Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Потвърдена за 05.12.18! Гранд тур на КУБА - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

226323

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- самолетен билет с летищни такси на TURKISH AIRLINES София – Истанбул – Хавана – Истанбул – София,
- вътрешен самолетен билет с летищни такси Хавана – Баракоа,
- вътрешен самолетен билет с летищни такси Хавана – Кайо Ларго – Хавана,
- 12 нощувки със закуска, от които, 4 - в Хавана в хотел 4****, 2 – в Баракоа в хотел 3***, 1 – в Сантяго де Куба в хотел 4****, 1 – в Камагуей в хотел 3***, 2 – в Тринидад в хотел 3***/4****, 2 – на Кайо Ларго в хотел 4**** на база All inclusive,
- 7 обяда,
- 7 вечери,
- всички трансфери,
- упоменати в програмата,
- обиколка на Хавана с 1-часова разходка в стар модел американска кола,
- еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио,
- посещение на Тропикана с осигурен трансфер, 1/2 бутилка ром, безалкохолна напитка и чаша пенливо вино,
- туристическа програма в Баракоа, Гуантанамо, Сантяго де Куба, Баямо, Камагуей, Тринидад, Сиенфуегос, Санта Клара,
- екскурзоводско обслужване на испански/английски език с превод на български език,
- водач – преводач от агенцията.

Цената не включва

Цената не включва:

- входна виза за Куба – официална такса 40 USD при подаване на документите от туристическата агенция,
- изходна такса от Куба – 25 USD (заплаща се на летището при излитане от Хавана),
- бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.
- Доплащане за единична стая – 995 лв.
- медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 25 лв., над 65 г. – 37 лв., над 70 г. – 50 лв.
- при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 90 EUR

Програма на пътуването

Екскурзии
Гранд тур на КУБА: Хавана, Пинар дел Рио, Винялес, Баракоа, Гуантанамо, Сантяго де Куба, Баямо, Камагуей, Тринидад, Кайо Ларго - българска група - самолетна програма от София - ПОТВЪРДЕНА!


15 дни / 12 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 05.12.2018
Цена: 6225 BGN

СофияИстанбулХавана – Пинар дел Рио – Винялес – Хавана – Баракоа – Гуантанамо – Сантяго де Куба – Баямо – Камагуей – Тринидад – Хавана – Кайо Ларго – Хавана - ИстанбулСофия

Програма:

1 ден
СофияИстанбул - Хавана
Излитане в 21.15 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES. Кацане в Истанбул в 23.50 ч. Излитане в 02.05 ч. за Хавана.
2 ден
Хавана
Кацане на летище Хосе Марти Хавана в 07.35 ч. Начало на обиколката /включена в пакетната цена/ на Хавана, която предвижда пешеходен тур и разглеждане на всички площади в Стария град, който през 1982 г. е вписан в листата на UNESCO за световно и културно наследство. Обиколката включва основните забележителности на Стария град, сред които крепостта Сан Салвадор, дворецът Вилануева, Ел Темплете и Градския музей. Програмата предвижда и посещение на Музея на рома и фабрика за производство на тютюн. Следва колониалната част на града, минавайки покрай Ел Капитолио, сградата на Театъра и Централния парк. Привечер 1-часова разходка из старата и съвременна част на града в стар модел американска кола. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Хавана – Пинар дел Рио – Винялес – Хавана – кабаре Тропикана /включено в пакетната цена/
Закуска. Еднодневна екскурзия до Пинар дел Рио /включена в пакетната цена/, най-известната западна провинция на Куба, известна с най - качествената тютюнева плантация в света. Посещение на фабрика за производство на цигари и запознаване с работния процес. Продължаване за долината Винялес и спирка на Лос Хасминес за панорамна гледка към уникалния и живописен пейзаж на долината и нейните скални причудливи образования „Моготес“, естествено изваяни от природата. Следва разходка с лодка по подводна река в Индианската пещера. Обяд в местен ресторант /включен в пакетната цена/. Посещение на праисторическите стенописи (пещерни рисунки върху най - древните скали в страната). Спирка и в селището Винялес за разходка. Връщане в хотела в Хавана. Потопете се вечерта в незабравимата атмосфера на шоу от ритми, цветове и многообразие на най - известното кабаре на Карибите – Тропикана, разположено на открито в една екзотична тропическа градина. Осигурен е трансфер, 1/2 бутилка ром, безалкохолна напитка, чаша кава (включени в пакетната цена). Нощувка.
4 ден
Хавана – Баракоа
Закуска. Полет за Баракоа. Местните твърдят, че техният град е основан на мястото, където Колумб е акостирал при първото си плаване. Дори това да не е истина, градът е един от най- старите на острова, създаден още в самото начало на XIV в. Днес Баракоа е китно градче, което пази автентичната атмосфера, съхранила се през вековете, благодарение и на това, че единствения достъп до града до 1960 г, е бил по вода. Днес града е идеално място за любителите на гастрономически наслади и колониална архитектура. Настаняване в хотел. Следва обиколка на града и посещение на музея Фуерте Матачин. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Баракоа – Гуантанамо - Сантяго де Куба
Закуска. Заминаване в посока Сантяго де Куба, близо 5-часово пътуване, което ще отведе групата през покрити със зелена тропическа растителност планини, ще разкрие красотите на атлантическото крайбрежие на Куба и ще достигне сухите земи на Гуантанамо. Тук може да се направи кратка фото пауза, за да се снима от далечно разстояние прочутата военноморска база. Спирка в Гуантанамо и кратка шоупрограма с музика и танци, характерни за района и внесени от френските заселници на острова. Свободно време за обяд. Продължаване към Сантяго. Разположен между възвишенията на Сиера Маестра и тюркоазените води на залива Сантяго, градът притежава изкусително и загадъчно очарование. Историята отеква по тесните улици на стария град, разказвайки за дните на търговски просперитет, превърнали за известно време града в седалище на испанската власт, както и за дните на революцията, която започва именно тук през 1956 г. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден
Сантяго де Куба
Закуска. Обиколката на Сантяго, започва с площад Марте, където може да се види бюста на националния герой на Куба Хосе Марти, бившата църква Нуестра Сеньора де лос Долорес, къщата на Хосе Ередия, къщата на Диего Веласкес, катедралата и гробището Санта Ифигения. След разходката се предвижда посещение на намиращия се на десетина километра от Сантяго форт Ел Моро. Обяд в местен ресторант. Свободно време в града. Нощувка.
7 ден
Сантяго де Куба – Баямо – Камагуей
Закуска. Отпътуване за Баямо. Град, създаден през 1513 г. дълго процъфтява, като средище на контрабанда, а по - късно просперира и от търговията със захар. През XVIII в. икономическият живот на острова се измества на запад, а Баямо се превръща в люлка на идеите за независимост на Куба. Обяд в местен ресторант. Следва разходка из прекрасно възстановения исторически център, който привлича туристите в района. Продължаване за Камагуей. Заплетените като лабиринт улички напомнят за това, че Камагуей е сред най – ранно създадените селища на острова. Според някой заплетените улички в старата част се дължат на липсата на строен градоустройствен план в онези дни, а според други са създадени по този начин за заблуда но евентуални нападатели. Днес Камагуей е третият по големина град в страната и въпреки, че рядко се среща в туристическите маршрути, градът има какво да предложи на своите посетители. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден
Камагуей – Тринидад
Закуска. Обиколката на града, включва редица живописни площади, колониални сгради и китни улички реновирани не отдавна от градските власти. Паметниците на града и неговото дълго историческо минало са причина той да бъде вписан през 2008 г. в Списъка за културно и историческо наследство на UNESCO. Следобед отправяне за Тринидад. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
9 ден
Тринидад
Закуска. Разходка в историческия център на града, запазил блясъка си от годините, в които града е център на търговията със захар. Обиколката предвижда посещение на църквата Св. Троица, площад Майор и двореца Кантеро. Заради своите паметници и красиви колониални сгради, градът е вписан в Списъка на UNESCO. Посещение на местен бар, където ще имате възможност да опитате традиционния кубински коктейл – Канчанчара. Връщане в хотела за обяд. Посещение на долината на захарните мелници, където е било концентрирано производството на захар. Вечеря. Нощувка.
10 ден
Тринидад – Сиенфуегос - Санта Клара – Хавана
Закуска. Отпътуване за Сиенфуегос. Пропит с френско влияние, Сиенфуегос е един от най - красивите и най - оживени градове на Куба. Градът носи името на генерал Хосе Сиенфуегос, който през XIX в. одобрява план за заселване на френски емигранти от Бордо. Днес историческият център на града се отличава с обширни улици и булеварди и френска колониална архитектура. Обиколката на града предвижда посещение на крепостта Хагуа, двореца Дел Вале, Катедралата и театъра. Продължаване за Санта Клара. По пътя обяд в местен редторант. Пристигане в града, който е тясно свързан с името на Ернесто Гевара. Тук след тридневно сражение, войските водени от Че разбиват правителствената армия и поставят край на режима на генарал Батиста, който на следващия ден бяга от страната. Посещение на музея на Че Гевара, който проследява живота на революционера от родната му Аржентина до ненавременната му смърт в Боливия. Тук се намира и скромния мавзолей, в който са поставени останките на Че. Свободно време и отпътуване за Хавана. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
11 ден
Хавана – Кайо Ларго (архипелаг Лос Канареос)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Кайо Ларго – част от красивия архипелаг Лос Канареос. Кацане и трансфер до хотела. Свободно време. ALL INCLISIVE (всичко включено). Обяд. Вечеря. Нощувка.
12 ден
Кайо Ларго (архипелаг Лос Канареос)
Закуска. Свободно време и възможност за водни спортове. ALL INCLISIVE (всичко включено). Обяд. Вечеря. Нощувка.
13 ден
Кайо Ларго (архипелаг Лос Канареос)
Закуска. Свободно време и възможност за водни спортове. Трансфер до летището и полет за Хавана. Кацане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
14 ден
ХаванаИстанбул
Закуска. Трансфер до летище Хосе Марти и полет за Истанбул в 10.35 ч.
15 ден
Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 10.10 ч. По желание отиване до центъра на Истанбул с метро. Полет за София в 20.00 ч. и кацане на летище София в 20.20 ч.
Ранни записвания:

отстъпка 200 лв. до 20.12.2017 г. за дата на тръгване 28.02. 2018 и до 28.02.2018 г. за дата на тръгване 05.12.2018
ЦЕНА:

28.02.2018 - 6225 лв.

05.12.2018 - 6315 лв.



Примерни хотели, предвидени по програмата:

хотел H-10 Panorama 4**** (www.h10hotels.com/en/havana-hotels/h10-habana-panorama) или подобен в Хавана, хотел Castillo 3*** (www.hotelelcastillocuba.com) или подобен в Баракоа,
хотел Hotel Casa Granda 4**** (www.hotel-cubanacan-casa-granda-santiago-de-cuba.cuba-vive.com/) или подобен в Сантяго де Куба,
хотел Hotel Gran hotel 3*** (www.hotelgran.com/) или подобен в Камагуей,
хотел Hotel Brisas Trinidad del Mar 4**** (www.galahotels.com/en/Hotel/cuba_60/trinidad_3932/brisas_trinidad_del_mar_hotel_13494),
хотел Hotel Costasur 3*** (www.galahotels.com/en/Hotel/cuba_60/trinidad_3932/club_amigo_costasur_hotel_13496) или подобен в Тринидад,
хотел Sol Club Cayo Largo 4**** (www.hotelsolcayolargo.com/) или подобен на Кайо Ларго.
Забележка:

пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
Мин. бр. туристи за осъщ. на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недосt. мин. бр. туристи: 10 дни преди началната дата.
Начин на плащане:

- депозит – 50 % от пакетната цена,
- доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи:

- задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване;
- няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Куба.
0011

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти