Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сараево

Потвърдена! Загадъчната БОСНА - автобусна екскурзия от София

Номер на оферта

/

217411

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с туристически автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Сараево
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Терме Лакташи
- Туристическа програма във Вишеград, Сараево, Травник, Яйце, Баня Лука
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- 3 вечери в ресторанта на хотела в Сараево (тристепенно меню, без включени напитки, вкл. една вечеря с жива музика), (при минимум 15 записани туристи) - 56 лв.
- Полудневна екскурзия до Босненските пирамиди с включена входна такса и местен водач (при минимум 20 записани туристи) - 25 лв.
- Целодневна екскурзия до Херцеговина (при минимум 20 записани туристи) - 34 лв.
- Ползване на двойна седалка от един турист - 110 лв.
- Входни такси за музейните обекти в Сараево (по 3 КМ), джамията на Коски Мехмед паша в Мостар (5 КМ), родната къща на Иво Андрич (2,50 КМ), Травнишката крепост (2,50 КМ), катакомбите в Яйце (2 KM), крепостта в Яйце (2 KM)
- Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Екскурзии
Загадъчната БОСНА: Сараево, Босненски пирамиди, Мостар, Баня Лука - автобусна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 05.04; 27.04; 23.05; 13.06; 05.09; 20.09.2018
Цена: 358 BGN

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ден
СофияСараево ~590 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Ниш - Чачак - Сараево. По пътя – фотопауза във Вишеград край моста на Мехмед паша Соколович, един от символите на Босна, включен в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане привечер в един от най-бързо развиващите се градове на Балканите – Сараево. Настаняване. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.
2 ден
Сараево – Босненски пирамиди – Сараево ~80 km
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на града, известен като "Балкански Йерусалим" заради многобройните храмове на различни религии: Башчаршия – сърцето на града с автентична ориенталска атмосфера; джамията на Хусрев бей; Латинският мост, край който е извършен атентатът, станал причина за Първата световна война; католическата и православната катедрала. Следобед свободно време в Сараево или по желание посещение на Босненските пирамиди край град Високо (при подходящи атмосферни условия), за които се смята, че са най-старите създадени от човека пирамиди в света: разходка с местен водач из подземните лабиринти на Равне (препоръчва се носенето на удобни спортни обувки). Връщане в хотела. По желание и предварителна заявка – вечеря с жива музика. Нощувка.
3 ден
Мостар – Почители – Сараево ~320 km
Закуска. Свободно време в Сараево или по желание целодневна екскурзия до Херцеговина с посещение на Мостар и Почители. Отпътуване сутринта за Мостар – неофициалната столица на Херцеговина. Пешеходна разходка в центъра на Мостар: Чаршията на куюмджиите, Стари мост над река Неретва със средновековните кули "мостари", дали името на града. Следобед посещение на Почители – малък, но отлично съхранен средновековен град южно от Мостар, известен с ориенталската си архитектура и с отглежданите тук нарове. Връщане в Сараево вечерта. По желание и предварителна заявка – вечеря. Нощувка.
4 ден
Сараево – Яйце – Баня Лука ~250 km
Закуска. Отпътуване за Травник – най-добре запазеният крепостен град в Босна. Разходка из старата травнишка чаршия до родната къща на нобеловия лауреат Иво Андрич. Следобед посещение на историческия град Яйце, средновековна босненска столица, в която са запазени стара крепост, бойни кули, манастирски комплекс, катакомби. Интерес предизвикват специфичната архитектура на къщите и прекрасната околна природа. В подножието на крепостта река Плива образува впечатляващ водопад. Отпътуване за Баня Лука. Кратка разходка в центъра на града, столица на Република Сръбска. Настаняване вечерта в хотел в района на Терме Лакташи. Нощувка.
5 ден
Баня Лука – София ~700 km
Закуска. Отпътуване за България по маршрут Славонски Брод - Белград - Ниш - София. Пристигане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта.
ЦЕНИ И ДАТИ:

05.04.2018 - 358 лв.

27.04.2018 - 358 лв.

23.05.2018 - 358 лв.

13.06.2018 - 358 лв.

05.09.2018 - 358 лв.

20.09.2018 - 358 лв.



ОТСТЪПКИ и ДОПЛАЩАНИЯ:

- доплащане за единична стая - 90 лв
- отстъпка за ученици и студенти - 10 лв
- отстъпка за деца до 10 години с двама възрастни - 30 лв
Забележка:

- За посещението на Босненските пирамиди се препоръчва носенето на удобни спортни обувки. Поради високата влажност в тунелите на Равне, екскурзията не се препоръчва за хора с астма и респираторни проблеми.
- Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
- Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане от България
- Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
0005

Тагове

Оферти - Босна и Херцеговина |  Оферти - Сараево |  Екскурзии - Босна и Херцеговина |  Екскурзии - Сараево |  Екзотична почивка 2024 - Босна и Херцеговина |  Екзотична почивка 2024 - Сараево

Избрани оферти