Начало / Екскурзии / Екскурзии - Марсилия

Потвърдена за 03.04.18! Франция, Испания и Португалия - кораб+самолет от София

Номер на оферта

/

220555

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

- Водач от агенцията при записани минимум 15 туристи
- Самолетен билет за полети София – Милано – София с включени летищни такси и 1 бр. чекиран и 1 бр. ръчен багаж
- Трансфери летище-пристанище; пристанище- летище.
- 10 нощувки на база пълен пансион за хранене на борда на Costa Favolosa 5*. Всички кабини са много комфортно обзаведени: тоалетна, климатик, телефон, радио, телевизор и трезор;
- пълен пансион на изхранване на борда на кораба: кафе, обяд, вечеря, следобедна закуска & чай, среднощен бюфет и понякога бюфет-изненада;
- поздравителен коктейл от капитана за Добре дошли!
- участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
- музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
- всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
- ползване на всички съоражения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека.
- Персонален стюард и помощник стюард, персонална маса за вечеря в ресторанта.
- Ежедневен бюлетин в каютата с някои от основните новини и събития на борда;
- Застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро

Цената не включва

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

- Екскурзиите, предложени в програмата
- Входни такси за посещаваните обекти
- Такса обслужване на кораба: 10.00 EUR на ден на човек
- Застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Екскурзии
Круиз за Великден 2018 - По пътя на мореплавателите - Франция, Испания и Португалия - българска група - екскурзия с кораб и самолет от София - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 10 нощувки
Транспорт: кораб
Дати: 03.04.2018
Цена: от 2067 BGN

КРУИЗЕН ПАКЕТ "ВЕЛИКДЕН по Пътя на мореплавателите"

Маршрут: Савона, Марсилия, Малага, Кадис, Лисабон, Валенсия, Барселона

Дата на отпътуване: 03.04.2018
С включени: самолетни билети, трансфери, 10 нощувки на Costa Favolosa 5*****, мед.застраховка
Ранни записвания до 31.12.2017

Ден 1
03.04.2018 София-Милано
Полет от София до Милано. Трансфер до круизния терминал в Савона и настаняване на борда на кораба. Отплаване в посока Марсилия в 16:30.
Ден 2
04.04.2018 Марсилия, Франция 09:00-17:00
Добре дошли на Лазурния бряг. Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Тук може да разгледате стария град, с очарователния бряг със стотици яхти и многобройните кафенете и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“ – предпочитан от домакините от векове поради натуралния си състав, ефективност и мултифункционалност.
Възможност за пешеходна екскурзия на български език (срещу доплащане), по време на която ще посетите рибния пазар, крайбрежната Стара порта, ще се разходите по улица Ла Канебиер, улица Република, фериботната линия, кметството, Домът на диамантите, старата болница, стария дворец на правосъдието, хлебния квартал Le Panier, мелничния квартал, стария дом на милосърдието, площадът на 13те ъгли, епископството, крепостта св. Йоан и Николай отвътре, двореца на Фаро, старата митница, входа на пристанището, отвън базиликата Нотр-Дам дьо ла Гард и абатството на Свети Виктор, ще разберете как се прави пастис и Марсилски сапун.
Ден 3
05.04.2018 Плаване
Време за почивка и забавления на борда на кораба.
Ден 4
06.04.2018 Малага, Испания 09:00-19:00
Добре Дошли в Малага - столицата на Коста дел Сол - Брегът на слънцето!
Ако искате да опознаете топлата и слънчева Андалусия, Малага е едно отлично начало. Разположена е на брега на Средиземно море, в близост до известни градове като Марбея, Гранада, Кордоба и Севиля. Въпреки че градът не е толкова познат, колкото останалите големи градове в Андалусия, той може да се похвали с не по-малко интересни места от тях. Из между тях са Римският Амфитеатър и красивата катедрала . За любителите на изкуството отскоро е отворен новият Музей на Пикасо, чието родно място е Малага.
Възможност за пешеходна екскурзия на Малага (срещу доплащане) - ще преминете по Улица Лариос, площад Конституция, Църква Сантяго, Пласа-де-ла-Мерсед. Ще видите родното място на Пикасо. Крепостта Алказар или военната крепост в Малага, руини от римски театър и катедралата в Малага. След тура ще разполагате със свободно време преди да се върнете отново на кораба.
Ден 5
07.04.2018 пр. Кадис, Испания 08:00-18:00
В този ден ви предлагаме организирана екскурзия на български език до Гибралтар (срещу доплащане), или също известен като Скалата. Тези от вас, които желаят да посетят най-високата й точка (426 метра над морското равнище), могат да се изкачат с лифт. Гледката от тук е невероятна: това е мястото, където Средиземно море среща Атлантическия океан. Тук се намират и маймуните, с които можете да си направите снимки. Любопитно е също, че в града има летище и самолетите кацат пред очите ви. По време на нашето посещение, ще разгледаме главната улица (Main Street), където се намират магазините и от където може да се напазаруват на duty free цени.
Ден 6
08.04.2018 Лисабон, Португалия 09:00-23:59 ВЕЛИКДЕН
В днешния ден в духа на празника ще направим екскурзия до най-святото място за поклонение в ПортугалияФатима , както и до Обидош, Назаре и Баталя (срещу доплащане).
Обидош е едно от най-очарователните португалски селца, затворено в очертанията на средновековна крепост. Ще се разходим по старите павирани улички, обградени с красиви фасади и старинни църкви от готическия и ренесансовия период. Ще продължим към Назаре – най-известното рибарско селище в страната, запазило старинната си атмосферата, ще последва посещение на манастира "Санта Мария да Виктория" в Баталя от 1388 г., един от най-добрите образци на португалската готическа архитектура. Ще завършим с Фатима, града в който трите деца виждат образа на Богородица и разглеждане на базиликата, построена на мястото на видението.
Ден 7
09.04.2018 Лисабон, Португалия 00:01-14:00
Предлагаме полудневна екскурзия на български език (срещу доплащане), в която ще ви покажем столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон –кулата Белем, кварталът Алфама, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама.
При отплаване, бъдете на откритата палуба, за да видите как корабът преминава под моста на река Тежу, точно под автомобилите, само на няколко метра под тях.
Ден 8
10.04. 2018 Плаване
Ден 9
11.04.2018 Валенсия, Испания 13:00-19:00
Валенсия е град с повече от 2000 години история, в който може да се проследи историята на изкуството. Градът очарова посетителите си с малки, тесни улички, внушителни сгради и паркове с портокалови и лимонови дръвчета.
Опционна екскурзия на български език (срещу доплащане), в която ще видите Града на изкуствата и науките с най-големия в Европа аквариум, историческия център на града, църквата и кулата Св.Каталина, Централния пазар – един от най-големите в Европа, Копринената борса и др.
Ден 10
12.04.2018 Барселона, Испания 08:00 – 13:00
Прекрасната Барселона ви очаква, за да разкрие красотата си в Готическия квартал (Бари готик), църквата Санта Мария дел Мар. Тук любителите на архитектурата могат да видят модернистичния стил „арт нуво“, сградите на Гауди- незавършената църква Саграда фамилия, Ла Педрера, където се намира и музея на Гауди.
В днешния ден Ви предлагаме панорамната обиколка на Барселона с автобус – 4 часа (срещу доплащане).
По време на нея ще видите:
- Старото пристанище на Барселона „Порт Вел“
- Статуята на Колумб, Парка на Цитаделата с Триумфалната Арка
- Саграда Фамилия (разглеждане на фасадите отвън) . Който желае може да влезе и вътре, входът струва 15 EUR.
- Кварталът на модернизма „Ешампле“ с известните къщи на Гауди Каса Мила и Каса Батльо, също така Каса Аматлер и Каса Лео-Морера
- Площад Каталуня, сърцето на Барселона
- Площад Испания с бившата арена за корида, Дворецът-музей на изкуството на Каталуня
- Хълма Монжуик с Испанското село и Олимпийския пръстен
- Спирка за панорамни снимки на хълма Монтжуик
Следва Пешеходна разходка из Готическия квартал на Барселона. Тук ще минете по най-известната и туристическа улица Ла Рамбла, и ще видите:
- Чешмата „Каналетас“ (символ на футболния отбор на Барселона)
- Пазара „Ла Бокерия“, Операта Лисео
- Площад Рейал
- Площад Сант Жауме (Кметството на Барселона и Министерския съвет на Каталуня)
- Готическата Катедрала „Санта Еулалия“
Ден 11
13.04.2018 Савона, Италия 09:00-
Напускане на кораба около обяд. Трансфер от Савона до Милано за следобеден полет до София.
ЦЕНИ:

Цените са на човек за целия круизен пакет, на база двойно настаняване и са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и круиза.
- на човек във вътрешна кабина без прозорец тип Класик - 2067 лв
- на човек във външна кабина с прозорец тип Класик - 2699 лв
- на човек във външна кабина с балкон тип Класик - 2885 лв


ЗАБЕЛЕЖКА:

- Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 15 човека
- Екскурзиите, предложени по програма са примерни и подлежат на промени и се организират при минимум 15 записани
- Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

- Потвърждаване на резервация с 50 % депозит при повече от 60 дни до датата на отплаване и доплащане до 60 дни преди датата на отплаване
- или 100% плащане при по-малко от 60 дни до датата на отплаване
0079

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Марсилия |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Марсилия |  Круизи 2024 - Франция |  Круизи 2024 - Марсилия

Избрани оферти