Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Потвърдена за 01.05.18! МАДРИД, БАРСЕЛОНА и ВАЛЕНСИЯ - самолет от София

Номер на оферта

/

215380

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети с авиокомпания „Уиз Еър”;
- Летищни такси и 1 салонен багаж (до 10 кг с размери 55х40х23 см);
- 1 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Валенсия;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Барселона – Коста Брава;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в района на Мадрид или околности;
- Трансфери летище - хотел и хотел – летище;
- Транспорт с луксозен автобус по програмата;
- Разглеждане на Валенсия, Барселона, Сарагоса и Мадрид с екскурзовод на български;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, корабчета, градска такса (city tax) и пр.;
- Екскурзия до манастира „Монсерат“ - 58 лв;
- Посещение на музея Прадо - 50 лв;
- Екскурзия до Толедо - 98 лв;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване;
- Чекиран багаж.

Програма на пътуването

Екскурзии
Майски празници 2018 в МАДРИД, БАРСЕЛОНА и ВАЛЕНСИЯ - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 01.05.2018
Цена: 1245 BGN

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка със закуска във Валенсия, 3 нощувки със закуски и вечери в околности на БарселонаКоста Брава, 2 нощувки със закуски в района на Мадрид или околности, богата екскурзоводска програма на български език във Валенсия, Барселона, Сарагоса и Мадрид, трансфери, самолетен билет (с включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Настаняването е в хотели 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Испания се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 01.05.2018 - 06:25 ч. - Отпътуване от летище София с директен полет на „Уиз Еър“ за Валенсия. Пристигане във Валенсия в 08:45 ч. Трансфер. Разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език: старата централна пората от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св.Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Свободно време около час. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Обиколката продължава към най-модерната част - Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа).
Настаняване в хотел в града или околности. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 02.05.2018 - Закуска. Отпътуване за Барселона (350 км). Следобед - пристигане в Баселона. Посещение на Саграда Фамилия – едни от най-впечатляващите творения на Гауди (входната такса от 15 евро за Саграда Фамилия се заплаща на място). Настаняване в хотел в околности на Барселона/Коста Брава. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 03.05.2018 - Закуска. Екскурзоводска програма в Барселона: панорамна обиколка: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в пакетната цена на екскурзията), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал. Вечерта - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава .
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 04.05.2018 – Закуска. Свободен ден. Възможност за екскурзия до манастира „Монсерат“ (60 км), живописно разположен в едноименната планина – най-големият и най-известен манастир в Каталуния, център на поклонничество, изестен с чудотворната статуя на Богородица – Черната Мадона, която, според легендата, била намерена от овчарчета в процепа на една скала. (с доплащане 58 лв. на човек при минимум 20 участника). Цената на екскурзията включва транспорт и екскурзоводски услуги на български. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Следобед – завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в околности на Барселона/Коста Брава .
ПЕТИ ДЕН – 05.05.2018 - Закуска. Отпътуване за Мадрид през Сарагоса. Около обяд пристигане в Сарагоса (310 км). Тричасов престой с разглеждане на Сарагоса: базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”, Ла Лонха, монумента на император Август, катедралата Ла Сео. Късно вечерта – пристигане в Мадрид (320 км). Настаняване в хотела в града или околности. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 06.05.2018 – Закуска. Сутринта – панорамна обиколка на Мадрид и пешеходна разходка: гарата „Аточа”, пл. „Сибелес”, пл. „Колумб”, квартала „Саламанка”. Пешеходна обиколка на централните площади – пл. „Ориенте”, Кралския дворец (отвън) пл. „Испания”, „Пуерта дел Сол”, пл. „Майор”. Следобед - по желание - посещение на музея Прадо (с доплащане 50 лв и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за група и таксата за вход в музея. Посещението се организира при минимум 20 участника. Завръщане в хотела в Мадрид или околности. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН – 07.05.2018 – Закуска. Възможност за екскурзия до Толедо (70 км)– старата столица на Испания (с доплащане 98 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус до Толедо, екскурзоводска беседа на български в автобуса, разходка из историческия център на Толедо, разглеждане на Катедралата, такса за вход в Катедралата; екскурзията се организира при минимум 20 участника). Около 18:30 ч.- трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“ в 21:55 ч. Пристигане летище София в 02:25 ч. на следващия ден.
Забележки: 1) Последния ден хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранениe в стая за багаж на хотела. 2) Часовете на полетите на „Уиз Еър“ са обявени по разписанието на авиокомпанията през август 2017. При промяна на същия, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
ДАТИ:

01.05.2018 – 07.05.2018
ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 20.02.2018

- на човек в двойна стая - 1245 лв
- трети възрастен - 1215 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1145 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1205 лв
- доплащане за единична стая - 288 лв
- доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 85 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 106 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1325 лв
- трети възрастен - 1295 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1225 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1285 лв
- доплащане за единична стая - 288 лв
- доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 85 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 106 лв

ВАЖНО:

При нощувки в Барселона туристите (без децата под 16 г.) заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на около 0.75 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и на около 1.25 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.
Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса и в Мадрид и във Валенсия, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.
0001

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Майски празници - Испания |  Майски празници - Мадрид

Избрани оферти