Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Потвърдена за 02.08.18! ЛОНДОН - самолет+автобус от София, Пловдив и Хасково

Номер на оферта

/

222212

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 7 нощувки със закуски в хотели;
- Самолетен билет Лондон-София с включени летищни такси и и багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
- Фериботен билет;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 25лв.
- Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ - 22 евро, до 18г. – безплатно;
- Еднодневна екскурзия до “Уиндзор” , “Оксфорд” и „Стратфорд на Ейвън“/автобусен транспорт, екскурзовод и входни такси/– 75 евро
- Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”/резервация и входна такса/до 15г. – 24 GBP, над 16г. – 29 GBP*
- Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15г. – 20 GBP, над 16г. – 25 GBP*
- регистриран багаж- 80 лв.
*Посещението на „Мадам Тюсо“, Лондонското око, екскурзията до „Уиндзор“, „Оксфорд“ и „Страдфорд на Ейвън“, трансфера от летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

Програма на пътуването

Екскурзии
Топ оферта: ЛОНДОН, Гринуич, Уиндзор, Оксфорд, Стратфорд на Ейвън, Антверпен, Амстердам, Дрезден, Прага и Братислава - 02.08.2018 - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 7 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 02.08.2018
Цена: 1065 BGN

БРАТИСЛАВА – ПРАГА – ДРЕЗДЕН – АМСТЕРДАМ – АНТВЕРПЕН – ЛОНДОН – “ГРИНУИЧ" – “УИНДЗОР” – ОКСФОРД – СТРАТФОРД НА ЕЙВЪН

ПЪРВИ ДЕН– 02.08.2018
Отпътуване в 01.00ч. от паркинга на площад "Спартак” в гр. Хасково, 02.15ч. от паркинга на хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, в 04.30 ч. от паркинга на стадион "Васил Левски” в гр.София за Братислава. Разглеждане на Братислава- пешеходна разходка в центъра на града: “Старо место”,възможност за снимки към замъка “Братиславски храд”, Катедралата, музеите на града: исторически и етнографски. Кратко свободно време и възможност за покупки на типично словашките сувенири. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН– 03.08.2018
Закуска. Разглеждане на “Златна“ Прага. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. От терасите на Пражки храд се открива чудесна гледка към столицата с множеството островърхи кули и към река Вълтава с нейните филигранни мостове. Старинният архитектурен ансамбъл Пражки храд векове наред е бил дворец на чешките князе и крале и заедно с монументалната катедрала ”Свети Вит” е един от най-големите дворцови комплекси в Европа. Спускайки се към най-старата градска част Мала страна, с пъстри старинни къщи, с разнообразие от стилове,с калдаръмени улички, покрай малката „Златарска уличка» ще се докоснем до романтичната атмосфера на града. Много очарование има и живописното крайбрежие на Вълтава, над която се откроява прочутият Карлов Мост, построен 1357г и украсен със статуи от 17 и 18 век. Преминавайки по моста превърнал се в любимо място на месните и на всички туристи ще се озовем на Стария градски площад с Кметството и Часовниковата кула от XV век с прочутия часовник, изработен от прочутия пражки майстор Хануш. Няма да пропуснем марионетната пантомима, която се изпълнява в началото на всеки час. В дъното на площада ще се полюбуваме на готическия сребристосив сякаш устремен към небето Тински храм. Ще се потопим и в атмосферата на най-големия в столицата Вацлавски площад. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН– 04.08.2018
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Дрезден- ако сте посещавали някога този град, ще останете учудени и не ще го различите от прединия му облик: Операта на Земпер, Цвингера, Резиденциятa на саксонските крале, знаменитото пано “Фюрстенцуг”, единствено съхранено в Дрезден след тежката бомбандировка по време на Втората световна война, Фрауенкирхе и крайбрежната тераса на Брюл, от където има красива гледка към реката Елба. Свободно време и възможност за посещение на Цвингера/вход 12 евро. / Отпътуване за Холандия. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 05.08.2018
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Амстердам- централния площад “Дам” където е Кралския дворец- намирате се под морското ниво и сте върху 11 000 пилоти, върху които е построен центъра на града, Националния паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Цветния пазар, от където можете да си купите най-различни лукувици и сувенири, площад “Рембранд”и пресъздадената от съвременните художници неговата „Нощна стража“. Ношувка.
ПЕТИ ДЕН– 06.08.2018
Закуска. Свободно време в Амстердам и възможност за посещение на музеи: музеят Ван Гог, „Стаделик музеум“, „Рейкс музеум“, музея на Ане Франк или цветния пазар. Отпътуване и разглеждане на Антверпен- един от най-красивите и запленяващи белгийски градове. Градът е известен като „Диамантения град“ и градът на Рубенс- тук се намира родната къща на великия художник, неговото ателие и градината в която е творял и рисувал своите известни картини/ вход- 10 евро/ , Катедралата, където са 4 те известни картини в оригинал на Рубенс /вход 6 евро/, Кметството и площада „Брабо“, свързан с легендата за основаването на града. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН– 07.08.2018
Закуска. Сутринта рано отпътуване с ферибот за Лондон. Разглеждане на oбсерваторията “Гринуич”. Тук се намира нулевият меридиан, отчита се точното астрономическо време, тук се намира и Кралската обсерватория, както и гринуичкия музей с навигационните и отчитащи времето уреди. Следва панорамна и туристическа обиколка на Лондон – разходка до двореца “Бъкингам”, мемориалът на кралица Виктория, поглед към известният булевард "The Mall", който свързва Бъкингам палас с Трафалгар скуеър – церемониалният маршрут, по който се движи кралската процесия, по който е забранено да се движат автобуси, и който е бил "претъпкан" с над 1 000 000 посетители по време на Златния и Диамантения юбилей на Кралица Елизабет II, както и по време на процесията за сватбата на Улиям и Кейт Мидълтън. Продължаваме към абатството “Уестминстър” - мястото, в което, след коронацията на Уилям Завоевателя през 1066г, се провеждат коронациите на британските и английските монарси, тук се провеждат и кралските сватби, последната най-запомняща се през 2011г. на Уилям и Кейт. Следва гледка към Парламента, надвесил се над р. Темза, часовникът "Биг Бен", по-известен вече с името "Кулата на Елизабет", официално преименуван в нейна чест през 2012 г. за Диамантения ? юбилей, продължаваме с разходка по “Даунинг стрийт” към едно от най-значимите и запомнящи се места в Лондон – “Трафалгар скуеър” със 52-метровата статуя на Адмирал Нелсън в средата, охранявана от четири лъвски статуи, отправяме се към лондонското Сити, катедралата “Свети Павел”, ненадминато творение, което за щастие Кристофър Рен успява да реконструира до днешните ? размери и забележителен вид след пожара през 1666г., катедралата е "свидетел" на изключителни събития като сватбата на Чарлз и лейди Даяна, погребенията на много влиятелни личности като адмирал Нелсън, Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил и др. Насочваме се към крепостта "Тауър", Кралският доврец на Нейно Величество, охраняват от известните Бийфийтъри, крепост, която е служила за Кралска резиденция, за затвор, за място за екзекуции, една от най-известните, от които на Ан Болейн, била е място за мъчения, хазна, оръжейна и зоологическа градина. Мостът “Тауър” – Символът на Лондон, един представителен, емблематичен елемент, разпознаваем от всеки, най-известният мост в целия свят, осветен винаги в синьо и бяло. Често по погрешка смятан за Лондонският мост, Мостът Тауър е уникална и изключително ценна английска "придобивка", която се откроява като безцпрецедентна забележителност, привличаща милиони туристи. Възможност за разглеждане на забележителности в свободното време или по желание посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо" или Лондонското око /при предварителна резервация/, известно още като „Колелото на хилядолетието“. Качвайки се на 135 височина, в една от 30-те капсули, ще може да видите и снимате цял Лондон, а при хубаво време, гледката може да се простре чак до замъка "Уиндзор". Нощувка.
СЕДМИ ДЕН– 08.08.2018
Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание рано сутринта отпътуване на еднодневна екскурзия до “Уиндзор”/ един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света/, Оксфорд един от най старите и известни университети от 13 век, разположен на река Темза. Карфакс е центъра , от където тръгват четирите улици още от Средновековието и там са разположени забележителностите на града: Бодлианската библиотека, Шелдънският театър, църквите „Св. Майкъл“ и „ Св. Дева Мария“ , Стратфорд на Ейвън / родното място на Уилям Шекспир/. Градът е разположен на река Ейвън и е град-декор с известните къщи, градът, в който е минал животът на великия Уилям Шекспир. Тук се намира и църквата “Холи Тринити“, където можете да прочетете на български език за интересни моменти от живота на писателя, а в двора е и неговият гроб, както и на много други известни личности от Стратфорд/ вход 3 английски лири/. Отпътуване обратно към Лондон. Вечерта свободно време и възможност за разходка до Ковънт гардън , квартала“Сохо“ и други места за разходка в града. Нощувка.
ОСМИ ДЕН– 09.08.2018
Закуска. Свободен ден в Лондон. Трансфер с автобус до летище Лутън. 21.40ч.-Отпътуване от Лондон за София с полет на Wizzair.
ДЕВЕТИ ДЕН– 10.08.2018
02.50ч.- Пристигане на летище София /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/.
ЦЕНА:

Отстъпка от цената при записване до 28.02.2018: 80 лв. или до изчерпване на промоционалните места

- на човек в двойна / тройна стая - 1145 лв.
- единична стая - 1595 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 1095 лв.


0063

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Лято в чужбина - Великобритания |  Лято в чужбина - Лондон

Избрани оферти