Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Потвърдена за 07.09.18! ПАРИЖ-Лоара-Дижон-Лион-Лаго Маджоре-Милано-Триест

Номер на оферта

/

219734

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 6 нощувки със закуски в хотели;
- Самолетен билет София-Париж с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ - 18 евро , при възможност, доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
- Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро, до 26г. – 15 евро;*
- Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
- Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро;*
- Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 22 евро*, за лица до 26 години- безплатно;
- Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково– 25лв.
- Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 80лева;
- Билет за корабче от Стреза до Изола Бела и обратно и входна такса за двореца - 28 евро.
- *Посещението на Айфеловата кула, кабаре “Мулен Руж”, музей “Лувър”, двореца “Версай“, екскурзията до два от замъците по Лоара и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
**Цените не включват екскуровод за Лувъра и Версай.

Програма на пътуването

Екскурзии
Топ оферта: ПАРИЖ, Версай, Замъците по Лоара, Дижон, Лион, Лаго Маджоре, Милано, Триест - 07.09.2018 - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 07.09.2018
Цена: 845 BGN

ПАРИЖ – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ” – ЗАМЪКА “ШАМБОР“ – ЗАМЪКА“ШЕВЕРНИ“ – ДИЖОН – ЛИОН – ЛАГО МАДЖОРЕ – МИЛАНО – ТРИЕСТ

ПЪРВИ ДЕН– 07.09.2018– 13.50ч. Отпътуване от летище София за Париж с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 15.50 ч.- Пристигане в Париж. Нощна панорамна обиколка на Париж. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН– 08.09.2018– Закуска. Разглеждане на Париж- градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света – Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/, от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил, площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние, Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици, градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. По желание имате възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) – различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“ . Из тесните улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН– 09.09.2018– Закуска. По желание посещение на:
двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Свободен време или възможност за посещение на:
музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 10.09.2018– Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до два от замъците по Лоара- “Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори/ . “Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН– 11.09.2018– Закуска. Отпътуване за столицата на Бургундия- Дижон. Градът удивлява с величието на своята Катедрала- „Сен Бенин“, „Нотр Дам“ и „Сен Мишел“, а Двореца на Бургундските херцози, строен преди повече от 400 години е превърнат в Музей на изкуствата. Дижон е града и на така известните бургундски вина: „пино ноар“, „Гаме“, „Божоле“, „Шардоне“ и на френската горчица. Отпътуване за Лион- градът на гастрономията, светлината и киното. Разглеждане на Катедралата. Каквото и да се пише за нея не може да се постигне гледката, която ще Ви изпълни с възхищение, когато сте пред нея. Преплетените стилове на архитектурата, склуптурните изображения и атмосферата на тайнство и мистика „Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия“. Продължаваме към Катедралата „Свети Жан“- храм-седалище на Архиепископа. Катедралата се строи 3 века от 12-15 век и е смесица от архитектурни стилове-римски, готически, където е била и сватбата на Анри IV С Мария Медичи. Тук е и астрономическия часовник, който е истинска атракция за туристите, защото лионци са свикнали с нейният поздрав през час. Спускаме се и към площад“Белкур“- води се като най-големия пешеходен площад в Европа- любимо място за срещи на влюбени , място за концерти и изложби. Отправяме се към Кметството и Операта, площад „Теро“- много красив и осеян с кафета, ресторанти, а в неделя при хубаво време и латино танци. Бързаме и към площад“Ла Кроа Рус“-квартал, където се пие пастис и се играе петанк. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН– 12.09.2018– Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. Разходка с кораб до Боромеевите Изола Бела- Лаго Маджоре-един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела- „красивият остров“- подарен и построен в стил барок за Изабела- съпругата на Карло Боромео през 1632г. Пред погледа ви изникват десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Тук са идвали на почивка Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина – били са гости в залата за танци, тук са танцували принц Чарлз и принцеса Даяна. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН– 13.09.2018– Закуска. Отпътуване за главния град на Автономната област Фрули Венеция Джулия- Триест. Кацнал на брега на Адриатическо море и населяван през вековете от различни народи- гърци, италианци,арменци,славяни, французи, немци, австрийци - градът е успял да превърне смесицата от различни култури и архитектурни стилове в уникален чар.Посещението ще започне от „Пиаца д‘Унита д"Италия” - централния площад на града,отворен към морето и обрамчен с импресивните дворци Палацо дел Муниципио и Палацо дел Говерно. В центъра е Фонтанът на четирите континента, дело на склуптура Маджолени. Минавайки покрай сградите на старата Борса и Театро Верди ще достигнем до Гранд Канал -едно от най-очарователните места на града. Отпътуване за България.
ОСМИ ДЕН– 14.09.2018– Около 12ч.- Пристигане в България.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна / тройна стая - 895 лв.
- единична стая - 1245 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 845 лв.
Отстъпка от цената при записване до 31.03.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 50 лв.



0063

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти