Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Потвърдена за 02.05.18! ЛОНДОН - град с традици - 5 нощувки, бг група, самолет

Номер на оферта

/

218690

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет с България Ер с вкл. летищни такси (120 евро);
- Чекиран багаж 23 кг, салонен багаж 10 кг;
- Настаняване в хотел 3 * в района на Bloomsbury;
- 5 нощувки + 5 закуски (континентална);
- Трансфер летище Хитроу- хотел- летище;
- Панорамна обиколка на Лондон с местен екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с асистанс;
- Представител от агенцията през целия период на пътуване;

Цената не включва

Пакетната цена НЕ включва:

- Полудневна екскурзия до Гринуич с корабче по Темза - включва билет за круиза, входна такса за Кралската обсерватория, екскурзовод на български език (започва и завършва от пристана Уестминстър Пиер /Биг Бен) – 38 GBP
- Половин дневна екскурзия до замъка Уиндзор – 49 GBP
- Половин дневна екскурзия до двореца Хемптън Корт – 43 GBP – включва транспорт, екскурзовод на български език, входни билети за замъка и двореца
- Целодневна екскурзия до Оксфорд и Стратфорд на Ейвън (8 часа) – 90 GBP -включва транспорт, екскурзовод на български език, входни такси за най-стария колеж в Оксфорд и родната къща на Шекспир
- Разходи от личен характер
- Обществен транспорт

Програма на пътуването

Екскурзии
Майски празници 2018 в ЛОНДОН - град с традиции - 5 нощувки - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 02.05.2018
Цена: 1150 BGN

Лондон пази своите традиции и онзи неповторим британски стил, който поражда у вас прелестното усещане, че сте в един различен свят. Този космополитен град е запазил своята неповторимост за удоволствие на онези, които обичат смесицата от традиции, ексцентричност и достопочтеност. Представите за британската столица е за един строг и благороден град с неговите полицаи и гвардеици с типични униформи, викториански сгради, двуетажни автобуси и черни таксита, но въщност Лондон е различен и неочакван. Традицията си е там – тя не е отстъпила пред модерното, просто се е съгласила да съжителства с него.
Специално подбрани хотели на пешеходно разстояние от Британския музей, търговските улици Оксфорд стрийт и Бонд стрийт , катедралата Св.Павел, новият търговски център с външен панорамен асансьор с изглед към Катедралата за уникални снимки. Предлагаме Ви възможност за предварителна резервация и закупуване на билети за мюзикъл, театър, шоу програми или концерти на свещи в катедралата Свети Мартин на Трафалгар скуеър – най-уникалната емоция, която можете да преживеете в рамките на два часа.
Програма:

1 ден
СофияЛондон
Отпътуване от летище София с редовен полет на България Ер в 15.15 часа. Каца на летище Хитроу в 16.45 часа. Трансфер до хотела около 45 мин, настаняване в хотел в района на Bloomsbury – чист район с множество заведения за хранене и магазини, на 10 мин пеша от търговската улица Оксфорд и на 5 мин от Британския музей. Спирка на метро Russel Square и начална спирка на автобус 7. Нощувка.
2 ден
Лондон - Грийуич
Закуска. Преди обяд - С екскурзовод обиколка на Лондон с автобус: Уестминстърското абатство, Парламента, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец отвън, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта Тауър с Тауър бридж.....
След обяд : от Уестминстър Пиер се качваме на кораб за разходка по р.Темза до Гринуич. Доплащане 38 GBP. По време на круиза ще имате възможност да наблюдавате сградите на двата бряга на реката, които пешеходно не могат да се видят, а моментът под Тауър Бридж е много вълнуващ за снимки. В Гринуич ще посетим Кралската обсерватория и музея към нея, както и ще направим уникални снимки на меридиана Изток - Запад. Не пропускайте да наблюдавате актьорите, които изпълняват известни монолози от шекспирови пиеси в парка около обсерваторията. Усещането е поразително. Връщане в хотела. За тези които имат още сили, квартала Сохо е само на 10 мин пеша – време е за пинта английска бира. Нощувка.
3 ден
Лондон – Уиндзор
Закуска.
Преди обяд: предложение за полудневна екскурзия до градчето Уиндзор с посещение на кралския замък с продължителност 5 часа. Доплащане 49 GBP – включва: билет за влака, билет за двореца и екскурзовод на български език. Цената важи при група 10 човека мин. След обяд: предложение за посещение на едни от най-важните музеи в Лондон – Природонаучния музей и музея Виктория & Албърт. Ще прескочим и до магазина Хародс, за да разгледате този архитектурен шедьовър от вътре и да посетите фонтана на Даяна и Доди. След музеите е време за шопинг терапия - отиваме на най-оживената търговска улица Оксфорд стрийт. Връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.
4 ден
Лондон – Хамптън корт
Закуска.
Преди обяд: Екскурзия до замъка Hampton Court - един от най- известните замъци на крал Хенри VIII, най- могъщия крал на Англия, известен с 6-те си жени ( ще се запознаете с тяхната злощастна съдба, но една оцелява, като в приказките с хепи енд). Посещават се покоите и градините с най- старият тенис корт в света. Хенри VIII е основоположник на англиканската църква и имено в този замък се поставя началото на протестанството. Голяма изненада е за посетителите, когато в някоя зала се появи самия Хенри VIII и неговия шурей в цялото си достолепие......доплащане 43 GBP важи при група 10 човека
След обяд: пешеходен тур City of London - Ще видите сградите на Националната Банка на Англия, Mansion House – резиденцията на Lord ( кмета на града, Guildhall – една от най-красивите сгради, небостъргачите ‘’Gherkin" и римския амфитеатър, националната художествена галерия...входа за амфитеатъра и националната галерия са безплатни. Пешеходната разходка започва и завършва от катедралата St Paul"s – времетраене около 2 часа. Доплащане 10 GBP- важи при група 10 човека.
Този ден можете да се качите на The Eye – Окото – най високото въртящо се колело в Европа. Усещането е невероятно, гледката е неописуема, покорявате Лондон завинаги само с едно завъртане. Сувенира, който можете да си купите в магазина под колелото с ваша снимка е много ефектен – умело са ви снимали докато се въртите и след това сте монтирани в ключодържател, картина в рамка и вид пластика. Чакането си заслужава. Изгодно ви е да си купите комбиниран билет с музея на восъчните фигури на Мадам Тюсо, като можете да го посетите когато ви е удобно.... Нощувка.
5 ден
Страдфорд на Ейвън и Оксфорд
Закуска
Еднодневна екскурзия до града на Шекспир и университетския град. Не сте виждали на живо етюда с монолога на Хамлет? В двора на къщата ще имате удоволствието да наблюдавате даровити млади артисти – To be or not to be….това е въпросът, на който търсим цял живот отговора... Атмосферата на Страдфорд на Ейвън ( реката криволичи из целия град) ще ви върне към Средновековието – тъмно английско и светло ренесансово след ‘’Войната на розите’’...Хенри VI на Уилям Шекспир. В Оксфорд сигурно ще срещнете български студенти, които ще ви кажат как е живота на студента там... Доплащане 90 GBP- важи при група 10 човека. Нощувка.
6 ден
ЛондонСофия
Освобождаване на стаите в 11.00 часа (можете да си съхраните багажа в багажното отделение. Заплаща се 0.50 GBP на бройка багаж.) . В свободното време можете прескочите отново до Хайд парк, за да направим последни снимки пред българската чешма открита на 26.май 2012. В 14.00 часа трансфер от хотела до летище Хитроу. Излитане за София в 17.35 с редовен полет на България Ер. Каца в София в 22.45 часа.
Ранни записвания до 28.02.18:

- на човек в двойна стая - 1150 лв
- единична стая - 1670 лв
- трети възрастен - 1120 лв
- дете до 11,99 с двама възрастни - 1099 лв
Стандартни цени:

- на човек в двойна стая - 1280 лв.
- единична стая - 1799 лв.
- трети възрастен - 1250 лв.
- дете до 11,99 с двама възрастни - 1229 лв.
БОНУС:

Специален подарък за записали се двойки и семейства: илюстрована книга-пътеводител Лондон с 240 фотографии!
Индивидуално записалите се, могат да си закупят срещу 18 лева!


Полетна информация:

FB 851 02MAY SOFLHR 1515 1645
FB 852 07MAY LHRSOF 1735 2245
Примерни хотели по програмата:

St Giles 3 * www.stgiles.com
Kensington Close 4* www.kensingtonclosehotel.com/
Royal National 3***-http://www.royal-national-hotel.co.uk.
Условия на Офертата:

Резервация: сключване на Договор за организирано пътуване
Необходими документи: задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност;
Няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в Обединеното Кралство
Начин на плащане:

депозит 30% по ранни записвания
депозит 50% по стандартни цени
доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
Забележки:

Цената е валидна при група 20 човека минимум.
Пакетната цена е базирана на курс 1 GBP = 2.22 лева .Фирмата си запазва правото да изиска минимално доплащане, в случай на драстична разлика и покачване на курса на Британската лира над 0.06 лв един месец преди пътуването.;
Офертата е валидна до изчерпване на местата
Възможна е промяна в реда на провеждането на допълнителните екскурзии, което не е съществена промяна на програмата и ценовата оферта.
Срок за уведомление и анулиране на пътуването, поради не набран минимален брой туристи– 14 дни преди датата на отпътуване.
Полезна информация: Препоръчваме ви да си набавите английски лири (GBP) още от България.
Ориентировъчни цени за музеи:

Британски музей – безплатно – най-богата колекция от историята на всички континенти
Музей Виктория и Албърт V&A – безплатно – еволюция на облеклото, древногръцки и римски статуи , галерия ‘’Мечо Пух’’
Природонаучния музей – безплатно –‘’Шоуто на Замята’’ и най-огромните динозаври
Националната галерия Лондон – безплатно 2300 произведения на изкуството
Частна галерия – безплатно посещение –приятна изненада за вас на място в Лондон
Крепостта Тауър – 26 GBP – построена от Уилям Завоевателя в 11 в, колекция от най-големите корони и диаманти в света, легендата защо подрязват крилата на гарваните .....
Катедралата „Сейнт Пол” – 18 GBP – третата по големина в света
Уестминстърското абатство – 18 GBP
Окото на Лондон – 27 GBP
Корабче до Гринуич – 16 GBP
Кралска обсерватория Гринуич – 9 GBP
Мадам Тюсо – 35 GBP, дете – 30 GBP
0025 0025

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Майски празници - Великобритания |  Майски празници - Лондон

Избрани оферти