Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Потвърдена! НГ 2018 в ЛИСАБОН от София, 5 нощувки, хотели 4* и 5*, БГ група

Номер на оферта

/

211088

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Лисабон – София с АК ”България Ер” с включени летищни такси и багаж до 23 кг на човек
- 5 нощувки със закуски в избрания хотел
- трансфер летище – хотел – летище
- обзорна екскурзия на стария Лисабон с екскурзовод на български език
- медицинска застраховка – 10 000 евро със ЗАД „Армеец“
- представител на български език по време на пътуването и престоя в Лисабон

Цената не включва

- Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Real Parque 4*с включен коктейл за Добре дошли, вечеря на бюфет маса с избор от супи, салати, студени предястия, основни ястия и десерти, с включени напитки след 23ч в бара на хотела(сокове,безалкохолни напитки,вино, бира, спиртни напитки, ликьори и минерална вода)и късна вечеря в 02:00ч на 01.01.2018 с местната супа Caldo Verd и телешко в традиционен хляб – 110 евро за възрастен; 27,50 евро за дете от 3-6,99г и 55 евро за дете от 7-11,99г.
- Допълнителни екскурзии
- Задължително индивидуално заплащане на градска такса в хотелите в размер на 1 евро на човек на ден.
- Разходи от лично естество
- Застраховка Отмяна на пътуване със ЗАД „Армеец“

Допълнителни екскурзии на място, които се заявяват и заплащат в България:
Синтра, Кабо да Рока, Кашкайш и Ещорил - 70 евро/137лв с включена входна такса за двореца „Quinta da Regaleira“
Обидош, Баталя, Назаре, Фатима – 75 евро/147лв с включена входна такса за манастира в Баталя
Полудневна екскурзия до Статуята на Христос и Арабида – 45 евро/ 88 лв;

Програма на пътуването

Потвърдена, ограничени места!

Нова година 2018 в Португалия: ЛИСАБОН, самолет от София.

6 дни / 5 нощувки,

Дата: 28.12.17 - 01.01.18

Цени:
HOTEL EDUARDO VII 3* - 1170 лв. - няма места
HOTEL OLISSIPPO MARQUES DE SA 4* - 1346 лв
HOTEL VIP SALDANHA 4* -1502 лв. - няма места
HOTEL SANA EPIC 5* - 1854 лв

Програма на пътуването:

Ден 1 - 27.12.17 (сряда). Излитане от летище София, Терминал 2 в 20:25 ч. с директен полет на АК „България Ер” до Лисабон. Пристигане на летището в Лисабон в 22:35 ч. Посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.
Ден 2 - 28.12.17 (четвъртък). Закуска. Обзорна обиколка на стария, централен Лисабон с екскурзовод на български език (включена в цената). Лисабон се разстила върху седем малки хълма и кипи от живот, като всички южняшки градове. Отвсякъде се чуват ритмите на традиционната музика "фадо" (меланхолични песни, пропити с обреченост и носталгия), а малките трамвайчета се движат почти до всяка точка на града. Пред украсената с красиви барелефи арка се издига статуята на Хосе I, а от нея започва и най-оживената улица Аугуста. Посещава се и Алфама – най-старият квартал на столицата, разположен в самото й сърце. Според португалците това е "истинският Лисабон". Тук има много исторически забележителности, както и барове и ресторанти с традиционна фадо музика. Това е мястото в Лисабон, където може истински да се усети атмосферата на града - архитектурата, звуците, ароматите... Продължителност на тура около 4 часа. Свободно време. Нощувка.
Ден 3 - 29.12.17 (петък). Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш (срещу допълнително заплащане - 70 евро/137лв). Културната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия - град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти - природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу... пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Всеки един от замъците спира дъха - Замъкът на маврите , дворецът Да Пена и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Включено в цената посещение на двореца Quinta de Regaleira – Уникален дворцов комплекс в стил неоготиката, на територията, на който ще видите параклиси, парк с езера, пещери, фонтани и различни архитектурни капризи, носещ името на баронеса Регалейра, която купи имота през 1840 г., известен също като двореца на милионера Монтейро. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши“queijada”(кейжада). Екскурзията включва и посещение на Кашкаиш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца Palacioda Citadela през 1870г. В Кашкаиш се намира знаменития залив Bocado Inferno, където вълните на Атлантика се рзбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкаиш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа. На 30 км от Лисабон е разположен крайбрежният град Ещорил- в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. В Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града - дворецът Palaciode Conde De Castro Guimaraes. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа - "Ещориал". Курортът предлага и вълнуващ нощен живот. В Кабо да Рока - най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка на Атлантическия океан. Нощувка.
Ден 4 - 30.12.17 (събота). Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу допълнително заплащане - 75 евро/147лв). Обидош (~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия - малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, китни тесни улички, пълни с магазинчета предлагащи да дегустирате вишнев ликьор. Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди; традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх. Баталя (~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО. Фатима (~19 км от Баталя) - световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня "Ватикана", но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала посветена на Богородица. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.
Ден 5 - 31.12.17 (неделя). Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Статуята на Христос и Арабида (срещу допълнително заплащане - 45 евро/ 88 лв). Отпътуване от хотела към Статуята на Христос, вдъхновена от монумента на Христос Спасителя в Рио Де Жанейро. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка към града и към моста, който свързва статуята с отсрещната централна част на града. Ще продължим обиколката с посещение на фабрика за производство на известните рисувани плочки „ажулезо“, характерни за Лисабон и страната като цяло. Ще видим как се правят плочките по стара технология от 17в. Екскурзията ни ще завърши с посещение на винарска изба и музей Bacalhoa, разположени на 35км от Лисабон в района на Арабида. Избата е част от комплекса на имение от 14в. Ще имаме възможност да разгледаме колекции на музея в три направления: сърцето на Африка (представени са различни скъпоценности от Ангола), колекция в стил Арт Деко и Арт нуво и колекция посветена на рисуваните плочки „ажулезо“. Ще имаме и кратка дегустация на вино, с което ще завършим нашата полудневна разходка. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка. ***Посрещане на Новата 2018 година*** Новогодишна вечеря в ресторанта на хотел Real Parque 4* с включен коктейл за Добре дошли, вечеря на бюфет маса с избор от супи, салати, студени предястия, основни ястия и десерти, с включени напитки след 23ч в бара на хотела (сокове, безалкохолни напитки, вино, бира, спиртни напитки, ликьори и минерална вода) и късна вечеря в 02:00ч на 01.01.2018 с местната супа Caldo Verde и телешко в традиционен хляб. Цени: 110 евро за възрастен; 55 евро за дете от 7-11,99г.; 27,50 евро за дете от 3-6,99г.
Ден 6 - 01.01.18 (понеделник). Закуска. Освобождаване на стаите около 11:30 ч. Свободно време. Възможност за късно освобождаване на стаите (срещу заплащане – на място) . Възможност за самостоятелно разглеждане на новата част на града. Трансфер до летището (около 21:00ч.) и полет за София в 23:30 ч. Кацане в София в 05:35 ч. на 02.01.18 г. (вторник)

Цени и хотели по програмата:
HOTEL OLISSIPPO MARQUES DE SA 4*, нощувка със Закуска:
На човек в двойна стая - 688 €/1346 лв
Единична стая - 958 €/1874 лв
Трети възрастен в двойна стая - 648 €/1267 лв
Дете (2-11,99) в двойна стая - 628 €/1228 лв

HOTEL SANA EPIC 5*, нощувка със Закуска:
На човек в двойна стая - 948 €/1854 лв
Единична стая - 1268 €/2480 лв
Трети възрастен в двойна стая - 898€/1756 лв
Дете (2-11,99) в двойна стая - 848 €/1659 лв


Забележки:
Цените на екскурзиите са валидни при миниум 20 участници.
Разпределението на допълнителните екскурзии по дни и цените им подлежат на препотвърждение!
Потвърждение за ползване на Новогодишна вечеря – до 21.11.17г.


Защо ЛИСАБОН за Новогодишните празници?

Лисабон е един от най-очарователните градове в света, пропит с многовековна история. Тесните му улички и великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните векове и ще Ви отнемат усещането за време. Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис с отлично развита инфраструктура и многообразие от атракции и развлечения. Поради това свое необичайно и крайно хармонично съчетание, Лисабон се счита за една от най-популярните столици в света, която ще се хареса и на любителите на развлечения и на предпочитащите наситена екскурзионна програма, както и на тези, които просто желаят да почувстват впечатляващия и незабравим град Лисабон.

Околностите му предлагат невероятно разнообразие от туристически атракции, от приказни дворци в един от най-романтичните градовев Европа (Синтра) до развлечения от всякакъв характер. Културни и природни забележителности, вдъхновяващи природни пейзажи...

Мекият климат го прави идеален за целогодишна дестинация. Дори и през зимата, когато температурите в повечето европейски градове са минусови, в Лисабон рядко достигат до под10°C.

А неповторимия вкус на традиционния портвайн и пропитото с носталгия чувствено Фадо?

... и още много причини, които положително бихте открили сами, когато го посетите! …

Начин на плащане:
40% депозит при резервация, доплащане 20 дни преди отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 40 % от пакетната цена
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване.
За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
0051

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Нова година 2023 - Португалия |  Нова година 2023 - Лисабон

Избрани оферти