Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена за 01.09.17! ЯПОНИЯ - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

198155

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

- Самолетни билети за международни полети София-Мюнхен-Токио / Осака-Франкфурт-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети – 453 евро / 888 лева (към 8.08.2016г., подлежат на препотвърждение). При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
- Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
- Билети за влака-стрела Атами – Киото (няма класа)
- 3 нощувки със закуски в хотел Shinjuku Washington 3* (или подобен) в Токио
- 1 нощувка с Японска битова традиционна вечеря в хотел Resorpia Atami 3*+ (или подобен) в Атами
- 2 нощувки със закуски в хотел Ibis Styles Kyoto 3* (или подобен) в Киото
- 2 нощувка със закуски в хотел Consort 3*+ (или подобен) в Осака
- Всички турове и обиколки, описани по програма – с частни бусове, с местен екскурзовод на руски език (и с превод на български език при група от мин. 15 души)
- Входни такси на посещаваните обекти по програмата
- Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
- Застраховка „Отговорност на туроператора”
- Водач на групата от България – при група от мин. 15 души
- Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Обеди
- Доплащане за 7 вечери – 320 евро/627 лв. на човек
- По желание: Целодневна екскурзия до Мияжима и Хирошима с автобус при минимум 12 човека – 395 евро/774 лв. на човек (заявява се и се заплаща при закупуването на пакета от България);
- По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване”
- Разходи от личен характер – напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в “Цената включва”

Програма на пътуването

Екскурзии
ЯПОНИЯ - Токио, Нико, Фуджи, Хаконе, Атами, Киото, Нара, Осака, Мияжима и Хирошима - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 01.09.2017
Цена: 5880 BGN

Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Атами – Киото – Нара – Осака – опция за Мияжима и Хирошима

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО 31 МАРТ 2017

Японците са известни със своята мъдрост, с почитта си към търпението и трудолюбието и с прочутото съзерцание на цъфналите вишни. За тях изящните вишневи цветчета са символ на преходността на самия живот – красиви са, но красотата им е краткотрайна. Както и животът – отлита бързо, затова трябва да му се наслаждаваме.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 01.09.2017 ПОЛЕТ
Полет София-Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 13:00ч. Каца в Мюнхен в 13:55ч. Полет Мюнхен-Токио. Излита в 16:00 ч.
ВТОРИ ДЕН: 02.09.2017 ТОКИО
Каца в Токио (Ханеда) в 10:35ч. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане, трансфер и полудневна обиколка на Токио: Разглеждане на най-стария храм в Токио – храма Асакуса Канон, наричан още и Сенсожи. Историята му започва от VII век, като легендата разказва, че през 628 г. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон – богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Свободно време на прочутата пешеходна улица Накамисе – една от най-старите търговски улици в Япония. Традиционни закуски като Kaminari-okoshi (хрупкав оризов снакс) и Ningyo-яки (торта с червен боб), аксесоари в японски стил, играчки, вентилатори и орнаменти за коса са само някои от нещата, които могат да бъдат намерени там. Следващата ни спирка е Скай Трий – кула висока 634 м. с платформа за наблюдение на 350 м. Посещава се още Акихабара (Акиба) – електронният квартал на Токио. Историята на този електрически район започва след края на войната, когато радио части започват да се продават там. Днес посетителите могат не само да си купят електрически уреди, но също така и електронни части като интегрални схеми (интегрирани вериги), кондензатори и други необходими неща за електронен ремонт като инвентар, измервателни уреди… Настаняване в хотел Shinjuku Washington 3* за 3 нощувки.
ТРЕТИ ДЕН: 03.09.2017 TОКИО
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Токио: Посещение на шинтоисткия храм Meiji Jingu. Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Шинтоистките ценности проповядват хармония с природата и добродетели като “магокоро” (или искрено сърце). Шинтоистките божества се наричат „ками” или божествени духове и може да живеят както в природата на дървета и скали, така и в одухотворени същества и животни. Като знак на благодарност им се посвещават храмове. Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чиито гробници са в Киото. След смъртта на Императора и Императрицата в началото на 20-ти век, японците решават да почетат техните добродетели завинаги като работят доброволно и събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната. Така благодарността и усърдието на този необикновено трудолюбив народ намират своя апотеоз в този храм, издигнат през ноември 1920г. Обиколката продължава с Дайба – квартал, създаден върху изкуствен остров в залива. През 1850г. бил построен за отбранителни цели, след това в края на 20-ти век е драстично разширен и превърнат в морско пристанище. От 1990 г. насам е разработен като основна търговска област, зона за отдих и жилищен район. Следващата ни спирка е Токио Тауър – “японската Айфелова кула”, която всъщност е радио и телевизионна кула, извисяваща се на височина 333 метра, построена през 1958г. Става популярна, когато пак същата година е била осветена с помощта на специален механизъм, наречен ”Димантено перде”, който осветява кулата в специални цветове, вариращи от чисто бяло през лятото, към меко оранжево през зимата. Свободно време за обяд в Гинза – най-богатият квартал в града. Фотостоп на Площада на Имперския Дворец – тихо и спокойно кътче в забързания град. Императорският дворец и неговите градини се намират на мястото на бившия жилищен дворец на Токугава шогуни през периода Едо (1603-1867). Разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. Разходка в района Харажуку – Омотесандо, където ще се насладите на така наречената Harajuku мода – уникална и ефектна, предимно за младото поколение, както и на висок клас жилища.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.09.2017 ТОКИО-НИКО-ТОКИО
Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия до Нико. Посещаване на храма-светиня Тошогу, мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава и управлява Япония до 1868 г. в продължение на цели 250 години. Богато украсеният храм се състои от няколко шинтоистки и будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма. Отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100 м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Привечер отпътуване обратно към Токио.
ПЕТИ ДЕН: 05.09.2017 ТОКИО-ФУДЖИ-ХАКОНЕ-АТАМИ
Закуска. Целодневна екскурзия до Фуджи и Хаконе, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. Екскурзията започва с изкачване до 5-та станция на връх Фуджи (зависи от атмосферните условия). Посещение на Хаконе Секишо, музей, посветен на периода Едо. Слизане с въжена линя до връх Комагане; разходка с корабче по езерото Ашиноко. Отпътуване към Атами. Настаняване в хотел Resorpia Atami 3*+ в Атами. Японска битова традиционна вечеря в хотела. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН: 06.09.2017 АТАМИ-КИОТО
Закуска. Отпътуване с влака – стрела към Киото. Пристигане в Киото в 13:00ч. Туристическа обиколка на Киото: Денят започва с посещение на Замъка Нижо, дело на великия Токугава. През 1602 год. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. Следва посещение на Център за изработване на занаятчийски изделия, където в 15:00ч сме поканени на … ефирно кимоно шоу. Следващата ни спирка е храма Кийомизу-дера, част от историческите паметници на древно Киото и Световното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време в Гийон – кварталът на гейшите в Киото. Препоръчваме разходка по автентичната улица Каварамачи. Настаняване в хотел Ibis Styles Kyoto 3* за 2 нощувки.
СЕДМИ ДЕН: 07.09.2017 КИОТО
Закуска. Туристическа програма в Киото: Продължава се с разглеждане на храма Кинкаку-жи, известен още с името Риоанжи или Златния Павилион – дзен будистки храм с невероятен градински комплекс, признат за част от 17-те исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО, както и Скалната градина, прекрасен пример за японския ландшафтен дизайн. Посещение на пивоварна на саке Фушими. Ако времето позволява, последната спирка за деня ще е Имперският Дворец, който е резиденция на японското императорско семейство до 1868 г., когато столицата е преместена от Киото в Токио. Дворецът е разположен в Императорския парк.
ОСМИ ДЕН: 08.09.2017 КИОТО-НАРА-ОСАКА
Закуска. Отпътуване към Нара. Туристическа обиколка на Нара, първата столица на Япония от 710г. Обиколката започва с храма Тодайджи (752 г.) – дом на Великия Буда, с една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Свободно време в Парка на Сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма. Продължаваме с храма Касуга – най-красивият шинтоистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенера (разглежда се отвън). Завършваме със светинята Фушими и съкровищницата Кофукуджи – част от едноименния храмов комплекс, състоящ се от 150 сгради. Съкровищницата е едно от нещата, които задължително трябва да видите, ако сте почитател на будисткото изкуство. Тук могат да се видят експонати от времето на основаването на столицата Нара, сред които е и една от най почитаните будистки статуи на Ашура, както и много други монументи. Отпътуване към Осака. Туристическа програма в Осака: Посещение на Замъка Осака – символ на града, комплекс от 13 сгради, разположен на 60 000 кв.м. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през април. Следва небостъргачът Умеда, наричан още Умеда Скай, една от най-посещаваните сгради в Осака. Свободно време в Шинсайбаши – предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами. Настаняване в хотел Consort 3*+ за 2 нощувки.
ДЕВЕТИ ДЕН: 09.09.2017 ОСАКА
Закуска. Свободно време в Осака или по желание целодневна екскурзия до Мияжима и Хирошима с автобус. Нощувка.
ДЕСЕТИ ДЕН: 10.09.2017 ПОЛЕТ
Трансфер до летището за полет Осака-Франкфурт с АК Lufthansa. Излита в 10:05ч. Каца във Франкфурт в 14:45ч. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита от Франкфурт в 16:40ч. Каца в София в 19:50ч.
Промо цена до 31.03.2017:

- на човек в двойна стая - 5880 лв

- единична стая - 7115 лв

Стандартна цена:

- на човек в двойна стая - 6076 лв

- единична стая - 7311 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
- За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

- Цветно копие на международен паспорт
- Аванс в размер на 1500 евро / 2940 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
- Пълно плащане до 2 месеца преди тръгване.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
Цените са изготвени при курс 100?=1.2595 ЕUR и при увеличение/намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 06.03.2017г.
Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
Настаняването в хотелите е в стая тип Western room – стаи с легла.
Важно: Допълнителните екскурзии и мероприятия по програма „Екскурзия в Япония“ се заявяват и заплащат при сключването на договора за организирано пътуване.
Програмата не е подходяща за деца под 12 г.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата
0031

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти