Начало / Екскурзии / Екскурзии - Солун

Потвърдена! СОЛУН-МЕТЕОРА-Кавала-Вергина-Едеса, автобус от Варна

Номер на оферта

/

224459

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Транспорт с лицензиран туристически автобус;
- 3 нощувки със закуски в х-л 3*
- Панорамна обиколка на Солун
- Еднодневна екскурзия до Метеора, Каламбака и долината на Темпи
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
- Медицинска застраховка
- Всички пътни и административни разходи.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- Целодневна екскурзия до Едеса и Вергина – 25 евро
- Посещение на таверна с музика на живо и включена вечеря – 25 евро
- Доплащане за медицинска застраховка за хора над 70г. – 10 лева

Програма на пътуването

Екскурзии
СОЛУН, МЕТЕОРА, Кавала, Вергина, Едеса - автобусна екскурзия от Варна, Добрич и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 05.09; 20.09; 10.10; 17.10; 07.11.2018
Цена: 335 BGN

Екскурзия в Гърция : КавалаСолунМетеора

тръгване от Добрич, Варна и Бургас
Дати: 06.04.2018 г. 03.05.2018 г. 23.05.2018 г. 05.09.2018 г.20.09.2018 г. 10.10.2018 г. 17.10.2018 г. 07.11.2018 г.
ПРОГРАМА:

Отпътуване – 21:00 часа от Варна – ул. „Антим І”
– 23:00 часа от Бургас – бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /
Маршрут: ВарнаБургасКавалаСолунКатерини Паралия – Метеора
Първи ден
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал.
Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ – построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша – велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град – едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града – сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време. Около обяд отпътуваме за Катерини Паралия и се настаняваме в хотел 2/3*. Нощувка.
Втори ден
Закуска. Отправяме се към долината на Темпи, в подножието на митичния Олимп и чудотворните „извори на Афродита” с лековита и светена вода. Ще посетим и параклиса „Св. Параскева”. След кратка фото пауза отпътуваме за Метеора – уникалното място, наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Изключителна възможност за разглеждане на някои от прочутите скални манастири. Кратка спирка в работилницата за изписване на Византийски икони и сувенири. Спираме в градчето Каламбака, в подножието на природния феномен. Свободно време за обяд и разходка. Връщаме се в хотела късно след обяд.
Трети ден
Закуска. Свободно време. По желание / минимум 25 човека /: целодневна екскурзия до Едеса, един от най-красивите градове в северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70 метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. Отпътуваме към Вергина за посещение на гробницата на един от най-великите представители на македонската династия – Филип Македонски, където разглеждаме руините на древния македонски дворец. Връщаме се в Катерини Паралия след обяд. Посещаваме таверна, където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. 9:00 часа Отпътуваме за Солун – гръцката перла на Егейско море. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард „Нике”с Бялата Кула, паметника на Александър Македонски, ще посетим църквата „Св. Димитър” – Солунския Чудотворец, където се намира гроба на светеца, Ротондата и арката на Галерий. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритният Солунски пазар. Отпътуваме за България. Пристигаме във Варна рано сутрин на следващия ден.
ЦЕНА:

- на човек в двойна / тройна стая - 335 лв



Входни такси за посещаваните обекти (ПО ЖЕЛАНИЕ):

– къщата на Мохамед Али – 2 евро
– крепостна стена в Кавала – 2 евро
– входна такса Метеора – 3 евро
– гробницата на Филип Македонски – 12 евро възрастни, студенти и ученици – безплатно срещу представяне на студентска или ученическа карта / бележник
Забележка:

туроператорът си запазва правото за промяна в мероприятията по дни в зависимост от работното време на обектите
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела.
- за 5* хотели – 4 евро /стая/ нощувка
- за 4* хотели – 3 евро /стая/ нощувка
- за 3* хотели – 1.50 евро /стая/ нощувка
- за 2*, 1* хотели – 0.50 евро /стая/ нощувка
Необходими документи:

- За възрастни : валиден документ за самоличност – задграничен паспорт или лична карта.
- За деца до 14 години – валиден международен паспорт!
- За деца до 18 г., пътуващи без родители или с едни родител е необходимо нотариално заверена декларация от не пътуващия родител /оригинал и 2 копия/;
- За деца до 18 г., с различна от родителите си фамилия е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.
0014

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Солун |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Солун |  Лято в чужбина - Гърция |  Лято в чужбина - Солун

Избрани оферти