Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Потвърдена за 05.11; и 26.11.17! Вълшебствата на ориента: ОМАН и ДУБАЙ

Номер на оферта

/

205944

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Дубай - София с включени летищни такси
- Самолетен билет - Дубай - Маскат
- Един брой салонен багаж до 7 кг с размер 56/45/25см
- Чекиран багаж до 20 кг
- Всички трансфери, описани по програмата
- 4 нощувки със закуски в Best Western Premier Muscat - Al Khuwair 4* или подобен в Маскат, Оман
- 3 нощувки със закуски в хотел Roda Metha Suites или подобен в Дубай
- Обзорна обиколка на Маскат с екскурзовод на английски език и превод на български
- Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс”
- Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 16 човека

Цената не включва

Цената не включва:

- Допълнителни екскурзии
- Лични разходи
- Входна виза за Оман – R.O. 5 около $ 14, плаща се на летището в Маскат. При евентуална промяна на цената туристите ще бъдат уведомени своевременно
- Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - плаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер . В Roda Metha Suites - AED 15
- Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на купения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД "АРМЕЕЦ".

Програма на пътуването

Екскурзии
Вълшебствата на ориента: ОМАН и ДУБАЙ - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 05.11; 26.11.2017
Цена: 1954 BGN

ПРОГРАМА:

1-ви ден
София - Дубай, ОАЕ
Среща на летище София - Терминал 2 с водача на групата. Полет за Дубай в 16:10 ч. с авиокомпания FLYDUBAI. Пристигане на летище Дубай в 22:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Roda Metha Suites или подобен. Нощувка в Дубай.
2-ри ден
Дубай, ОАЕ-Маскат, Оман
Закуска. Среща в 09:00 часа за провеждане на обзорната обиколка на Дубай.Обиколката ще започне от двореца на Емирът на Дубай - шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, откъдето ще видите и най-високата сграда в света-Бурж Кхалифа. От там се отправяме към крайбрежния квартал Джумейра и ще спрем за снимки в близост до 7-звездния хотел Бурдж ал Араб. Продължваме към изкуствения остров The Palm Jumeirah, както и покрай новия луксозен квартал Дубай Марина (Dubai Marina). Следва полет до Маскат, Оман. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка в Маскат, Оман.
3-ти ден
Маскат, Оман
Закуска. Обзорна обиколка на Маскат с начален час 09:00. Отправната точка е внушителната ибадистка джамия от мрамор и бял пясъчник „Султан Кабус“ (отворена всеки ден без петък от 08:00 до 11:00 ч.). След това пътуваме покрай крайбрежния парк Курум. В тази част на града се намира централният плаж и всички крайбрежни хотели. Следващата спирка е пазарът Мутрах (Muttrah Souq) - най-големият закрит пазар в султанатството. Последователно ще посетим рибния пазар, ще имаме време да се потопим в атмосферата на традиционния арабски сук за антики, сувенири, парфюми и шалове. Срещу пазара е пристанището, където акустират големите круизни кораби. По крайбрежния булевард се отправяме към живописния Стар Маскат, където старите бели къщи се открояват върху червеникавите скали. Ще си направим снимки пред красивия султански дворец Ал Алам, ограден от португалските укрепления Жалали и Мирани от 16 век. Ще посетим културно-историческия музей Байт ал Зубайр. Турът ни завършва в залива на луксозния хотел Ал Бустан Палас и елегантната сграда на Парламента на султанство Оман. Завръщане в хотела.
4-ти ден
Маскат, Оман-Низва, Оман-Маскат (целодневен тур по желание) - 330 км
Закуска. Свободно време, имате възможност да се излежавате на плажа, да се отдадете на шопинг или да изберете допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия: „Пътуване в миналото“ - Низва, Бахла, крепост Жабрин Цена: 78 евро/153 лв. при мин. 10 човека). Едно пътуване в миналото, което ще започне от естествения проход „Сумаилова дупка“ (Sumail Gap), който разделя на две планината Хажар, за да стигне до Низва - старата столица на Оман. Низва е известна с голямата кръгла крепост и с пазара на сребро. Турът продължава до двете живописни селца Ал Хамра, чиито типични кирпичени къщи в йеменски стил са сякаш недокоснати от времето, и красивото Мисраф ал Абрийн, кацнало на склона на планината. От там се отправяме към Бахла, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО заради красивата крепост Жабрийн (Jabreen Fort) и характерните сгради от глина. Затова и Бахла се счита за столицата на грънчарството на Оман. Ще посетим и укреплението, строено през 17 век по време на династията Ал Яруба. Завръщане в Маскат.
Нощувка.
5-ти ден
Маскат, Оман
Закуска. Свободен ден за плаж, разходки или екскурзии. Може да избирате между две:
„Очарователните крепостни градове“- Барка, Байт Нааман, Накхал и Рустак или
“Чудеса по крайбрежието“- целодневен тур из част от природните феномени в Оман - Ямата край Бима, клисурата Тиви (Wadi Tiwi), клисурата Шааб (Wadi Shaab), плажа Мохала и др.
Нощувка.
6-ти ден
Маскат, Оман-Хатта, ОАЕ-Шаржа, ОАЕ - Дубай, ОАЕ
Закуска. Отпътуване за ОАЕ с климатизиран автобус. Пътят минава през планини и пустинни участъци. Неусетно стигаме Хатта, където свършва Султаната и започва емирство Шаржа. Пристигане в Дубай. Настаняване в хотел Roda Metha Suites или подобен.
Oткритият пазар на Дубай с вечеря на блок маса - 40 евро. Пешеходна обиколка на основните открити пазари - за текстил, за подправки и за злато. Кратка спирка в магазин с голямо разнообразие от сувенири. Турът ще приключи с вечеря на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка).
Нощувка.
7-ми ден
Дубай
Закуска. Свободно време и възможност за екскурзии:
Градините на Дубай - 30 евро/59 лв, с включен транспорт и входна такса. Двучасова обиколка на най-големите вертикални градини в света, където цъфтят 45 милиона видове.
Бурж Кхалифа - 50 евро/98 лв. Посещение на най-високата сграда в света - светкавично бърз асансьор ще ви отведе за 124 секунди до 124-ти етаж. Заявява се и се плаща в България. Програмата включва: Еднопосочен трансфер от хотела; Билет за достъп до обсерваторията на Burj Khalifa At the top.
Сафари в пустинята - 60 евро/118 лв с включена вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, яздене на камила, наргиле, рисуване с къна и програма. Едно екстремно забавление на фона на залязващото слънце и пясъчните дюни. Забележка: екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Нощувка.
8-ми ден
Дубай
Закуска .Освобождаване на хотела и трансфер до летище Дубай. Полет до София с авиокомпания FLYDUBAI в 10:50 ч. Кацане на Терминал 1 в 15:10 ч.
Допълнителни екскурзии:
Miracle Garden - 30 евро/ 59 лв. за възрастен, за дете до 12 г. – 30 евро/ 59 лв. (при мин. 10 човека) Ще се отправим с автобус към уникалната цветна градина Miracle Garden - eдна от най-големите цветни градини в света с над 45 милиона цъфнали цветя, отглеждани на територия от 72 000 кв. метра. „Вълшебната градина“ е вписана в Книгата на рекордите на Гинес за най-дълга стена от цветя, а през март 2013-а е обявена за най-голямата вертикална цветна градина. Там ще има свободно време за снимки, разходка, дребни покупки или пълноценна почивка в някое от многобройните кафенета. Програмата включва: климатизиран транспорт от и до хотела.
Бурж Кхалифа - 50 евро / 98 лв.
Посещение на най-високата сграда в света - светкавично бърз асансьор ще ви отведе за 124 секунди до 124-ти етаж. Заявява се и се плаща в България. Програмата включва: Билет за достъп до обсерваторията на Burj Khalifa At the top.
Сафари в пустинята - 60 евро/ 118 лв. – за възрастен, за дете до 12 г. – 45 евро/ 88 лв
Едно екстремно забавление сред залязващото слънце над пясъчните дюни с включена вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, яздене на камила, наргиле, рисуване с къна и програма.
Забележка: екскурзията не е подходяща за бременни жени и малки деца.
Откритият пазар на Дубай с вкл. вечеря – 40 евро/ 79 лв. – за възрастен, дете до 12 г. – 40 евро / 79 лв.(при мин. 12 човека)
Този пешеходен тур ви дава възможност да видите основните открити пазари – за текстилен, подправките и за златна бижутерия. Кратка спирка в магазин с голямо разнообразие от сувенири. Турът завършва с вечеря на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка).Програмата включва: климатизиран транспорт от и до хотела.
ЦЕНИ:

05.11.2017; 26.11.2017

- На човек в двойна стая - 999 € / 1954 лв
- На човек в единична стая - 1271 € / 2486 лв
*Пакетната цена е валидна за мин. 16 човека. Доплащане за група по-малка от 16 човека - 85 евро на човек


Забележки:

Цената е валидна за група от минимум 16 туристи.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Посочените цени са калкулирани при курс 1 USD = 1.80 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
Условия за записване и начин на плащане:

Депозит в размер на 50% от сумата на човек
Доплащане до 45 дни преди заминаване
Необходими документи:

Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Анулации:

до 60 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
от 59 дни до 46 дни – стойността на депозита
от 45 до 0 дни: 100 % от договора
Визова информация:

Български граждани не се нуждаят от предварително издадена виза за Оман. Полагането на визата става при преминаване на граничните пунктове. Цената варира в зависимост от вида ГПП - въздушен, морски или сухопътен.
Информация за хотелите:

Best Western Premier Muscat-Al Khuwair 4*
Хотелът се намира в новата част на Маскат само на 15 минути от плаж Курум и от Гранд Мол Мускат. Предлага удобни и модерни стаи с безплатен Wi-Fi, басейн и фитнес зала. В хотела не се сервира алкохол.
Roda Metha Suites
Намира се в близост до Търговският център Wafi City. Близка метростонция - Dubai Healthcare City Metro Station. Разполага и с открит басейн. Стаите разполагат с кухненски бокс. Търговският център Twin Towers е на 4,1 километра, а Al Ghurair Centre е на 4,2 километра.
0004-57-58

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти