Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Потвърдена за 04.05.18! МОСКВА - бг група - самолет от Бургас и Варна

Номер на оферта

/

222138

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет Бургас-Москва-Бургас с лет. такси
- Транспорт Варна-Бургас-Варна с автобус
- 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4* «Holiday Inn Moscow Tagansky
- Трансфери летище-хотел-летище
- Описаните екскурзии с екскурзовод на български език, 2 обяда по програмата
- Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата
- Входни такси за посещаваните музеи по програмата
- Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/

Цената не включва

Цената НЕ включва:

- Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 120 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат
- Обяди и вечери
- доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Програма на пътуването

Екскурзии
Майски празници 2018 в МОСКВА - българска група - самолетна екскурзия от Бургас и Варна - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 04.05.2018
Цена: 1500 BGN

Цена за ранни записвания до 28.02.2018 - 1500 лв

Програма:

1 ден
04 май - Петък
Автобусен трансфер Варна - летище Бургас. Излитане от Бургас в 18.35-кацане в Москва 21.10.
Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела.
Нощувка.
2 ден
05 май - Събота
Закуска на бюфет. Среща с екскурзовода в хотела.
09:00 – 13:00 - Обзорна екскурзия на Москва (4 часа) – ще видите Московските булеварди, Московския университет - пример за Сталинската архитектура, Седалището на Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума, храма на Христос Спасител, Новодевическия манастир.
13:00 – 14:00 - Пешеходна екскурзия по «Червения площад – сърцето на Москва»- част от наследството на ЮНЕСКО. Ще видим събора на Василий Блажени, изграден през 16 век, Казанския събор, мавзолея на Ленин, красивата сграда на ГУМ - най–старият търговски дом в Русия.
14:00 – 15:00 - Обяд в местен ресторант
15:00 - 16:30 –Разглеждане на комплекса на Московския Кремъл, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, а така също и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана.
16:30 – 18:00 - Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности. Елмазният фонд—съдържа уникална колекция от скъпоценности от цяла Русия. Връщане в хотела с екскурзовода /с метрото/
Свободно време. Нощувка.
3 ден
06 май - Неделя
Закуска на бюфет. Среща с екскурзовода в хотела.
11:00 – 12:30 –Екскурзия до Царицино/около 4 часа/ -историко-архитектурен музей с пейзажен исторически голям парк с езера и павилиони, в южната част на Москва. В централната част на парка е разположен дворцов комплекс, започнал да се строи през 1775 г. като резиденция на Екатерина II в Подмосковието. Посещение на Големия дворец-парадните зали, разглеждане на парка.
12:30 –самостоятелна разходка на територията на парка . Тук се намира единственият в Москва оранжериен комплекс с 250-годишна история /екзотични плодови и декоративни растения.
Едно от най-крупните съоръжения на комплекса е кухнята на императрица Екатерина. Малкият дворец —работа на архитекта Василий Баженов. Трети кавалерийски корпус. Оперният дом (Средният дворец) — едно от най-красиво декорираните съоръжения в Царицино.
Трансфер до хотела или центъра на Москва.
4 ден
07 май - Понеделник
Закуска на бюфет. Среща с екскурзовода в хотела.
Отпътуване за Сергиев посад, (75 км). Посещение на Троицко - Сергиевата лавра - величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха.
Обяд в национален стил в трапезарията на Лаврата. Връщане в Москва.
5 ден
08 май - Вторник
Закуска на бюфет. Среща с екскурзовода в хотела.
Обзорна екскурзия в Третяковската галерия,създадена от мецената Павел Третяков. Разглеждане на нейната уникална колекция-творби на иконописците XII-XVII век Теофан Грек, Андрей Рубльов и произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др.
Свободно време. Нощувка.
6 ден
09 май - Сряда
Закуска на бюфет. Среща с екскурзовода в хотела
Освобождаване на стаите.
По случай 9 май-Деня на победата-разходка в Парка на Победата. Паркът на Победата е един от най-големите мемориални паркове в цялата страна. Той представлява огромен мемориал в памет на Великата Отечествена Война. Паркът е открит в 1995 година, в чест на 50-годишнината от Победата.
В хода на разходката ще имате възможност да видите Паметника на победата, паметника на воините- интернационалисти, мемориалната джамия и синагога, красивия храм на Георги Победоносец, както и централният музей на Великата Отечествена война и изложбата на военната техника под открито небе.
Трансфер за летище и край на програмата.
Полет 22.00 Москва-Бургас. 00.45 - Кацане в Бургас и трансфер до Варна.
Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.
Допълнителнивъзможности:

- Разходка по Москва-река на Флотилия Radisson Royal (2,5 часа)-без екскурзовод- Цена от 750 рубли на човек http://new.radisson-cruise.ru - Заб. За екскурзоводско обслужване се доплаща.
- Фолклорно шоу с вечеря "Удивителната Русия" - музиално пътешествие по Росия, където всеки район е представен със специфичните си костюми и музикални инструменти. - Цена ­­­­­­­­­­­­67 Евро на човек. - Заб. За екскурзоводско обслужване се доплаща
ЦЕНА:

Holiday Inn Moscow Taganski 4* http://holidayinntagansky.ru/
- на човек в двойна стая - 1500 лв
- дете до 12 с двама възрастни - на запитване


Полети с авиокомпания България Ер:

4 май Бургас-Москва/Шереметиево 18.35 21.10
9 май Москва/Шереметиево/-Бургас 22.00-00.45
Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.
Резервации:

- депозит 50%
- доплащане до 30 дни преди тръгване
Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 30 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”
0043

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Майски празници - Русия |  Майски празници - Москва

Избрани оферти