви паметници. Настаняване. Вечеря в хотела. Нощувка.
7 ден
РабатТанжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер (разстояние Рабат - Танжер - 250 км.) – град на контрастите, разположен в залив с изглед към Гибралтарския проток и испанското южно крайбрежие. Туристическа програма в Танжер. Трансфер до пристанището. Отпътуване с ферибот за Испания. Пристигане в Тарифа. Трансфер до хотела на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря (сух пакет или студена вечеря). Нощувка.
8 ден
Коста дел Сол – МалагаСофия
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет на авиокомпания "Bulgaria Air" в 19.30 ч. за България. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 23.50 ч.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1399 лв.

- единична стая - 1748 лв



ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Визова информация: Българските граждани, притежаващи валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, които желаят да посетят Мароко с намерение за временно пребиваване за срок, не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Мароко, без да е необходимо да им се издават визи.
По време на пресичане на протока Гибралтар, на ферибота с групата няма автобус. При пристигане на пристанището в Испания групата слиза от автобуса и се качва на ферибота. На мароканския бряг групата се качва в местен автобус.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч., Мароко 10 ч.
Валутни курсове: 1 € =11, 20 MAD
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ:

Испания, Мароко: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Испания: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Мароко: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца към планираната дата на напускане на страната.
0005

Тагове

Оферти - Мароко |  Оферти - Маракеш |  Екскурзии - Мароко |  Екскурзии - Маракеш |  Екзотична почивка 2024 - Мароко |  Екзотична почивка 2024 - Маракеш

Избрани оферти