Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Потвърдена! МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - бг група, самолет

Номер на оферта

/

215409

Дати & цени

Цената включва

Посочената пакетна цена включва:

- самолетен билет София – Москва – София с „България Ер” с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
- летищни такси;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;
- билет за влак „Сапсан” /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
- разходка с корабче в Санкт Петербург;
- пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
- всички трансфери по маршрута;
- екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
- входни такси за посещаваните туристически обекти - храм “Василий Блажени“, Третяковска галерия, Кремъл и една от Кремълските катедрали в Москва, „Свето-Троицката Сергиева лавра” в Сергиев Посад, Исакиевския събор църквата „Възкресение Христово“, „Ермитажа“, Eкатерининския дворец с парка и парка на Петродворец в Санкт Петербург ;
- водач – придружител от ТО

Цената не включва

Посочената пакетна цена не включва:

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
- Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
- Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;

Програма на пътуването

Екскурзии
Русия: МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - пролет, лято, есен 2018 - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.04; 18.05; 01.06; 08.06; 20.07; 27.07; 17.08; 31.08; 21.09.2018
Цена: от 2231 BGN

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, както и за разходките с корабчета са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН
Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна обиколка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад, посещение на храма “Василий Блажени“. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН
Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 98 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника. Връщане в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка. През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на „Белите нощи” в Санкт Петербург.
ПЕТИ ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 85 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и 1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 87 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. Нощувка в Санкт Петербург.
СЕДМИ ДЕН
Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 150 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.
ОСМИ ДЕН
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София
РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 2 месеца преди тръгване:

27.04.2018 - 04.05.2018 - 2231 лв.
11.05.2018 - 18.05.2018 - 2268 лв.
01.06.2018 - 08.06.2018 - 2328 лв.
08.06.2018 - 15.06.2018 - 2328 лв.
20.07.2018 - 27.07.2018 - 2268 лв.
27.07.2018 - 03.08.2018 - 2268 лв.
17.08.2018 - 24.08.2018 - 2268 лв.
31.08.2018 - 07.09.2018 - 2231 лв.
21.09.2018 - 28.09.2018 - 2256 лв.
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

27.04.2018 - 04.05.2018 - 2299 лв.
18.05.2018 - 25.05.2018 - 2338 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
01.06.2018 - 08.06.2018 - 2399 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
08.06.2018 - 15.06.2018 - 2399 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
20.07.2018 - 27.07.2018 - 2338 лв. - бели нощи в Санкт Петербург
27.07.2018 - 03.08.2018 - 2338 лв.
17.08.2018 - 24.08.2018 - 2338 лв.
31.08.2018 - 07.09.2018 - 2299 лв.
21.09.2018 - 28.09.2018 - 2325 лв.
Намаления и доплащания:

Намаление за трети възрастен в двойна стая - 77 лв.
Намаление за дете до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 250 лв
Намаление за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 115 лв.
Доплащане за индивидуална стая за пътуване на 27.04, 31.08. и 21.09 - 429 лв.
Доплащане за индивидуална стая за пътуване на 20.07, 27.07., 17.08. - 469 лв.
Доплащане за индивидуална стая за пътуване на 18.05, 01.06., 08.06 - 597 лв.
Доплащане за руска виза - 120 лв.*
* При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно


Необходими документи за издаване на руска виза:

1. Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;
2. Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;
3. Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
4. Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.
Примерни хотели по програмата:

Москва - настаняване в хотел 3 звезди.

Хотел Космос *** - Легендарният хотел е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – “Проспект Мира”. На пешеходно разстояние от хотела са три от забележителностите на Москва – Изложбеният център ВДНХ, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 15 минути с метро. Хотелът разполага с 1777 стаи, 11 ресторанта и кафенета. Панорамният ресторант предлага руска и европейска кухня, а в другите можете да се насладите на средиземноморска, китайска кухня и интернационална кухня. На разположение на гостите са СПА център, фитнес център и басейн. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с безжичен интернет, директен телефон и сателитна телевизия.
Санкт Петербург – настаняване в хотели 4 звезди.

Хотел Москва **** – Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага с 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.
Хотел Парк Ин Радисън Прибалтийская **** – Разположен е на Василиевски остров, на брега на Финския залив, едно от най-екологично чистите места в Санкт Петербург. В близост до хотела има автобусна и тролейбусна спирка, а спирка на метро Приморская е на около 20 мин пешеходно разстояние. Хотелът разполага с 1193 стаи, 2 ресторанта с руска и интернационална кухня и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия и безплатен Wi-Fi интернет .
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИЯТА:

При цените за деца, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или, съответно, двама възрастни в стая.
Формулировката „цена за трети възрастен” означава цена за възрастен, настанен на трето легло с други двама възрастни в стая.
При настаняване в тройна стая понякога третото легло е допълнително. ТО не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи трите легла ще са с еднаква големина и еднакво удобни.
Туристите, пътуващи сами, задължително трябва да доплатят за индивидуална стая.
Настаняването е в стаи стандарт на съответните хотели, а не в стаи супериор, лукс, джуниър суити и пр. по-скъпи категории стаи.
Точните часове на полетите са изписани върху самолетните билети.
Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните.
Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
0001

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Пролет 2024 - Русия |  Пролет 2024 - Москва

Избрани оферти