Начало / Екскурзии / Екскурзии - Асуан

Потвърдена за 01.11! ЕГИПЕТ: 3-дневен круиз по Нил+почивка в Хургада от София

Номер на оферта

/

207429

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси
- Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.
- Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
- 4 нощувки в Хургада в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive. Посоченият хотел в Хургада е примерен и може да бъде заменен от друг със същата категория.
- 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб от Асуан до Луксор
- Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
- Обслужване от местни екскурзоводи придружени с водач от фирмата който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
- Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой

Цената не включва

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Допълнителни екскурзии
- Напитките на борда на круизния кораб
- Лични разходи
- Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около 20 $ за целия престой.

Програма на пътуването

Екскурзии
ЕГИПЕТ с тридневен круиз по река Нил и почивка в Хургада - самолетна екскурзия с директен чартърен полет от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 11.10; 01.11.2017
Цена: 1037 лв.

С изобилието си от бели плажове и кристални води Хургада е отлична целогодишна плажна дестинация. Зашеметяващите коралови рифове и идеалните за уиндсърфинг, гмуркане и шнорхелинг тюркоазени води на Червено море са превърнали Хургада от малко рибарско селище в най-посещавания и най-известния курорт на Египет. С лесния си достъп до прекрасни островчета и Източната Арабска пустиня, Хургада всяка година примамва хиляди европейски туристи. Посетителите се влюбват в спокойната и лежерна атмосфера, топлото слънце, отличителните цветове на планинския пейзаж, храната, хората, оживените сергии на местните пазари, залезите и най-вече, бистрата вода гъмжаща от живот.
ПРОГРАМА:

1 ДЕН
Хургада
Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2009 в 17:30ч. Кацане на летището в Хургада в 19:20ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* на база all inclusive (или подобен). Вечеря и нощувка.
2 ДЕН
Асуан
Рано сутринта отпътуване за Асуан. Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутринта ще започне екскурзията от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Свободно време в Асуан.
Нощувка на круизния кораб.
3 ДЕН
Асуан – Ком Омбо – Едфу
Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите , и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Нощувка на кораба на пълен пансион.
4 ДЕН
Едфу – Луксор
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Нощувка на кораба.
5 ДЕН
ЛуксорХургада
След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил. После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел Hawaii Le Jardain Aqua Park 5* на база all inclusive (или подобен). Нощувка.
6 ДЕН
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителни екскурзии (срещу допълнително заплащане).
Вечеря и нощувка.
7 ДЕН
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителни екскурзии (срещу допълнително заплащане).
Вечеря и нощувка.
8 ДЕН
Хургада
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2010 в 20:20ч. Кацане на летището в София в 00:20ч.
Цени до 31.07.2017:

27.09.2017 - 1076 лв

11.10.2017 - 1076 лв

01.11.2017 - 1037 лв



Необходими документи:

- международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане в страната
- Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
ВАЖНО:

- Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 5% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
- Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
- Пакетните цени са калкулирани на база най-ниските тарифи на авиокомпанията и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните свободни места в авиокомпанията към момента на закупуване на туристическия пакет.
- Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Допълнителни екскурзии:

Сафари в пустинята

Цена за възрастен: 108.00BGN;
Цена за дете: 54.00BGN;
Запознанството Ви с Египет ще е непълно, ако пропуснете пътуване в пустинята на сафари. Ще имате възможност да се сдобиете с неповторими впечатления от препускането с джипове по дюните, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Ще яздите камила и ще се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята, ще посетите мини зоопарк и терариум, ще се насладите на национално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци), ще наблюдавате звездите с телескоп – всичко това в една екскурзия с включена вечеря!
Деца от 2-11.99г. се придружават с родител.
Дайвинг в Червено море

Цена за възрастен: 99.00BGN;
Цена за дете: 99.00BGN;
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.
Приказки от 1001 нощ

Цена за възрастен: 63.00BGN;
Цена за дете: 27.00BGN;
Тази екскурзия се провежда в дворец напомнящ на замъка описан в приказаките на 1001 нощ като ще имате възможност да се насладите на оцветените в различни цветове струи на фонтаните под съпровода на класическа музика, променяйки своята посока, форма и цвят, извивайки се, се устремяват нагоре… 1001 нощ - източен приказен замък, който ще Ви пренесе във времената на фараоните и Шехерезада. Ще видите умели арабски скачачи и акробати, ще се насладите на фолклорно шоу с ориенталски танци.
Royal Viking Nile Cruise Ship

The Royal Viking е елегантен круизен кораб с 4 палуби, основен ресторант с международна кухня, лоби бар, голяма слънчева палуба с дървени шезлонги за слънчева баня, плувен басейн, предлагат се вечерни развлекателни програми, интернет достъпа е платен.
Разполага със 68 луксозни каюти, всяка около 23 кв.м.Всяка каюта е с панорамен прозорец и балкон, елегантно обзаведени със собствен санитарен възел и баня с безплатни тоалетни принадлежности, обособен кът за сядане, сателитна телевизия, мини хладилник.
Hawaii Le Jardain Aqua Park

Настаняването в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) е в деня на пристигане и по време на престоя в Хургада.
Хотелът е примерен и може да бъде заменен от друг със същата категория.
Този луксозен хотелски комплекс е разположен сред живописна градина с изглед към крайбрежието на Хургада и Червено море. Хотелът разполага с 2 открити басейна и частен плаж. Hawaii Le Jardin Aqua Park Resort предлага 2 а-ла-карт ресторанта. За да се отпуснете максимално, посетете добре оборудвания спа & уелнес център, която предлага сауна, масаж и джакузи. Фитнес-центърът осигурява кардио уреди и свободни тежести. За децата курортът предлага детска площадка и детски басейн с пързалки.
0008

Тагове

Оферти - Египет |  Оферти - Асуан |  Екскурзии - Египет |  Екскурзии - Асуан |  Екзотична почивка 2024 - Египет |  Екзотична почивка 2024 - Асуан

Избрани оферти