Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Потвърдена за 02.09; и 16.09.17! ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - самолет от София

Номер на оферта

/

196057

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет и летищни такси София - Мадрид - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
- Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
- 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Сеговия
- 3 нощувки със закуски в хотел *** в района на Порто
- 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Лисабон
- 1 нощувка със закуски в хотел *** в района на Мадрид
- Туристическа програма с местен екскурзовод в Лисабон и Порто
- Посещение на Гимараеш, Брага, Коимбра, Авейро и Фатима
- Пешеходна разходка в Сеговия, Саламанка и Толедо
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Водач-екскурзовод
- Трансфер летище - хотел - летище

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Туристическа такса престой в Лисабон (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела)
- Входна такса за манастира "Жеронимуш" (7 EUR), комбиниран билет за манастира и Кулата "Белем" (10 EUR)
- Разходка с корабче по р. Дуеро (около 10 EUR) в Порто
- Входни такси за Катедралата (7 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,30 EUR) в Толедо
- Входни такси за музея "Прадо" (12 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (6 EUR, за деца до 18 г. - безплатно) в Мадрид
- Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

Програма на пътуването

Екскурзии
ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ през Мадрид - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 02.09; 16.09.2017
Цена: 1399 BGN

МадридСеговия – Саламанка – Порто – Брага – ГимараешПортоКоимбраФатимаЛисабонТоледоМадрид

Прекрасна екскурзия, разкриваща културните контрасти на двете колоритни страни чрез най-популярните им забележителности.
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

02.09.2017 - 1435 лв.

16.09.2017 - 1399 лв.

ПРОГРАМА:

1 ден
СофияМадридСеговия
Отпътуване в 06.45 ч. от летище София за Мадрид с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Пристигане в 09.20 ч. на летището в Мадрид. Туристическа програма (минимум 3 ч.): Кралският дворец - строен през 18 век по време на управлението на Фелипе V върху основите на крепостта, построена от маврите през 9 век; площад "Ориенте" - любимо място за жителите и гостите на Мадрид, оформен по време на управлението на Жозеф Бонапарт; площад "Испания" с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард "Гран Вия" - най-известната улица в града; площад "Ла Сибелес" с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят "Прадо" - една от най-важните художествени галерии в света, намираща се във великолепна сграда от 18 век; Пласа Майор - сърцето на града, където в миналото са се провеждали коронации, екзекуции, пазари, борби с бикове и фиести; Пуерта дел Сол - входната порта на Стария град, където се намира "нулевият километър" на Кралство Испания и символът на Мадрид - Статуята на мечката и дървото "мадроньо". Свободно време с възможност за посещение на Кралския дворец или музея "Прадо". Отпътуване за Сеговия. Настаняване в района на Сеговия късно вечерта. Нощувка.
2 ден
Сеговия – Саламанка – Порто
Закуска. Туристическа програма в Сеговия. Отпътуване за Саламанка – един от най-впечатляващите ренесансови градове в Европа. Пешеходна разходка в центъра на града: "Пласа Майор"; главният пазар; старата и новата катедрала. Отпътуване за Португалия. Настаняване в района на Порто – вторият по глемина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Нощувка.
3 ден
Порто
Закуска. Туристическа програма в Порто: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата, от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица "Дуеро". Свободно време с възможност за разходка с лодка по р. Дуеро. Нощувка.
4 ден
Порто – Брага – ГимараешПорто
Закуска. Целодневна екскурзия в най-колоритната провиниця на Португалия - "зеленото Миньо", която се намира в северната част на страната. Посещение на Брага – град, който съперничи по значимост на испанския град Сантяго де Компостела. В Брага могат да се открият следи от много народи, които са минали през Пиренейския полуостров - келти, римляни, вестготи – на практика тук могат да се видят всички архитектурни стилове и най-вече португалския барок. Отпътуване за Гимараеш – първата столица на Португалското кралство и средновековен ансамбъл, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство: площад "Св. Якоб" и поклоническата църква "Носа Сеньора да Оливейра". Връщане обратно в Порто. Нощувка.
5 ден
ПортоКоимбраФатимаЛисабон
Закуска. Отпътуване за Авейро, наричан още "португалската Венеция", заради своята система от канали и лодки, подобни на тези във Венеция. Отпътуване за Коимбра – изключително симпатично градче благодарение на неповторимата си студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-старият Университет в Португалия (бившият Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Пешеходна разходка по тесните и малки улички на Коимбра: старата романска Катедрала; Байша или "долният град", където се намира търговската част на града; църквата "Светия Кръст", където се съхраняват останките на първия португалски крал Алфонс Хайнрих. Посещение на Фатима – най-известният поклоннически център на Португалия. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в района на Лисабон. Нощувка.
6 ден
Лисабон
Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод: площад "Маркеш де Помбал"; кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755 г.: площадите "Росио", "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимош", считан за шедьовър на португалското мануелско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Следобед - свободно време за посещение на "Алфама" - старият квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, където изкачването става с ретро трамвай - необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Нощувка.
7 ден
ЛисабонТоледоМадрид
Закуска. Отпътуване за Испания. Късния следобед пешеходна разходка в Толедо – град музей, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Днес градът представлява невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид. Нощувка.
8 ден
МадридСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 10.20 ч. за България с полет на авикомпания "Bulgaria Air". Пристигане на летище София в 14.30 ч.
Намаления и доплащания:

- намаление за доп. легло в двойна стая - 58 лв
- доплащане за единична стая - 385 лв
- доплащане за 5 вечери в Португалия - 185 лв


Записване:

- депозит 50%
- доплащане до 30 дни преди тръгване
0005

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Лисабон

Избрани оферти