Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

Потвърдена за 03.08.18! Южна Испания и Мароко - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

225866

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети : София – Кастейон / Малага - София;
- Летищни такси в размер на 40 евро;
- допълнителен тур „Валенсия” – бонус
- допълнителен тур „Алмерия“ – бонус
- допълнителен тур „Малага” – бонус
- допълнителен тур „Михас” – бонус
- 8 нощувки с включени закуски (1 в района на Валенсия; 1 в района на Алмерия; 6 в района на Малага)
- Водач от фирмата по време на цялото пътуване
- Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";

Цената не включва

Цената не включва:

- Чекиран багаж до 20 кг в две посоки: Заявен и платен при резервация - 135 лв / заявен и платен при доплащането - 185 лв!!!
- Трансфер Летище – Хотел - Летище - 45 Евро - задължително доплащане
- Входни такси за посещаваните забележителности
- Лични разходи
- Застраховка на лица над 70г
- Застраховка "Отмяна на пътуването"

Програма на пътуването

Екскурзии
Южна Испания и Мароко: Валенсия, Алмерия, Малага, Кордоба, Севиля, Гранада, Тарифа, Танжер, Гибралтар, Марбея - 8 нощувки - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 03.08.2018
Цена: 1550 BGN

ДЕН 1:
03.08.2018 / Полет СофияКастейон / КастейонВаленсия (108км)
Сборен пункт на летище София, Терминал 2 в 16:00ч. Полетът за Кастейон е в 18:00ч. Кацаме около 20:10ч. местно време. Отпътуване за Валенсия, пристигане късно вечерта и настаняване в хотела. Нощувка.
ДЕН 2:
04.08.2018 / Валенсия - Алмерия (430км)
Закуска. Свободно време да опознаете града сами или допълнителен тур „Валенсия” (бонус)
Валенсия е градът на цветовете и светлините, изключителна средиземноморска култура и атмосфера. Обиколката ни на града ще премине през архитектурно-културния комплекс "Град на Изкуствата и Науките", дело на архитекта Сантиаго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Океанографик - най-големият аквариум в Европа; историческият център: Арената – с грандиозните си размери, Централният площад с кметството и Историческия музей на града, Катедралата “Seu”-където се смята, че се пази една от най-значимите християнски реликви – Светият Граал.
Свободно време. Отпътуване за Алмерия.
Настаняване в хотел. Нощувка.
ДЕН 3:
05.08.2018 / Алмерия - Малага (200км)
Закуска. Свободно време или допълнителен тур „Алмерия“. (бонусl)
Алмерия - „Огледалото на морето”, с многовековна история и неповторима архитектура вдъхновявала самия Джон Ленън. Градът е една приветлива смесица от очарователни църкви, площадчета, плажове и паркове. В Алмерия и пустинята Табернас са снимани някои от най-знаменитите филми като „"Добрият, лошият и злият" с Клинт Ийстууд, "Имало едно време на Запад" на Серджо Леоне, "Лорънс Арабски" и "Индиана Джоун: Последният кръстоносен поход". За арабския произход на града свидетелства величествената крепост Алкасаба – издигаща се на хълм с изключителна панорамна гледка; колоритния “Chanca” – еврейския квартал, който се характеризира с добре запазените си арабски улици, пещерите (по-късно къщи), които пресичат хълма чак до неговия връх ; Крайбрежния парк „Николас Салмерон” . Обиколката ни ще продължи през сърцето на града - “Plaza de la Constitucion” – тук е и еклектичната сграда на Кметството, уникалната по рода си Катедрала със своята защитна фасада; Арабския квартал „Aljibe” . Алмерия е сякаш излязъл от арабска приказка. Ранния следобяд отпътуване към Малага.
Свободно време или допълнителен тур „Малага” (бонус)
Носещ духа на АндалусияМалага ще ви възхити със своите плажове, изкусителна кухня, шикозни бутици, тапас барове и ресторанти. Тук е родното място и музей на Пабло Пикасо, където се съхраняват над 200 творби на ексцентричния художник.
Нощувка в района на Малага.
ДЕН 4:
06.08.2018 / МалагаКордоба (160км) КордобаСевиля (141км) СевиляМалага (205км)
Закуска. Свободно време или допълнителен тур „Кордоба и Севиля
Хилядолетен град, родно място на Сенека, издигнат до върха на славата от арабите и някога бил най-големия град в Европа, днес Кордоба разказва с гордост за богатото си културно наследство. В историческия център на града има изобилие от паметници от Римски, Арабски и Християнски времена, сред тях се отличава символа на града – Катедралата-Джамия Мезкита със спиращата дъха ислямска архитектура! Кордоба е изживявал едно истинско просвещение в културата, науката и литературата на арабския свят. Обиколката ни ще ни отведе до „Palacio de Viana” – ренесансовия дворец с 12-те си красиво украсени вътрешни двора; Еврейския квартал, лабиринт от тесни улички с китни магазинчета, тук ще видите една от 3-те автентични синагоги 14-ти век. Свободно време.
Ранния следобяд отпътуване към Севиля.
Колкото и суперлативи да бъдат казани за столицата на АндалусияСевиля, ще са малко. Обиколката ни на града ще премине през загадъчни улички, от които ще чуваме страстния порив на фламенкото до историческия център на града, където достолепно се извисява колосалната готическа катедрала „Santa Maria de la Sede”, една от най-големите църкви в света, именно тук се намират тленните останки на Христофор Колумб. Друга забележителност е една от снимачните площадки на хитовия сериал „Игра на тронове": - дворецът Алказар. Сградата на главният архив на Индиите, пък съхранява ценни документи свързани с Испанската империя. Няма как да подминем и славния площад в неомавритански стил - „Испания”, който става сцена от филма „Междузвездни войни: Клонираните атакуват”. Свободно време.
Привечер отпътуване обратно към Малага.
ДЕН 5:
07.08.2018 / Малага - Гранада (125км)
Закуска. Свободно време или допълнителен тур до „Гранада
Днешния ден ще ни отведе до земя пропита с арабското минало на ИспанияГранада. Тук ще видим емблематичния и най-голям арабски дворец в света - „Алхамбра”, който носи свидетелство за изключителната архитектура на маврите (възможност за посещение при предварителна резервация). „Белият квартал” – Албайсин – лабиринт от калдаръмени улички, и бели къщи, които поразително ни пренасят в арабското наследство на Гранада. Испанският Ренесанс си има своето бижу именно тук в лицето на местната Катедрала. Свободно време.
Вечерта отпътуване обратно към Малага. Нощувка.
ДЕН 6:
08.08.2018 / Малага – Тарифа(161км)
Закуска. Свободно време или допълнителен тур до „Танжер
Отпътуваме към Тарифа- най-южната точка на континентална Европа. По пътя си към пристанището на Тарифа ще можете да се насладите на Средиземноморския пейзаж на т.нар. бели андалуски села. След като пристигнем ще се качим на ферибот, за да напуснем Европейския континент отплавайки за Танжер, разположен на екзотичния бряг на Мароко. Акостираме в Танжер и веднага пред нас ще се открие чудновата природа преплетена с историята на всички култури стъпвали по тези земи. Гробницата на пътешественика Ибн Батута, Музеят на американската легация (Мароко е първата държава признала САЩ през 1777г.); Султанския дворец „Дар-Ел-Макзен” – с впечатляваща панорамна гледка; Гранд Соко – големият площад, на който се намира Голямата джамията, където се смята, че се е намирал храмът на Херкулес, а на 15км от града се намира и друга забележителност, която е свързана с древногръцкия герой – „Пещерата на Херкулес”.
Свободно време, в което може да се разходите из плетеницата от улички и да си напазарувате типични арабски сувенири като облекла, керамика, фенери, подправки, арган и много други. Следобяд се качваме обратно на ферибота и отплаваме обратно към Тарифа и към Малага. Нощувка.
ДЕН 7:
09.08.2018 / Малага – Гибралтар (136км) – Марбея (79км) – Малага (62км)
Закуска. Свободно време или допълнителен тур „Гибралтар и Марбея”
Митичната история на Гибралтар е свързана с Херкулес. Днес, това място е задморска територия на Великобритания и безмитна зона, а стратегическото място, на което се намира винаги е било знак за размирици. Тук Джон Ленън се жени за любимата си Йоко Оно. Обиколката ни ще бъде със специално автобусче, което ще ни отведе до гребена на Гибралтарската скала и ще се насладим на красивата пещера Свети Михаил. Гибралтар е място, където се преплитат културите на много народи. Свободно време, за да опитате разнообразната местна кухня.
Ранния следобяд се отправяме към прочутия морски курорт Марбея. Мавританското наследство тук е смесено с модерни удоволствия за отдих. В Стария град ще зърнем Площадът на портокалите около, който има множество тесни улички с магазинчета и кафенета, а около тях окичени балкончета с цветя. По крайбрежния парк – ботаническа градина пък са разположени безценни скулптури на Салвадор Дали. Пристанището Пуерто Банус, където е концентриран бурния нощен живот, освен това тук ще видите изключително скъпи яхти, луксозни бутици и шикозни ресторанти. Свободно време.
Вечерта прибиране обратно в хотела в Малага. Нощувка.
ДЕН 8:
10.08.2018 / Малага
Закуска. Свободен ден за плаж.
Привечер, тези от вас, които желаят могат да усетят страстта и емоцията от вековната традиция на фламенко танца.
Нощувка.
ДЕН 9: 11.08.2018 / Полет МалагаСофия
Закуска. Свободно време за плаж.
Следобяд тези от вас, които желаят допълнителен тур до „Михас”. (бонус)
Основан от древните финикийци като крепостно селище, днес Михас е едно живописно селце със снежнобели къщички, малки площадчета, тук може да се качите на необичайните местни таксита-магаренца.
Привечер отпътуване към летище Малага. Полет до София в 22:20ч. – кацаме в София в 02:55ч. по разписание, местно време.
ЦЕНА:

- на човек в двойна стая - 1550 лв



Допълнителни турове:

- допълнителен тур „Кордоба и Севиля” 55 евро за възрастни; 27 евро за деца до 12г
- допълнителен тур „Гранада” 45 евро за възрастни; 23 евро за деца до 12г
- допълнителен тур „Танжер” 95 евро за възрастни; 50 евро за деца до 12г
- допълнителен тур „Гибралтар и Марбея” 45 евро за възрастни; 25 евро за деца до 12г
- „Фламенко шоу"
0078

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  Екзотична почивка 2024 - Испания |  Екзотична почивка 2024 - Валенсия

Избрани оферти