Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Потвърдена за 07.07.17! МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - самолет от София

Номер на оферта

/

193130

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Санкт Петербург – Москва – София
- Летищни такси
- 4 нощувки със закуска в хотел 4* в Санкт Петербург
- 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Билет за високоскоростния влак Сапсан;
- Описаните екскурзии по прорамата;
- Входни такси за посещаваните обекти;
- Водач на български език по време на цялото пътуване;
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове;

Цената не включва

Цената не включва:

- Туристическа виза за Русия и такса за обслужване на Визовия център - от 119 лева - срок за издаване минимум 14 календарни дни - необходим е задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 70г. – 20 лева
- Вечеря в традиционен руски ресторант „Демидов“ – 40 евро
- Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Екскурзии
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - 07.07.2017 - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 07.07.2017
Цена: 2186 BGN

Ден 1/ 07.07.2017
Отпътуване от летище София в 12:30 часа с полет до Москва с а/к Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35. След кратък престой в 17:15 следва полет МоскваСанкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 18:35 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка.
Ден 2/ 08.07.2017
Закуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, като по време на екскурзията ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата и известни булеварди на Петербург - Невский проспект, център на социалния и културен живот на града, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски, Казанската катедрала, храмът „Възнесение Христово“ и др.
Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Докато преминаваме през изящно декорираните коридори на Двореца, пред вас се разкрива и цялата история на загадъчното убийство на Распутин. Нощувка.
Ден 3/ 09.07.2017
Закуска. Автобусна екскурзия до Царское село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най - впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок, забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и парка на двореца.
Следобед продължаваме с обзорна екскурзия в Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”, „Стария” и „Новия Ермитаж”. В колекцията на музея има само оригинали. Нощувка.
Ден 4/ 10.07.2017
Закуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец– извънградската лятна резиденция на Петър Първи, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург.
По желание – вечеря в традиционен ресторант с фолклорна програма – 40 евро. Нощувка.
Ден 5/ 11.07.2017
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак САПСАН за Москва /около 4 часа/. Настаняване в хотел 4*. Следва да се запознаем със забележителностите на града на борда на корабче по река Москва. Разходката продължава около час и половина и е атрактивен начин за разглеждане на забързаната руска столица. Ще имаме погле върху историческия център - Кремъл, Покровския събор, Парка на Културата, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, др. Нощувка.
Ден 6/ 12.07.2017
Закуска. Туристическа обиколка на Москва. Руската столица впечатлява с внушителните си сгради, разнообразието от цветове и колорита на своите жители. Москва е най-скъпият град в света, но това не спира потока от хиляди туристи от цял свят, които искат да се насладят на разкоша му. Ще видите най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва - Червения площад, Манежния площад, Московския държавен университет, Болшой театър, възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център. Следва обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“. Нощувка.
Ден 7/ 13.07.2017
Закуска. Днес ни очаква посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 10 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Една от емблематичните творби е потрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнат от угризения след като е убил собствения си син. Третяковската галерия сама по себе си е красива сграда - национален дворец на изкуството. Фасадата напомня за руските народни приказки и е дело на известния руски художник Виктор Васнецов. Следобедът остава свободен за шопинг в последния момент. Нощувка.
Ден 8/ 14.07.2017
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20 часа от Москва, кацане в София в 11:35 часа.
Цени:

- на човек в двойна стая - 2186 лв

- единична стая - 2600 лв

Условия:

- При записване се внася 50% депозит
- пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
Забележки:

- Офертата важи за група от 25 човека.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Примерни хотели по програмата:

Хотел "Москва" 4* един от най-големите хотели в Санкт Петербург и е разположен в сърцето на града - площад Александър Невски, в близост до река Нева и Невски проспект – основната артерия на града.
"Izmailovo Delta“ в Москва е 4-звезден комплекс и се намира в близост до парка Измаиловски. Метростанцията Partizanskaya е на 150 метра, като центърът е на 15 минути с метрото.


0060

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти