Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сицилия

Потвърдена! СИЦИЛИЯ през Пулия и Алберобело - автобус + ферибот от София

Номер на оферта

/

195502

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

- 6 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Матера, 1 в района на Палермо, 1 в района на Сиракуза, 2 в района на Таормина, 1 в района на Таранто;
- 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 2 нощувки на ферибот с настаняване на седалки;
- 4 вечери – в Палермо, Таормина и Матера;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзовод на български език;
- Туристическа програма в Алберобело, Матера, Палермо, Сиракуза, Таормина и Таранто;

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за настаняване в единична стая - 125 евро / 244 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“, за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 11 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 16 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 21 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 32 лв;
- Двупосочен фериботен билет Вила Сан Джовани – Месина - 16 Евро (необходим за достигане до о-в Сицилия);
- Екскурзия по желание до Катаня (при минимум 25 туриста) – 10 евро.
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
Доплащане за каюта в двете посоки за ферибота

Програма на пътуването

Екскурзии
Сицилия през Пулия и Алберобело - екскурзия с автобус и ферибот от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 8 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 09.05; 16.09; 21.10; 18.11.2017
Цена: 962 BGN

Игуменица, Бари/Бриндизи, Алберобелo, Матера, Палермо, Монреале, Агридженто, Долината на Храмовете, Сиракуза, Таормина, Таранто

Ден 1:
СофияИгуменица
Отпътуване от София в 11.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” по маршрут СофияИгуменица. Пристигане в Игуменица късно следобяд. Настаняване на ферибота. Нощно пътуване с ферибот от Игуменица за Бари/ Бриндизи (около 00:30 вечерта).
Ден 2:
БариАлберобело - Матера
Пристигане в Бари сутринта (около 09:30). Отправяме се към Алберобело – малко градче, разположено на два хълма, пресечени от река в провинция Бари (Южна Италия). Предстои туристическа програма в града. Градът печели своята популярност с уникалните си постройки, които са известни под името трули (Trulli). Те са обявени за национален паметник на Италия. Продължаваме към Матера – малък италиански град разположен на 401м. надморска височина. Туристическа програма в града следобяд. Градът впечатлява със своите изсечени в скалите къщи. Според Холивуд мястото изключително много прилича на древна Палестина и именно по тази причина е използван за заснемането на филма „Страстите Христови“. Настаняване в хотел в района на Матера. Вечеря. Нощувка.
Ден 3:
Матера – Палермо
Закуска. Ранно отпътуване от Матера. Отправяме се към Палермо - невероятна смесица от норманска, ориенталска и барокова архитектура. Преминаване на о-в Сицилия с ферибот от Вила Сан Джовани до Месина (продължителност: около 20 минути). Продължаваме към Палермо. След обяд туристическа обиколка на Палермо: Двореца на Норманите с известната Галерия Палатина, Йезуитската църква, Парламента и площад Виктория, Катедралата, площад Белини, площад Претория, площад „Виглиена“. Свободно време в Палермо. Настаняване в хотел в района на Палермо. Вечеря. Нощувка.
Ден 4:
ПалермоМонреале - Агридженто – Долината на Храмовете - Сиракуза
Закуска. Посещение на Монреале – малко сицилианско градче, заемащо високия хълм в покрайнините на Палермо, известно с красивата си Катедрала от XIIIвек, съхранила уникални мозаечни стенописи, които пресъздават сцени от Стария и Новия Завет. Продължаваме към Долината на храмовете край Агридженто – национален архелогически паметник на Италия поед егидата на ЮНЕСКО, включващ останките на седем древногръцки дорийски храма от 5 век пр.н.е. Разглеждане на храма Конкордия – най-добре запазения древногръцки храм в света, храмът на Зевс, Хера и Херкулес. Следобед отпътуване за Сиракуза.Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
Ден 5:
Сиракуза - Таормина
Закуска. Туристическа програма в Сиракуза – перлата на Сицилия. Посещение на Археологическия комплекс: най-големият древногръцки амфитеатър, Ухото на Дионисио, Пещерата на въжарите. Разглеждане на остров Ортиджа – сърцето на стария град- Храма на Аполон, Катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза.Свободно време в Сиракуза. Разходете се по търговската улица на Ортиджа, от пазара с традиционни местни продукти не пропускайте домашното вино Неро д’Авола и пикантните сицилиански сирена. Възможност за обяд. Отпътуване за Таормина – най-известният Сицилиански курорт, обгърнат в зеленина и цветя, извисяващ се над Йонийско море. От Таормина се открива невероятна гледка едновременно към красивия средиземноморски бряг и към вулкана Етна, който стои в южна посока. Настаняване в хотел в района на Таормина. Вечеря. Нощувка.
Ден 6:
Таормина – Катаня
Закуска. Разходка в Таормина – днес малко градче, разположено на две нива на скалистия Йонийски бряг, от едната страна погледът стига до Месинския проток, а от другата до величествения силует на Етна. Разглеждане на Амфитеатъра и свободно време в Таормина. Следобед по желание екскурзия до Катаня (10 евро) - на брега на Йонийско море, вторият по големина град в Сицилия, предлага изобилие от слънце, вулканични камъни и история... Разглеждане на централния площад с Фонтана на Слона, символ на града и Катедралата „Св.Агата”, театъра Белини. Свободно време в Катаня. Най-популярното ястие тук е риба меч на скара, а за типичен местен специалитет се сочат и спагетите с масло от сепия.
Връщане в хотела в района на Таормина. Вечеря. Нощувка.
Ден 7:
ТаорминаТаранто / Кастеллана Марина
Закуска. Отпътуване за Таранто - италиански град разположен на Теренския залив, известен като „Град на две морета“, поради наличието на два бряга. Кратко пътуване с ферибот от Месина до Вила Сан Джовани (20 минути). Продължаваме към Таранто. Туристическа програма в града: Подвижният мост, който свързва новата и старата част на града, храмът на Посейдон, Арагонския замък, представляващ внушителна сграда. Замъкът представлява голяма атркация за всички посетители на града, но за момента си остава затворен за посещения и може да бъде наблюдавам само отвън. Свободно време. Отпътуване за италианския курорт Кастеллана Марина, разположен в района на Таранто. Настаняване в хотел в района на Таранто. Нощувка.
Ден 8:
Таранто / Кастеллана Марина – Бари
Закуска. Отпътуване за Бари – модерен град, който привлича туристите със своите старинни сгради и роматична атмосфера. Туристическа програма в Бари: базиликата на Свети Николай, катедралата „Сан Сабино“, Швабския замък, Пиаца Меркантиле и Пиаца Ферарезе. Настаняване на ферибота за Игуменица. Нощен преход с ферибота.
Ден 9:
ИгуменицаСофия
Пристигане в Игуменица сутринта. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
Цена: 962 лева

Дата: 02.03.17 / 11.04.17 / 09.05.17 / 16.09.17 / 21.10.17 / 18.11.17


Игуменица - Бари/Бриндизи – Игуменица:

- човек в четворна вътрешна каюта- 40 евро
- човек в тройна вътрешна каюта – 65 евро
- човек в двойна вътрешна каюта- 83 евро
- човек в четворна външна каюта- 48 евро
- човек в тройна външна каюта – 75 евро
- човек в двойна външна каюта- 98 евро
*Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата
Доплащане за индивидуален фериботен билет, в случай че групата е по-малка от 16 души:

- човек настанен на седалка – 20 евро;
- човек в четворна вътрешна каюта – 77 евро;
- човек в тройна вътрешна каюта – 102 евро;
- човек в двойна вътрешна каюта – 120 евро;
- човек в четворна външна каюта – 80 евро;
- човек в тройна външна каюта – 112 евро;
- човек в двойна външна каюта – 135 евро;
Допълнителна информация за туристическите обекти:

*Двореца на Норманите в Палермо – 10 евро,
*Катедралата в Монреале – 6 Евро,
*Долината на Храмовете – 11 евро;
*Сиракуза: Археологическият комплекс – 10 евро;
*** Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сицилия |  Пролет 2023 - Италия |  Пролет 2023 - Сицилия

Избрани оферти