Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена! РИМ, самолет от София, БГ група, 3 нощувки

Номер на оферта

/

215826

Дати & цени

Цената включва

Цената включва

Самолетен билет София – Рим – София
Летищни такси в размер на 40 Евро
Салонен багаж до 10 кг
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в районите на Рим
Водач от агенцията по време на цялото пътуване
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

Цената не включва

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - 168лв
Допълнителни турове (по желание)
Сити такса в размер на 4 евро на човек на ден – заплаща се на рецепция.
Билети за градски транспорт
Входни такси за посещаваните забележителности
Лични разходи
Доплащане за застраховка за лица над 70г.
Допълнителни екскурзии:

Панорамна обиколка на Рим, цена 10 евро за възрастен/ 5 евро за дете
Ватикана, цена 40 евро за възрастен/ 25 евро за дете
Колизеума и Римския Форум, цена 20 евро за възрастен/ 15 евро за дете

Програма на пътуването

РИМ, самолетна екскурзия от София, ПОТВЪРДЕНА!

4 дни / 3 нощувки

Дата:
27.03.2018
23.04.2018
30.05.2018
28.06.2018
16.08.2018
13.09.2018
11.10.2018

Цена : от 550 лв.

БОНУС - Панорамна обиколка на Рим

1 ДЕН: (София - Рим)

Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 6:40 ч. полет на авиокомпания Ryanair. Пристигаме в Рим в 7:35 ч, следва трансфер до града и при възможност се настаняваме в хотела.

Рим е един от най-величествените и романтични градове в света. Той притежава всичко: папата, художници, любовници, поети, политически гафове, зли владетели и най-вече атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Обиколката ни включва най-забележимите обекти намиращи се в централната част на столицата, като Фонтана Ди Треви, Пантеона и площад Испания. След като приключи ще имаме свободно време за разходка и вечеря, а по късно се прибираме в хотела за нощувка.

2 ДЕН: (Ватикана)

Закусваме, след което можете да се включите в ексурзията ни до Ватикана.

Туристическата обиколка започва от огромния площад „Св.Петър“. Площадът е входът към Базиликата Св.Петър, и е ограден от тосканските колони на Бернини, а в центъра му се намира Египетският обелиск. За Базиликата ще кажем само, че е най-голямата, най-богатата и най-пищната църква в света.

От тук се отправяме към Ватиканските музеи, няколко сгради, украсени по великолепен начин. В колекцията на музеите влизат редица статуи и картини, но най-известното произведение на изкуството, което ще видите са фреските по тавана на Сикстинска Капела на Микеланджело.

Следва Замъкът Сант Анджело, свързан с Ватикана чрез укрепен коридор, използван от папите като път за бягство. Този замък е бил резиденция на папите и хранилище за техните ценности. Едновременно с това и бивш затвор, а на моста пред него са се излагали телата на екзекутираните затворници, в днешни времена заместени от статуите Ангелите на Бернини. Свободно време и връщане обратно в хотела за нощувка.

3 ДЕН: (Рим)

Закуска. Тези от вас, които желаят, могат да се включат, към допълнителна екскурзия, представяща короната на Рим – неговият Колизеум. Една от най-внушителните сгради в историята – внушителна с вида си, с хората, които е погубила, и с това, което е оставила зад себе си – спомена за една велика империя. До него е Римският Форум, който някога е бил централната част на Древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини, и е разположен в подножието на Палатин, един от седемте хълма на Рим.

Тук ще може да прекарате свободното си време из уличките на града или да посетите площад Венеция – наречен сърцето на града, начело с дворецът „Венеция" . Или просто да се потопите в романтичната обстановка и града, за един мил спомен от прекараните дни в Рим. Нощувка.

4 ДЕН: (РимСофия)

Закуска (сух пакет). Трансфер до летище Рим и полет в 8:00 ч. , пристигаме в София в 10:50 ч.

Цената подлежи на потвърждение
Необходимо е ползването на градски транспорт.
Програмата е валидна при записани минимум 6 туриста.

ДАТИ И ЦЕНИ:
27.03.2018 - 670.00 лв.
23.04.2018 - 570.00 лв.
30.05.2018 - 590.00 лв.
28.06.2018 - 550.00 лв.
16.08.2018 - 550.00 лв.
13.09.2018 - 570.00 лв.
11.10.2018 - 570.00 лв.


Тръгване от Вашия град до сборен пункт Летище София:

Враца (от автогарата) / 20 лв.
Козлодуй (от автогарата) / 20 лв.
Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.
Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.
Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) / 20 лв.
Варна (ул. Антим I-ви, пред Археологическия музей) / 60 лв.

Пловдив (пред автогара “Юг”) / 30 лв.
Ст. Загора (от автогарата) / 30 лв.
Нова Загора / 30 лв.
Сливен (пред ЖП гарата) / 40 лв.
Ямбол (пред автогарата) / 40 лв.
Бургас (от OMV до хотел Мираж) / 50 лв.
* Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.

* Трансферите се осъществяват при минимален брой от 5 туриста, с изключение на гр. Плевен.

Панорамна обиколка на Рим

Цени и дати на провеждане

Ден на провеждане:
на 1 -вия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
10.00EUR
Цена за дете:
5.00EUR

Рим е един от най-величествените и романтични градове в света. Той притежава всичко: папата, художници, любовници, поети, политически гафове, зли владетели и най-вече атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Туристическата ни разходка започва от Пантеонът – най-добре запазената сграда от Древен Рим. Във вътрешността на сградата всеки посетител с любопитство поглежда първо към купола, а там среща „Окото”. Фонтана „Ди Треви“ – най-невероятната фасада на сграда, която можете да си представите. Без съмнение сте виждали популярната скулптура на Нептун, обливащ се във вода, екранизирана в някоя кинолента .
Традицията гласи, че ако човек хвърли монета във фонтан "Ди Треви", съдбата отново ще го върне в Рим. Площад Навона - една от най-големите пешеходни зони в Рим. Дом на улични артисти, карикатуристи и врачки, които забавляват посетителите до малките часове на нощта. Помещаващ едни от най-големите културни забележителности на римската империя. В северната му част се намира фонтанът на Мавъра, на юг е и църквата "Света Агнеса", а в централната му част - фонтаните на „Четирите реки” и „Нептун”. А пък едни от най-подвеждащите му атракции са „говорещите статуи" на архитекта Паскуале. Площад Испания, прословут с красивите си фонтани, пълен с хора, дошли да си отдъхнат и да се полюбуват за момент на красотата на хилядолетният град. Испанските стъпала, сякаш надвиснали над площада, известни с това, че се превръщат в подиум за модните ревюта на най-известните италиянски дизайнери. От тук започва улица „Via Condotti”, на която се намират лускозните бутици на всички световноизвестни модни марки. Тук ще оставим вие да решите какъв ще е хода на останалата част от обиколката. Предлагаме ви свободно време за разходка, почивка в някое типично римско кафене или посещение на още един от големите площади на Рим – Република, провъзгласен за едно от любимите места на туристите. В близост до него са Базиликата на Микеланджело - „Св. Мария на ангелите и мъчениците“ и Термите на Диоклициян – един чудесен пример, как са изглеждали римските бани преди хиляди години.

Ватикана

Цени и дати на провеждане

Ден на провеждане:
на 2 -рия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
40.00EUR
Цена за дете:
25.00EUR

Туристическата обиколка започва от огромния площад „Св.Петър“. Площадът е входът към Базиликата Св.Петър, и е ограден от тосканските колони на Бернини, а в центъра му се намира Египетският обелиск. За Базиликата ще кажем само, че е най-голямата, най-богатата и най-пищната църква в света. От тук се отправяме към Ватиканските музеи, няколко сгради, украсени по великолепен начин. В колекцията на музеите влизат редица статуи и картини, но най-известното произведение на изкуството, което ще видите са фреските по тавана на Сикстинска Капела на Микеланджело. Следва Замъкът Сант Анджело, свързан с Ватикана чрез укрепен коридор, използван от папите като път за бягство. Този замък е бил резиденция на папите и хранилище за техните ценности. Едновременно с това и бивш затвор, а на моста пред него са се излагали телата на екзекутираните затворници, в днешни времена заместени от статуите Ангелите на Бернини.

Необходимо е ползването на градски транспорт

Колизеума и Римския Форум

Цени и дати на провеждане

Ден на провеждане:
на 3 -тия ден от екскурзията
Цена за възрастен:
20.00EUR
Цена за дете:
15.00EUR

Тези от вас, които желаят, могат да се включат, към допълнителна екскурзия, представяща короната на Рим – неговият Колизеум. Една от най-внушителните сгради в историята – внушителна с вида си, с хората, които е погубила, и с това, което е оставила зад себе си – спомена за една велика империя. До него е Римският Форум, който някога е бил централната част на Древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини, и е разположен в подножието на Палатин, един от седемте хълма на Рим.

Тук ще може да прекарате свободното си време из уличките на града или да посетите площад Венеция – наречен сърцето на града, начело с дворецът „Венеция" .

Входни такси по желание:

? Рим:

Колизеума, Римския Форум и Палатино – 12 евро; намален – 7,50 евро за граждани на ЕС 18-24г.
Безплатен вход за посетители под 18г. и възрастни над 65г.
Ватиканските музеи + Сикстинската капела – 16 евро; намален 8 евро /деца 6-18г./
Двореца „Венеция“ – 5 евро; 2,50евро за граждани на ЕС 18-25г.
Карта за метро в Рим
1. за 1 ден : 4 EUR
2. за 3 дни : 11 EUR

* За ваше улеснение, сме направили селекция на най-посещаваните музеи и туристически забележителности в градовете, включени в тази програма. Тези цени са валидни към 20 март 2016 г. Те са информативни и Dary Travel не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

Часово време:

България 12 ч. - Италия 11 ч.
Парична единица:

Италия - Евро (EUR) - 1 € = 1,9558 лв.


Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт;
Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни;
Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители;
Начин на плащане: депозит в размер на 30 % от пакетната цена и доплащане до 21 дни преди отпътуване;
Настаняването по седалки в автобуса се осъщестява според последователността на записване;
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата;
За всяка екскурзия се предвижда минимален брой уастници;
За плащане на екскурзии на място не се приемат кредитни карти;
Хотелите по програмата могат да бъдат заменени с други от същата или по висока категория, без предварително уведомяване от страна на агенцията;
Настаняването в Тройна/Четворна стая не се гарантира и подлежи на препотвърждение от страна на туроператора;
0078

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Рим

Избрани оферти