Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ШОТЛАНДИЯ - 12 нощувки - 12.06.2023 г.

Номер на оферта

/

227444

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София-Бремен-София с прекачване. Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
12 нощувки на борда на Costa Favolosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
Всички трансфери по програмата.
Обзорна екскурзия на Бремен.
Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
Пристанищни такси.
Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
Представител на туроператора при минимум 15 участника

Цената не включва

Такса обслужване на борда на кораба – 11 евро/човек/ден
Застраховка „Отмяна на пътуване“
SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
Храната в специализираните ресторанти
Допълнителни екскурзии по маршрута.

Програма на пътуването

Исландия и Шотландия - две северни страни обвити в мистерия и легенди. Предлагаме ви възможно най-приятното пътуване и достъп до уникалните природни забележителности на Исландия. В новата ни програма сме добавили посещение на още едно пристанище - Сейдисфьордур. Шотландия ви очаква със своята богата история, замъци и легендата за езерото Лох Нес.

Маршрут: София-Бремен-Сейдисфьордур-Акурейри-Исафьордур-Грундафьордур-Рейкявик-Къркуол-Инвергордън-Бремен-София

13 дни / 12 нощувки

ДАТА: 12.06.2023 г.

ЦЕНА на човек в двойна каюта - РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.12.2022 г.
Вътрешна каюта - 3820 / 3620 лв
Каюта с прозорец - 4270 / 4070 лв
Каюта с балкон - 5050 / 4850 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Акценти на програмата:

-Включени самолетни билети София-Бремен-София с чекиран багаж
-12 нощувки на борда на Costa Favolosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
-възможност за:
посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години - Скара Брей, Шотландия
посещение на езерото Лох Нес
посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий
разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия
преминаване през "Ледения фиорд" и наблюдение на китове, тюлени, чайки
-Обзорна екскурзия на Бремен
-водач от туроператора при 15 записани

ВНИМАНИЕ: Съгласно изискванията на круизната компания към момента, по тази програма могат да пътуват ваксинирани и неваксинирани пътници. За напълно ваксинирани се считат тези, които имат:
2 дози (Пфайзер, Модерна, АстраЗенека) + бустер
1 доза (Янсен) + бустер
2 дози + преболедуване
преболедуване + 1 доза Янсен

Неваксинираните пътници трябва да направят антигенен тест 48 часа преди качване на борда.

ПРОГРАМА

ДЕН 1:
12.06.2023 София-Бремен

Полет София-Бремен с прекачване. Трансфер от летището до круизния терминал в Бремерсхафен. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.

ДЕН 2:
13.06.2023 Плаване
Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 3:
14.06.2023 Плаване
Свободно време за забавления и опознаване на кораба.

ДЕН 4:
15.06.2023 Сейдисфьордур 08:00-19:00
Сгушен между върховете Бьолфур(1085 м) и Страндартиндур(1010 м), Сейдисфьордур ще ви посрещне със своето спокойствие. Този малък град е сърцето на културата, наследството и гостоприемството на Източна Исландия. Тук ще се докоснете до местната кухня и малките семейни магазинчета. 700-те му жители, приличат на едно голямо семейство. Градът е известен със своите запазени оригинални дървени къщи от 19 в. Разположен около живописна лагуна, той се простира в южната част на фиорд. Очакват ви скалисти плажове и колония от птиците кайри. Всеки е добре дошъл в този малък рай.

ДЕН 5:
16.06.2023 Акурейри 09:00-19:00
Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.

ДЕН 6:
17.06.2023 Исафьордур 09:00-21:00
Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords(Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.

ДЕН 7:
18.06.2023 Грундафьордур 08:00-20:00
Полуостров Сейдисфьордур е наречен „Миниатюрната Исландия”. Разнообразието на ландшафта, формиран от лава, леднци и вулкани, и богато разнообразие на жива природа, дава представа за цяла Исландия. В северната на полуострова е разположен градът Грундафьордур. На почти 500 м точно над него се издига мблематичната планина Киркюфел (Kirkjufell). Тази планина с формата на стрела става известна покрай сериите на Game of Thrones. Гледките от живописния водопад на Kirkjufellsfoss са невероятни, гледката към тази прочута планина със сигурност е една от най-емблематичните снимки на Исландия.

ДЕН 8:
19.06.2023 Рейкявик, Исландия, 07:00-19:00
Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ? е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания. Можете да посетите и националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.

ДЕН 9:
20.06.2023 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 10:
21.06.2023 Къркуол, Шотландия 13:00-20:00
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

ДЕН 11:
22.06.2023 Инвергордън, Шотландия 08:00-19:00
Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци, много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“.

ДЕН 12:
23.06.2023 Плаване
Свободно време за почивка и забавления.

ДЕН 13:
24.06.2023 Бременхавен – напускане на кораба след 08:00
В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с трансфер и обзорна екскурзия на Бремен. Градът е разположен в северозападната едноименна германска провинция, а пристанището му – Бременхавен е второто по големина в Германия, след Хамбург. Името на града отдавна е напуснало пределите на Германия, най-вече благодарение на приказката на Братя Грим – „Бременските музиканти“ – известните в цял свят животни: магаре, куче, петел и котарак. Не напразно в града се издига техен бронзов паметник, а те също присъстват на туристическата емблема на града. Наричат Бремен „Северният Рим” заради огромното историческо и архитектурно богатство, което се заключава между неговите площади, улици и крайбрежни алеи. В Бремен има наистина много да се види! Старинният площад може да разказва много за историята на града. Тук се издига впечатлявашата сграда на кметството. Следва "Бременската изба на съветите" - огромна подземна зала с високи тавани и гигантски бъчви с вино, съхранявано векове наред. Ще продължим към катедралата „Св. Петър“ известна също като Бременската катедрала, откъдето се открива най-красивата гледка към старинния град. От площадката за гледане, разположена на една от двете 98-метрови кули-близнаци, се открива впечатляваща панорама. Тук е и бременската статуя на Роланд, издигната през 1404 г. като символ на свободата и човешките права. Роланд държи меча на правосъдието и щит, а над него се вие имперски ореол. Статуята е висока 9 метра и се счита за свещена. В годините на Втората Световна война са взети специални мерки за опазването й от бомбардировките, защото се считало, че докато статуята е цяла, Бремен ще бъде свободен град. Тази най-голяма статуя на Роланд в Германия е под защитата на ЮНЕСКО. Екскурзиятя ни ще завърши с трансфер до летището за полет до София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 150 лв/човек за записвания до 10.02.2023 г.
Депозит 2: 1400 лв/човек до 10.03.2023 г.
Доплащане до 12.05.2023 г.

Неустойки при анулация:
До 10.02.2023 – 20% от стойността на договора
11.02-10.03.2023 – 25%
11.03-12.04.2023 – 30%
13.04-12.05.2023 – 50%
13.05-26.05.2023 – 70%
След 26.05.2023 – 100%

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Круизи 2024 - Исландия |  Круизи 2024 - Рейкявик

Избрани оферти