Начало / Екскурзии / Екскурзии - Люцерн

Потвърдена за 04.08.17! ШВЕЙЦАРИЯ - Алпийска приказка, самолет+автобус от София

Номер на оферта

/

198778

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 5 нощувки със закуски в хотели;
- Самолетен билет София- Базел с включени летищни такси;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Екскурзия до Цермат с железница- 40лв.;
- голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см)- 50 лева
- регистриран багаж до 23 кг.- 85 лева
- регистриран багаж до 32 кг.- 110 лева
- Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково– 25 лв. *
- Двупосочен билет за влакчето Tasch – Zermatt: CHF 18 за възрастен и CHF 9;
- По желание, при подходящи метеорологични условия- изкачване с лифт до Малкия Матерхорн, на 3820 м.: CHF 100 за възрастен и CHF 50;*
*Изкачването с лифт до Малкия Матерхорн и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста*

Програма на пътуването

Екскурзии
ШВЕЙЦАРИЯ - Алпийска приказка - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 04.08.2017
Цена: 895 BGN

ЦЮРИХ – ЛЮЦЕРН – БЕРН – ЛОЗАНА – ЖЕНЕВА – ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЦЕРМАТ – КОМО – ТРЕМЕДЗО – ЛАГО МАДЖОРЕ

ПЪРВИ ДЕН – 04.08.2017
06.30ч. Отпътуване от летище София за Базел с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 07.55 ч.- Пристигане в Базел. Отпътуване за Цюрих- финансов,индустриален и културен център на страната и един от най-космополитните и динамични швейцарски градове. Самият център на града и забележителностите се простират от двете страни на река Лимат и впечатляват със своето архитектурно богатство. Разходка по главната улица“Банхофщтрасе” от двете страни, на която са разположени освен луксозни магазини, но и централите на големи швейцарски банки.Ще изкачим историческия хълм“Линденхоф”и заради красивата гледка.Ще видим разположеното на брега на реката Кметство,църквата «Св.Петър» с огромния часовник с диаметър 8,7 м, величествената катедрала “Гросмюнстер”, интересните стъклописи на църквата “Фраумюнстер”.Отпътуване и разглеждане на Люцерн- най-живописния и най-уютния швейцарски град.Ще започнем от Лъвския паметник като символ на смелостта и лоялността на швецарските наемни гвардейци-с основание наречен «най-тъжния паметник на лъв в света».Ще се отправим към символа на Люцерн -закрития мост « Капелбрюке»- освен,че е един от най-красивите мостове ,това е също и един от добре запазените дървени мостове в Швейцария,строен 1333г. Впечатляват картините на покрива и близката до него Водна кула.Преминавайки над река Ройс по моста «Шпроер» ще се разходим в Стария град с красиво изрисуваните къщи,криволичещи улички и уютниплощадчета. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 05.08.2017
Закуска.Отпътуване и разглеждане на Берн- федералната столица на страната . Изключително красив , романтичен и цветен е Старият град,който е записан в своята цялост в списъка на ЮНЕСКО като културно и природно наследство. Разглеждането на града ще започне от площада с мечките,като символ свързан с името и историята на града - “Беренплац”. Разхождайки се из стария град ще се полюбуваме на емблематичните за Берн чешми-фонтани,всеки с различна символика. Ще спрем пред средовековната Часовниковата кула,за да видим краткия спектакъл от символични и митологични въртящи се в кръг фигури.Ще спрем пред Кметството, Федералния дворец и Катедралата. Отпътуване за Женева с кратка спирка при Олимпийския комплекс в Лозана. Пристигане в Женева- европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора, родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници.Ще направим снимки пред Двореца на нациите ище се разходим в историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, до площада Бур-де-Фур. От Английския парк ще се полюбуваме на Цветния часовник,моста Мон Блан ,остров Русо, на езерото със знаменития фонтан, който е визитна картичка на Женева. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 06.08.2017
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Веве и Монтрьо- малките перли на швейцарската ривиера .Разходката в очарователното Веве ще започне от главния пазарен площад Гранд Плас и ще продължи по стария град до кея Пердоне, където в естествен ръст е поставена статуята на един от най-знаменитите жители на Веве- Чарли Чаплин, който прекарва тук последните дни от живота си. Не далече се намира и много интересен интерактивен музей на храната / все пак тук е централата на една от най-големите хранителни компании в света - Нестле.Покрай живописните лозя на местността Лаво и бреговете на Женевското езеро, на фона на красивия алпийски пейзаж ще достигнем и до прекрасното Монтрьо с луксозни хотели и множество паркове от пищна средиземноморска растителност. Няма да пропуснем да си направим снимки и пред забележителния средновековен замък Шиьон.Отпътуване за Цермат. Пристигане в селището Теш. Изкачване със зъбчата железница до Цермат. Пешеходна разходка в един от най-популярните швейцарски курорти/автомобилите са забранени/, разположен в подножието на връх Матерхорн (4478 м). Тук е най-високото място в Европа, обслужвано с лифт/3820 м височина-Малкият Матерхорн/. По желание и при подходящи метеорологични условия изкачване с лифт до връх Матерхорн. Отпътуване за Италия. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 07.08.2017
Закуска.Отпътуване за езерото Комо- най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници,писатели,музиканти, артисти. Разглеждане на градчето Комо- „Пиаца дел Дуомо” и катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.Отпътуване за Тремедзо- градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН– 08.08.2017
Закуска.Отпътуване за Лаго Маджоре- второто по големина езеро в Италия.От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови- Изола Мадре,Изола деи Пескатори и Изола Бела.Разходка с корабче до пленителния «Изола Бела», на които се намира известния Дворец на принцовете Боромео- един истински бароков оазис,разположен сред прекрасни терасовидни градини. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН– 09.08.2017
Закуска. Отпътуване за България.
Цена: 895 лв

Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 845 лв.
Доплащане за единична стая: 350 лв.
Забележка: отстъпка 50 лв при записване до 05.05.2017


Необходими документи:

*лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит.
*за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители
Забележка: Цената е калкулирана за група от минимум 40 туристи!В случай, че този брой не е набран, туристите се уведомяват 7 дни преди датата на отпътуване.
0063

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Люцерн |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Люцерн |  Лято в чужбина - Швейцария |  Лято в чужбина - Люцерн

Избрани оферти