Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мусома

Потвърдена за 01.06.17! Сафари в ТАНЗАНИЯ и почивка на остров ЗАНЗИБАР - самолет

Номер на оферта

/

189989

Дати & цени

Цената включва

Общата цена на пътуването включва:

- Самолетни билети София – Доха – Килиманджаро; Занзибар – Доха - София с включени летищни такси на Катарски авиолинии;
- Самолетни билети Серенгети - Аруша – Занзибар с включени летищни такси;
- 2 нощувки в Серенгети, 2 нощувки в Нгоронгоро и 3 нощувки на о-в Занзибар в хотели и лоджове 4* и 5* по програма;
- 5 закуски, 4 обяда и 5 вечери по програма и 3 нощувки на полупансион в хотел Breezes Beach Club 5* на остров Занзибар;
- всички трансфери и сафарита с джипове 4х4 по програма;
- входни такси за резерватите;
- опитен местен водач-шофьор с английски език;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
- подробна туристическа информация за Танзания и Занзибар.
- Летищните такси към момента на публикуване на офертата (12.08.2016) са в размер на 666 лв на човек и се фиксират след направени резервации!

Цената не включва

Общата цена на пътуването не включва:

- Такса за танзанийска виза – 50 USD на човек/заплащат се на летище при влизане в страната/;
- Застраховка Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини – по желание и при записване;
- Напитки по време на хранене в хотелите, бакшиши и лични разходи.

Програма на пътуването

Екскурзии
Сафари в ТАНЗАНИЯ и почивка на остров ЗАНЗИБАР - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 01.06.2017
Цена: 5236 BGN

Отстъпка 200 лв при записване до 21.10.2016

Оставяйки зад гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя означава много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро.
Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в луксозния 5* хотел „Breezes Beach Club ” на остров Занзибар! С широката си плажна ивица, един от най-добрите СПА комплекси на острова, хотелът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки авантюрист!
Основни предимства на тази програма:

- Гарантиран хотелски комфорт – настаняване в 4* и 5* хотели и лоджове!
- Среща с „Голямата петорка на Африка” – лъв, слон, носорог, бивол и леопард!
- Включени 3 нощувки в 5* хотел на остров Занзибар – за отмора на райски плаж!
- Включени 2 вътрешни полета – без уморителни преходи!
- Посещение на двата най-известни резерватa в света – кратера Нгоронгоро и най-големия национален резерват в Танзания – Серенгети!
Програма:

Ден 1/ София – Доха

Излитане от летище София в 19:40 с полет на Катарски авиолинии за Доха. Кацане в Доха в 01:15. Престой на летище, по време на който можете да ползвате лаунджът на Катарски авиолинии или да резервирате Хотел на самото летище срещу допълнително заплащане.
Ден 2/ Доха- Килиманджаро - Нгоронгоро

Продължение за Килиманджаро в 08:50. Кацане в Танзания в 14:20. Посрещане и потегляне за кратера Нгоронгоро и настаняване в Ngorongoro Sеrena Lodge, откъдето се открива разкошна панорама към калдерата на загасналия вулкан и могат да се наблюдават вълшебни африкански залези. Вечеря в лоджа и нощувка.
Ден 3/ Нгоронгоро

Закуска. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Спускане с джипове в кратера на угасналия отдавна вулкан, обяд пикник сред дивата природа и разглеждане на богатия животински свят – тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв и черен носорог. Често този резерват е наричан „Ноевият ковчег” – легендата разказва, че Бог решил в рая да има място и за дивите животни и за това създал Нгоронгоро. Този огромен зоопарк, в който може да се разположи цяла София, се намира на 2000 м н.в. и вечната пролет тук благоприятства наличието на постоянна вода и храна за животните. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.
Ден 4/ Нгоронгоро - Серенгети

Закуска. Ранно отпътуване към националния парк Серенгети с попътно сафари. По пътя разглеждане на музея в Олдуей, съхранил човешки вкаменелости от Homo Habilis, живял тук преди милиони години и останал като доказателство за първите хора, обитавали нашата планета. Пристигане и настаняване в 4* лодж в Serengeti Serena Lodge . Перфектно вписващи се в заобикалящия пейзаж, двуетажните къщички на този лодж са най-подходящото място за отсядане по време на сафари. С вкусно приготвената храна, традиционно обзаведените стаи със собствени тераси, от които се открива прекрасна гледка към саваната, Серена лодж осигурява необходимия комфорт без да отнема от усещането за диво приключение. Серена Лодж разполага с: традиционна трапезария с куполовиден таван, плувен басейн тип „инфинити”, сафари бар с тераса, барбекю и сувенирен магазин. Обяд и следобедно сафари. Вечеря и нощувка.
Ден 5/ Серенгети

Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдаване на дивите животни в най-големия резерват на Танзания. От ранна сутрин до здрачаване, с прекъсване само за закуска, обяд и вечеря, ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на Голямата петорка.
Ден 6/ Серенгети – Аруша - Занзибар

Ранна закуска. Последно кратко сафари из Серенгети и излитане с полет до Аруша. Обяд и продължение с полет за Занзибар. Кацане на острова, посрещане и трансфер до хотел Breezes Beach Club 5*. Настаняване, вечеря и нощувка.
Ден 7-8/ Занзибар

Тези дни имате напълно свободни да се възползвате от прекрасните условия и услуги, които предлага комплекса – дали ще изберете да се излегнете на шезлонгите на плажа и да поплувате в лазурните води на океана, или ще си направите няколко релаксиращи СПА процедури в Fragipani Spa, или ще се запишете на гмуркане в Rising Sun Dive Centre – един от 250-те центрове за гмуркане на Нашънал Джеографик в света, изборът е Ваш! Тези дни са предназначени за Вашето удоволствие и релакс.
Ден 09/ Занзибар – Доха

Закуска и освобождаване на стаите до 12:00. Трансфер до летище Занзибар за полет до Доха в 17:20. Кацане на летището в Доха в 22:35. Престой на летище, по време на който можете да ползвате лаунджът на Катарски авиолинии или да резервирате Хотел на самото летище срещу допълнително заплащане.
Ден 10/ Доха - София

Продължение с полет за България в 06:35. Кацане на летище София в 10:40.
Край на програмата.
Цени за ранни резервации до 21.10.2016:

- на човек в двойна стая при 2 туриста - 6583 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 7249 лв
- на човек в двойна стая при 4 туриста - 5707 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 6373 лв
- на човек в двойна стая при 6 туриста - 5336 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 5902 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая при 2 туриста - 6783 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 7449 лв
- на човек в двойна стая при 4 туриста - 5907 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 6573 лв
- на човек в двойна стая при 6 туриста - 5436 лв + 666 лв летищни такси - обща цена на пътуването - 6102 лв


Условия за записване:

- Цената на екскурзията е валидна при минимум 2 записани туриста.
- Необходими документи за записване: копие от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане)
- внесен депозит от 1500 лв на човек;
- Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
- Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.7933 лева на ОББ към 12.08.2016 г. При увеличение на валутния курс на щ.долар към лева с повече от 3%, TO си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.
0065

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Мусома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Мусома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Мусома

Избрани оферти