Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 01.09.17! РИМ и ТОСКАНА - самолет и автобус от София и Бургас

Номер на оферта

/

198635

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Рим с включени летищни такси
- Чекиран багаж до 23кг + малък ръчен багаж
- 3 нощувки със закуски и вечери в района на Рим
- 3 нощувки със закуски и вечери в Монтекатини / Тоскана
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Венеция
- 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Загреб
- Транспорт с комфортен автобус
- Трансфер летище – хотел
- Екскурзоводско обслужване на български език
- описаната туристическа програма
- медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
- представител на фирмата организатор

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

-Таксите за посещаваните обекти
- Градски такси – заплащат се на рецепция лично от туристите
- местен транспорт - Флоренция - 5 евро двупосочен билет;
- ползване на слушалки за Флоренция - 2 евро;
- ползване на слушалки за Рим - 2 евро;
- Ватикански музеи и Сикстинска капела - 85лв.за възрастен и 42лв.за лица до 12 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане – без чакане на опашка, необходима е предварителна заявка при доплащането. /при минимум 15 човека/
- Галерия Уфици във Флоренция – 80 лв за възрастен с включен билет и екскурзовод на български език и 40лв.за лица до 12 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането./при минимум 15 човека/
- Корабче от Пунта Сабиони до Площад Сан Марко във Венеция и обратно – 20 евро
- Медицинска застраховка за лица над 65г. – 10 лв доплащане
- Възможен трансфер от Бургас до летище София при минимум 20 човека - 60 лв.

Програма на пътуването

Екскурзии
РИМ и ТОСКАНА: Рим, Ватикана, Сиена, Сан Джиминяно, Флоренция, Пиза, Венеция, Загреб - екскурзия със самолет и автобус от София и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 8 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 01.09.2017
Цена: 1320 BGN

СОФИЯ - РИМ – СИЕНА - САН ДЖИМИНЯНО - ФЛОРЕНЦИЯ – ПИЗА – ВЕНЕЦИЯ - ЗАГРЕБ - СОФИЯ - БУРГАС

ПРОГРАМА:

1 ден - 01.09.2017
Отпътуване от летище София в 13.10ч. Пристигане в Рим в 14.15ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
* Възможен е трансфер Бургас - София при минимум 20 човека и доплащане 60 лв.
2 ден - 02.09.2017
Закуска. Туристическа програма в Рим. Обиколка на Древен Рим: Колизеума, Римския Форум, Арката на Константин, Колоната на Траян, Пиаца Венеция с паметника на Виктор Емануил II, Капитолийския хълм. Разглеждане на Бароков Рим: Пиаца ди Спаня с прочутите испански стъпала, Пиаца Навона с фонтана на реките, Пантеона, Фонтана Треви.Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден - 03.09.2017
Закуска. Посещение на Ватикана, най-малката държава в света, съсредоточието на световния Католицизъм и Християнство , разглеждане на Ватиканските музеи, посещение на Базиликата Св. Петър и пл. Св. Петър.Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ден - 04.09.2017
Закуска. Отпътуване за Сиена. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Част от него са - катедралата на Сиена или Дуомо ди Сиена един от най – невероятните примери за италианска архитектура в римски стил.Площадът дел Кампо (Piazza del Campo) един от най – големите средновековни площади - има форма на мида. На него се намират сградата на кметството - Palazzo Pubblico(в нея се намира музей на изкуствата) и кулата Torre del Mangia. Свободно време и отпътуване за Сан Джиминяно - малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, е известен с множество стари каменни кули и неповторимата атмосфера.Настаняване в хотел в Монтекатини. Вечеря. Нощувка.
5 ден - 05.09.2017
Закуска. Отпътуване за Флоренция /необходимо е ползване на местен транспорт/ „столицата на Тоскана”, събрала пищна красота и многовековна история. Катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ на Пиаца дел Дуомо, която се нарежда сред първите по големина в света, с революционния за времето си осемстенен купол и кулата на Джото, с красивите стенописи и фрески и часовника; градският площад „Сеньория“, кулата на Джото и Бабтистерията, моста над река Арно „Понте Векио“ и двореца „Пити”.По желание посещение на галерия”Уфици”. Свободно време. Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
6 ден - 06.09.2017
Закуска. Отпътуване за Пиза. Наклонената кула в Пиза - Torre pendente di Pisa (кой не е чувал за нея) - наклонена е на югоизток под ъгъл от 5,5 градуса. Най - високата й точка е на 56,7 м. Кулата е едно от зданията на площада Piazza del Duomo, известен още като площада на чудесата. Там се намират катедралата на Пиза (Duomo), баптистерията (Baptistery). Свободно време. Отпътуване за Лука- античен и средновековен град. Разглеждане и свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден - 07.09.2017
Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма: разходка с корабче от Пунта Сабиони до площад Сан Марко, базиликата Сан Марко,двореца на Дожите, моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Венеция. Вечеря. Нощувка.
8 ден - 08.09.2017
Закуска. Отпътуване за Загреб. Разглеждане на хърватската столица: Долни град и Горни град: площад Йелачич, Катедралата, Църквата Свети Марк, Каменита врата, площада Света Катерина с едноименната църква. Разходка из романтичните улички на стария град. Настаняване в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.
9 ден - 09.09.2017
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Бургас.
ЦЕНА на Ранно записване до 30.06.2017 - 1320лв.

РЕДОВНА ЦЕНА: 1390 лв.

Доплащане за единична стая: 320 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1265 лв


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

лична карта ,нотариално заверена декларация от родителите за лица под 18 години (оригинал + 1 фотокопие)
Начин на плащане:

30 % депозит при записване
доплащане 20 дни преди отпътуване
0054

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Рим

Избрани оферти