Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мадрид

Потвърдена за 05.11.17! МАДРИД и БАРСЕЛОНА - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

198931

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София-Мадрид/ Барселона-София с редовен полет на авиокомпания България Ер с включени летищни такси и багаж до 23кг
- Трансфери летище – хотел – гара Аточа в Мадрид
- Трансфер гара Сантс – хотел – летище в Барселона
- Билет за бърз влак Мадрид - Барселона
- 3 нощувки със закуски в хотел кат.4* в Мадрид (EXE COLOSO или подобен http://www.exehotelelcoloso.com/)
- 3 нощувки със закуски в хотел кат.3* в Барселона (RONDA или подобен http://en.hotelrondahouse.com/)
- Пешеходна туристическа обиколка на Мадрид с местен екскурзовод на български език
- Кратка обзорна обиколка с автобус на Барселона, с гледка от хълма Монтжуик (с местен екскурзовод на български език)
- Автобусно-пешеходна обиколка на Барселона с местен екскурзовод на български език
- Водач от агенцията през цялото време на екскурзията
- Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва

Цената не включва:

- Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България
- Градска такса в Барселона - около 1 евро на човек на ден. Заплаща се от всеки турист на рецепцията при напускането на хотела.
- Входни такси на посещаваните обекти (Катедралата в Толедо – 10 евро; църквата Санто Томе – 2,5 евро, вход за Каса Батльо-21,50 евро, вход за Каса Педрера - 20,50 евро)
- Разходи за градски транспорт и разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзии
Есен 2017 в ИСПАНИЯ: Мадрид и Барселона - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 05.11.2017
Цена: 1328 BGN

ПРОГРАМА:

1-ви ден
Полет от София за Мадрид с авиокомпания Bulgaria Air в 05.45 ч. Пристигане в Мадрид в 09.45ч. и трансфер до хотела (при възможност ранно настаняване). Пешеходна туристическа програма с местен екскурзовод на български език в Мадрид: площад Ориенте със статуята на крал Филип IV, Кралският дворец, Катедралатa Алмудена, улица Майор, площада пред кметството, пазарът Сан Мигел, главния площад, Пуерта дел Сол. Следва Мадрид на Бурбоните: улица Пасео дел Прадо, площад Нептун, Касон дел Буен Ретиро, площад Сибелес със забележителната сграда на мадридското кметство (по време на туристическата обиколка се използва метро). Настаняване в хотела. След обяд свободно време в града.
Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Свободно време в Мадрид или възможност за допълнителни екскурзии:
- възможност за допълнителна екскурзия до Толедо - старата столица на Испания, град включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно-историческо наследство. Изключителна възможност за разглеждане на Катедралата и църквата Санто Томе с един от шедьоврите на Ел Греко "Погребението на граф Оргас". Свободно време за разходка из очарователните средновековни улички на града, съхранили многобройни храмове и манастири. Връщане в Мадрид. (екскурзията е с продължителност 6 часа)
- възможност за посещение на музея Ел Прадо. Един от най-известните музеи в света, притежаващ забележителни колекции от творби на Ботичели, Рафаел, Дюрер, Тинторето, Тициан, Ел Греко, Рубенс, Гоя, Веласкес, … Прадо се помещава в сграда, чийто строеж започва още през XVIII век, а музеят работи от 1819 год. (организираното посещение е около 2 часа)
Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Свободно време в Мадрид или възможност за допълнителни екскурзии:
- възможност за организирано посещение на Кралския дворец. Издигащият се на мястото на мавританска крепост от IX век Дворец става кралска резиденция след провъзгласяването на Мадрид за столица през 1561 г. Въпреки унищожителния пожар през XVIII век, Дворецът е възстановен и до днес смайва посетителите си с богато декорираните си зали и каменна архитектура.
- Вечерта по желание посещение на фламенко-шоу.
Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Трансфер от хотела в Мадрид до гара Аточа за директен бърз влак до Барселона (около 10:30ч.). Пристигане в Барселона на гара Сантс (около 13:30ч.). Посрещане от екскурзовода. Кратка обзорна обиколка с автобус (около 1 час) на Барселона, по време на която ще видим Площад Испания и ще се качим на хълма Монтжуик за панорамна гледка над цяла Барселона. Ще минем покрай пристанището, централния площад Каталуня и ще пристигнем в хотела за настаняване. Свободно време.
Нощувка.
5-ти ден
Закуска. От хотела до централния площад Каталуня се придвижваме с метро, от където започва и нашата обиколка на стария град на Барселона. Пригответе се да минете по най-атрактивната улица - Лас Рамблас. Тук ще видите коя е чешмата, от която според стара легенда, ако пиете, ще се завърнете в Барселона. Следва многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гуел, произведение на Гауди и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния, двете най-важни институции за областта. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. Следобед свободно време.
Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна полудневна екскурзия с автобус:
- “Изкуството на Гауди” - Тази автобусна обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата-Модернизъм. (около 5 часа)
Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Свободен ден или възможност за полудневна екскурзия:
- Монтсерат - Посещение на Манастира и Базиликата на Монтсерат, която съществува от 12 век. (около 5 часа). Завръщане в Барселона около 13:30ч. Свободно време до трансфера.
Трансфер до летището на Барселона за полет обратно до София в 18:20ч. и пристигане на летище София в 22:10ч.
РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 31.05.2017

- на човек в двойна стая - 1328 лв
- единична стая - 1578 лв
- дете до 11,99 с двама възрастни - 1268 лв
Редовна цена:

- на човек в двойна стая - 1378 лв
- единична стая - 1628 лв.
- дете до 11,99 с двама възрастни - 1318 лв

Забележка:

- Редът на екскурзиите по програмата може да бъде променян.
- Минимален брой участници за осъществяване на програмата – 20 туристи.
- Срок за уведомление за ненабран минимален брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.
Условия за записване:

- Депозит 30% от стойността на пакета
- Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:

- Лична карта
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
- Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Допълнителни екскурзии:

В Мадрид

Толедо (продължителност 6 часа) – 42 евро/82 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи). Цената включва: транспорт с автобус, лицензиран екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия, индивидуални слушалки за беседите на екскурзовода. Цената не включва входни такси: Катедралата в Толедо – 10 евро; църквата Санто Томе – 2,5 евро. Забележка – при по-малък брой желаещи предлагаме следните цени за осъществяване на екскурзията до Толедо: при 10-14 туристи – цена 55 евро/108 лв, без индивидуални слушалки
Музеят Ел Прадо – 28 евро/55 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи). Цената включва: Лицензиран екскурзовод на български език (около 2 часа), Входна такса за музея, Индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода. Забележка – при по-малък брой желаещи предлагаме следните цени за осъществяване на екскурзията Музея Ел Прадо: при 10-14 туристи – цена 33 евро/65 лв
Кралският дворец - 26 евро/51 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи). Цената включва: Лицензиран екскурзовод на български език (около 1,5 часа), Входна такса за музея, Индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода. Забележка – при по-малък брой желаещи предлагаме следните цени за осъществяване на екскурзията Кралски дворец: при 10-14 туристи – цена 30 евро/59 лв
В Барселона

Изкуството на Гауди - Тази автобусна обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата, Модернизъм. Потопете се в света на един от най-великите световни архитекти и разгледайте в детайли творенията на Гауди, човека преобразил завинаги Барселона. Денят започва с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще посетим църквата и ще научите дългогодишната и история, ще разгледаме отблизо уникалните и фасади и ще видим как Гауди е пресъздал природата във вътрешността на тази внушителна сграда. След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия. Известна още като улицата на Модернизма, тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални по стил са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батльо (по желание, самостоятелно посещение на къщите). Цена: 65 лв (валидна при минимум 15 туристи) Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл.в парка Гуел и Саграда Фамилия) Цената не включва входни такси за туристическите обекти: вход за Парк Гуел - 8 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България), вход за Саграда Фамилия - 15 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България), вход за Каса Батльо - 21,50 евро (заплаща се на място), вход за Каса Педрера - 20,50 евро (заплаща се на място)
Монтсерат: Тръгване с автобус в 08:30ч от хотела за еднодневна екскурзия до Монтсерат. Посещение на планината Монтсерат, където още от 12 век е построен и Манастира със същото име. Планината винаги е била свързана с легендата за Богородица, където до ден днешен може да се посети чудотворната статуя на Черната Дева, привличаща милиони посетители от цял свят. Монтсерат е много специално място за местните хора, известно с уникалните си скалисти форми, които правят атмосферата на това място неповторимо. Тръгване обратно за Барселона 12:30ч. Връщане в Барселона около 13:30ч. Цена: 75 лв (валидна при минимум 15 туристи). Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод. Цената не включва входни такси за туристически обекти.
0004

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Мадрид |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Мадрид |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Мадрид

Избрани оферти