Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена за 06.04.18! Магията на цъфтящите вишни в ЯПОНИЯ - бг група

Номер на оферта

/

217108

Дати & цени

Цената включва

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

- самолетни билети София – Доха – Токио и Осака – Токио – Доха – София;
- летищни такси – 959 лв/490 евро (08.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
- трансфери летище - хотел - летище;
- 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, нощувки в Киото, 1 нощувкa в Осака);
- туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден.
- екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден.
- екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
- круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
- пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) – 7-ми ден.
- туристическа обиколка на Киото ( с автобус) - 8- ми ден.
- билети за влака „ Шинкансен“ от Шин-Фуджи до Киото (със запазени места в 2-ра класа) 7-ми ден;
- екскурзия до Нара – 9 – ти ден.
- наземен транспорт в Япония и Сеул с туристически, автобус по време на обиколките;
- входните такси за обектите, посочени в програмата;
- екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод (с превод на български език).
- такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 60 лв.

Цената не включва

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 22 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 44 лв; допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
- разходка с корабче в Токийския залив - около 20 евро (3-ти ден) - плаща се на място.
- допълнителни мероприятия (плащат се от България):
- посещение на ‘’гейша шоу” - 35 евро. (4-ти ден.)
- посещение на чаена церемония - 25 евро (8-ми ден)
или
- посещение на „самурай шоу’’ – 35 евро. (8-ми ден)

Програма на пътуването

Екскурзии
Магията на цъфтящите вишни в ЯПОНИЯ - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 06.04.2018
Цена: от 5985 BGN

ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, ЕЗЕРОТО АШИ, ПЛАНИНАТА ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА

Програма:

1 ДЕН
06.04.2018 Среща в 18.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София - Доха в 20.30 ч. с “Qatar Airways”.
2 ДЕН
07.04.2018 Кацане в Доха в 01.10 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 02.40 ч. Пристигане в Токио в 18.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Токио.
3 ДЕН
08.04.2018 Закуска. В 08.45 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. Първо ще посетим „ Двойният мост“ пред Кралския дворец, където ще може да направите снимки на двореца и моста към него. След това ще посетим Парламента (Японският Капитол). Обиколката ни ще продължи с посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; След това ни очаква кварталът Асакуса , където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета и ресторантчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио . След това ще посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. По желание и възможност посещение на ‘’Гейша шоу’’ . Вечерта свободно време. Нощувка в Токио
4 ДЕН
09.04.2018 Закуска. Продължаваме с разглеждането на Токио: кварталът Акихабара, създаден през 1940 г. , днес световно известен “град”, състоящ се от над 250 магазина за електроника, интернет и електроуреди; търговската улица Гинза, по желание посещение на рибния пазар, продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Мостът на дъгата” . Ше имате възможност за снимка пред „Статуята на Свободата“, подарена на град Токио от Франция и откъдето имате една от най-красивите гледки към града и към Токийския залив. Привечер по желание посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “. Нощувка в Токио.
5 ДЕН
10.04.2018 Закуска. В 07.30 ч. тръгване за екскурзия с автобус до град Нико, където ще пристигнем около 10.00 ч. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токигава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетите светилището „ Футарасан“ , основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, който е разпространил будизма в Нико. На връщане по пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. По желание, може да слезете с асансьор до долната панорамна площадка. Свободно време за обяд. След обяд продължаваме към езерото „ Chuzenji“. Спирка за снимки към езерото и красивите планини, които го заобикалят. Отпътуване за Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка в Йокохама.
6 ДЕН
11.04.2018 Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много сувенирни магазини. След обяд ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами. След това ще отпътувате към град Йокохама, където ще може да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай“. Нощувка в Йокохама.
7 ДЕН
12.04.2018 След закуска в 07.30 ч. отпътуваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши с красиви гледки към околните планини, формирани от вул­­ка­нична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. Продължаваме към Шин Фуджи . В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Киото.
8 ДЕН
13.04.2018 Закуска. В 07.45 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време за обяд и възможност за разходка по чаровната улица с много ресторантчета и сувенирни магазини . След обяд по желание посещение на храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание този ден Ви се предлага - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”) от 15.00 ч. и посещение на ‘’Самураи шоу’’ от 17.00 ч. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
9 ДЕН
14.04.2018 Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара, които може да храните с купена храна в парка. Пътуването Ви продължава към гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще посетим небостъргача “ Umeda Sky Building” с обсерваторията наречена „ Небесната градина“, известна още като „Плаващата градина“, откъдето ще имате възможност да се възхитите от красивата гледка към града. След това ще продължим към квартала Шиншайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Доронбори“. По пътя ще видите модерната архитектура в Осака, както някои от класическите сгради като тази на кметството на Осака, и др. Нощувка в Осака.
10 ДЕН
15.04.2018 Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 18.00 ч. - полет Осака - Токио. Кацане в Токио в 19.15 ч.
11 ДЕН
16.04.2018 В 00.01 ч. - полет Токио - Доха. Кацане в Доха в 05.50 ч. В 07.05 ч. - полет Доха - София. Пристигане на летище София в 12.05 ч.
ЦЕНА за ранни резервации до 6 месеца преди датата на тръгване:

- на човек в двойна стая при група минимум 15 човека - 5 985 лв
- на човек в двойна стая при група 10 - 14 човека - 6235 лв
- на човек в двойна стая при група 6 - 9 човека - 6770 лв
СТАНДАРТНА ЦЕНА за резервации по-малко от 6 месеца от датата на тръгване:

- на човек в двойна стая при група минимум 15 човека - 6 085 лв
- на човек в двойна стая при група 10 - 14 човека - 6335 лв
- на човек в двойна стая при група 6 - 9 човека - 6870 лв
Доплащане:

- доплащане за единична стая - 1340 лв

Допълнителни мероприятия и екскурзии:

‘’Гейша шоу’’/Оедо Ойран (Courtesan) Гейша Квартал Йошивара е основан в Токио през 17 век и е превърнат в самостоятелен квартал, предлагащ всички забавления. Сред жените, живеещи в този квартал, оираните (куртизантите) са били най-изявените, избрани от най-богатите и най-могъщите граждани като изпълнители. Оиран са майстори на развлечения, квалифицирани в чайна церемония , аранжиране на цветя, (ikebana )и калиграфия. Всяка гейша трябва да усвои традиционни танци, поне един музикален инструмент – най-често шамисен (струнен инструмент), и може би най-важното – изкуството на разговора. Тя трябва да предразполага хората и да умее да води интелигентен и приятен разговор.
Цена: 35 евро - 3 - ти ден.
„Самурай шоу”/Традиционен стил Кембу. Кембу – „танц на меч”
Това е едно от японските традиционни изкуства, което показва културата и духовността на самурая с меч Катана и ветрило. Традиционният kembu използва японски къси стихове, които са били написани предимно от Самураи преди големи събития в живота им. В феодални времена самураи са изпълнявали Kembu, за да си дадат кураж или да постигнат умствена концентрация. Носенето на самурайски дрехи, държейки меч и ветрило е духът на самурай изразен, чрез това традиционно изкуство.
Цена: 35 евро. - 8 - ми ден.
Забележки:

- Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори както и за последните два дни по същата.
- За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
- ТА си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

- депозит при записване - 2400 лв
- доплащане - до 30 работни дни преди тръгване
Информация за хотелите (или подобни):

NEW OTANI INN TOKYO - http://www.newotani.co.jp/en/inntokyo/
HOTEL JAKL CITY KANNAUI YOKOHAMA - http://www.nikko-jalcity.com/domestic/kanto/kannai/
NIKKO PRINCESS HOTEL KYOTO - http://www.nikko-jalcity.com/domestic/kansai/kyoto/
LAKE BIWA OTSU PRINCE HOTEL - http://www.princehotels.com/en/biwako-otsu/
BRIGHTON CITY OSAKA KITAHAMA - http://www.brightonhotels.co.jp/kitahama/global/
0052

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Великден 2024 - Япония |  Великден 2024 - Токио

Избрани оферти