Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Потвърдена за 06.08.18! МОСКВА и Золотое Кольцо - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

222135

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- самолетен билет за полет с България Ер София - Москва - Москва - София
- такси от H-Class - 26 лв. към 13.10.17 - цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетните билети
- 4 нощувки със закуска в хотел BW Vega 4* в Москва в стандартни стаи/Делта 4* в стаи бизнес премиум
- 1 нощувка със закуска в хотел Ринг Премиер 4*/подобен в Ярославъл в стандартни стаи
- 1 нощувка със закуска в хотел Княжий двор 4*/ подобен в Суздал
- 1 обяд в Москва
- 3 обяда в градовете от „Златния пръстен”
- трансфери летище-хотел-летище
- описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
- слушалки по време на екскурзионната програма
- входни такси за посещаваните музеи по програмата
- медицинска застраховка (с покритие 50000 €)

Цената не включва

Цената не включва:

- стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
- лични разходи

Програма на пътуването

Екскурзии
МОСКВА и Золотое Кольцо - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 06.08.2018
Цена: 1798 BGN

„Золотое кольцо” – древни руски градове на североизток от Москва, със значими паметници от руската архитектура, които образуват своеобразен пръстен. Наричат ги музеи на открито.
Програма:

06 август
Излитане от София Терминал 2 в 15:20 ч. с авиокомпания България Ер за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:10ч. Посрещане и трансфер до хотел Best Western Вега / Делта Измайлово 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.
07 август
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. (около 4 часа) обяд в ресторант в града. Екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. (3 часа) Връщане в хотела. Нощувка.
08 август
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа). Свободно време. Нощувка.
09 август
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Сергиев посад, (65 км). Посещение на Троице - Сергиева лавра - величествен манастирски комплекс, важен духовен център на Русия, обител на св. Сергий Радонежский. Лаврата е символ на Руското православие и резиденция на патриарха. Обяд в града. Отпътуване за Ярославъл (195 км). Настаняване в хотел Ринг Премиер 4*/или подобен. Нощувка.
10 август
Закуска. Обзорна екскурзия на Ярославъл - старинен руски град на р. Волга, известен със своите забележителни архитектурни паметници. Многовековната му история започва с основаването на град-крепост през 1010 г. от ростовския княз Ярослав Мъдри. Своя разцвет града достига през 17 век, когато са построени забележителни паметници на историята, архитектурата и живописта. Обяд в града. Отпътуване за Кострома (80 км). Обзорна екскурзия на Кострома - един от древните градове в Централна Русия, основан през 1152 г. от княз Юрий Долгорукий. Разглеждане на историческия център. Посещение на Св. Троицки Ипатиевский манастир - православен мъжки манастир, един от шедьоврите на православната култура. Основан е в края на 13 век, разположен на мястото, където р. Кострома се влива в р. Волга. Именно тук е коронясан Михаил Романов на руския престол и градът се нарича „люлка на династията Романови”. Отпътуване за Суздал (180 км). Настаняване в хотел Княжий двор 4* или подобен. Нощувка.
11 август
Закуска. Екскурзия в Суздал - в средата на 12 век, по време на управлението на Юрий Долгорукий, градът е бил столица на Ростовско- Суздалското княжество. Съвременният Суздал е истинска съкровищница на руската архитектура, съхранила повече от 200 старинни паметника. Разглеждане на Кремъл, Спасио- Ефимевския манастир, Музея на дървената архитектура. Отпътуване за гр. Владимир (32 км). Обяд в града. Обзорна екскурзия на Владимир - тук са се съхранили изумителни паметници на руската средновековна белокаменна архитектура – Успенския събор, Дмитриевския собор и Златните врати. В историята на Русия Владимир 250 години е бил столица на Древноруската държава. Отпътуване за Москва. Настаняване в хотел Best Western Вега /Делта Измайлово 4*. Нощувка.
12 август
Закуска. Освобождаване на стаите до 12ч. Свободно време. Трансфер до летище Шереметиево за полет Москва - София с авиокомпания България Ер в 19:05ч. Пристигане в София в 22:00ч.
ЦЕНА:

- на човек в двойна стая - 1798 лв
- единична стая - 2083 лв


Условия за резервация:

- 35% депозит
- Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
Забележка:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.
Програмата се провежда при минимум 24 записани туристи.
В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.
По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”
Условия за анулация:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
Хотели по програмата:

Хотел Best Western Вега Измайлово 4*

http://hotel-vega.ru/. Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва - Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк. Непосредствено до хотелския комплекс: Ст.м. Партизанская, до Червения площад – директна линия, 12-15 мин. на метро. До хотела се намира Измайловски Кремъл и известен базар за руски сувенири.
Хотел Ринг Премиер 4*, Ярославъл

http://ringhotel.ru/. Разположен в центъра на града, хотелът е открит в 2004 г. Стандартни двойни стаи - 16 кв.м; безплатен Wi-Fi на територията на целия хотел.
Хотел Княжий двор 4*, Суздал

http://kdsuzdal.ru/. Нов хотел, открит през 2012 г., недалеко от центъра, стилен и съвременен, безплатен Wi-Fi, предлага се континентална закуска, в ресторанта - руска и европейска кухня.
0051

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти