Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коста дел Сол

Потвърдена! Съкровищата на ИСПАНИЯ - самолет от София

Номер на оферта

/

224423

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, голям салонен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
- Трансфер летище - хотел - летище
- Транспорт по описания в Испания маршрут с туристически автобус
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Малага / Коста дел Сол
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Севиля
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Кордоба
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Мадрид
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Валенсия
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Гранада
- Туристическа програма в Севиля, Мадрид и Валенсия
- Посещение на Гибралтар
- Пешеходни разходки в Кадис, Кордоба, Толедо, Гранада и Малага
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Водач-екскурзовод на български език

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Чекиран багаж до 32 кг - 54 лв
- Входна такса за Катедралата и кулата "Хиралда" в Севиля (9 EUR)
- Входна такса за Катедралата (5 EUR) и кулата "Тавира" (6 EUR) в Кадис
- Входна такса за Джамията-катедрала (10 EUR) и двореца "Алкасар" (4,5 EUR) в Кордоба
- Входни такси за Катедралата (12,50 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,80 EUR) в Толедо
- Входни такси за музея "Прадо" (15 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (11 EUR, за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид
- Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турист при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 89 лв.
- Фламенко шоу в пещерите на Сакромонте с включена 1 напитка и трансфер от и до хотела на турист (при минимум 15 туристи) - 55 лв.
- Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
- Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
- Градски транспорт
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзии
Съкровищата на ИСПАНИЯ - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 19.05; 01.09; 06.10; 13.10; 20.10.2018
Цена: от 1399 BGN

СофияМалагаКоста дел Сол – Гибралтар – Кадис – СевиляКордобаТоледоМадридВаленсияГранадаМалагаСофия

ПРОГРАМА:

1 ден
СофияМалагаКоста дел Сол
Отпътуване в 18:40 ч. от летище София (Терминал 1) за Малага с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летището в Малага в 21:40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в района на Малага / Коста дел Сол вечерта. Нощувка.
2 ден
Коста дел Сол – Гибралтар – Кадис – Севиля ~410 km
Закуска. Отпътуване за Гибралтар - конституционна монархия, спадаща към територията на Великобритания. Единственото селище е град Гибралтар, разделен на 7 големи жилищни зони. Въпреки малката си площ все пак успява да приюти животински и растителни видове, които са характерни само за тази част от планетата. Изкачване с микробуси до т.нар. „Скала на Гибралтар” с посещение на пещерата Сан Мигел и на резервата за известните маймуни макак. Отпътуване за Кадис - най-старият град в Испания и един от най-старите в Европа, основан от финикийците преди повече от 3000 години. През вековете градът е бил управляван от гърци, картагенци, римляни, вандали, вестготи, араби и кастилци. Следи от богатото историческо наследство могат да бъдат открити из целия град. Туристическа програма в историческия център на града. Отпътуване за Севиля. Настаняване в района на Севиля късно вечерта. Нощувка.
3 ден
СевиляКордоба ~150 km
Закуска. Туристическа програма в Севиля – уникален град, столица на Андалусия, с монументални архитектурни и исторически паметници: площад „Испания“ – полукръгъл комплекс, оформен на мястото, където през 1781 г. е изгорена на клада последната вещица; паркът "Мария Луиза", в който през 1929 г. е проведено латиноамериканското изложение; Златната кула – дванадесетстранна защитна кула от 13 век; сградата на Стоковата борса, в която днес се съхраняват архивите, свързани с откриването и колонизацията на Америките, както и дневникът на Христофор Колумб и картата на света на Хуан де ла Коса; дворецът "Алкасар де Севиля" – един от най-добре запазените примери за стила мудехар, любимо място на испанското кралско семейство; Катедралата с гроба на Христофор Колумб, която според последните измервания е най-голямата в света готическа катедрала и кулата „Хиралда“, която по време на управлението на маврите е била основното минаре на главната джамия. Свободно време. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиринейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата „Мескита де Кордоба“, построена по времето на маврите като втората по големина в света джамия след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта „Алкасар“, от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула „Калаора“. Свободно време. Настаняване в района на Кордоба вечерта. Нощувка.
4 ден
КордобаТоледоМадрид ~425 km
Закуска. Отпътуване за Толедо – град музей, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Днес градът представлява невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедрала от 13 век и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид вечерта. Нощувка.
5 ден
Мадрид
Закуска. Туристическа програма в Мадрид (минимум 3 ч.): Кралският дворец, строен през 18 в. по време на управлението на Фелипе V върху основите на мавърска крепост от 9 век; площад „Ориенте“ – любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад „Испания“ с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Виа" – най-известната улица в града; площад „Ла Сибелес“ с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо“ – една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 век; Пласа Майор – сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол – входната порта на Стария град, където се намира „нулевият километър“ на Кралство Испания и символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време с възможност за посещение на Кралския дворец или музея „Прадо”. Свободно време до 20.00 ч. Връщане в хотела. Нощувка.
6 ден
МадридВаленсия ~360 km
Закуска. Отпътуване за Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испанско-арабските традиции. Туристическа програма във Валенсия: панорамна обиколка – архитектурно-културният комплекс Град на изкуствата и науките, дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л"Емисферик, Музей на науките, Опера, Л"Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); пешеходна разходка в историческия център: Арената - една от най-големите в Испания, централният площад с Кметството и Градския исторически музей, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в Списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният граал, Торес делс Серанс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Свободно време. Настаняване в района на Валенсия. Нощувка.
7 ден
ВаленсияГранада ~500 km
Закуска. Отпътуване за Гранада – най-темпераментният испански град, разположен в подножието на Сиера Невада. Възможност за посещение на „Аламбра“ – средновековната резиденция на маврите и внушителен комплекс от паметници с впечатляващите дворци на династията Насриди и фантастични дворове, арки, фонтани и градините Хенералифе с местен екскурзовод (За да си осигурите участие в тази допълнителна услуга, поради ограничението в максималния брой участници в нея, е необоходимо да заявите услугата предварително, при сключване на договора). Привечер пешеходна разходка в историческия център на Гранада. Настаняване в района на Гранада вечерта. По желание фламенко шоу в пещерите на Сакрамонте с включена 1 напитка и трансфер от и до хотела. Нощувка.
8 ден
ГранадаМалагаСофия
Закуска. Отпътуване за Малага - родно място на известния художник Пабло Пикасо, град изпълнен с очарование, атрактивен и космополитен, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти. Пешеходна разходка в историческия център на Малага, изобилстващ от малки атрактивни улици и очарователни площадчета. Трансфер до летището на Малага. Отпътуване в 22:20 ч. за България с полет на авиокомпания „Wizz Air“. Пристигане на летище София (Терминал 1) в 02:55 ч. (след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден).
ЦЕНИ за ранни резервации:

19.05.2018 - 1435 лв.
01.09.2018 - 1399 лв.
06.10.2018 - 1399 лв.
13.10.2018 - 1399 лв.
20.10.2018 - 1399 лв.
- доплащане за единична стая - 459 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:

- Посещение на двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод (с включена входна такса) на турсит при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 29. Моля, резервирайте услугата своевременно! - 79 лв.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

- По оперативни причини в салона на самолета могат да се превозват ограничени бройки ръчен багаж. Ако има твърде много багаж, може да се наложи вашият да бъде поставен в багажното отделение безплатно.
- За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
- За да посетите двореца "Аламбра", Хенералифе и двореца на Насридите с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването й е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
- Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
- Катедралата в Севиля в ден неделя е отворена за посещение след 14.30 ч.
- Крепостта "Алкасар" в Кордоба е затворена за посещение в понеделник.
- Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
0005

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Коста дел Сол |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Коста дел Сол |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Коста дел Сол

Избрани оферти