Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 08.06; и 24.09.18! РИМ и НЕАПОЛ - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

218156

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Рим – София
- Летищни такси в размер на 40 Евро
- Салонен багаж до 10 кг
- Трансфер летище - хотел - летище
- 2 нощувки със закуски в района на Неапол
- 2 нощувки със закуски в района на Рим
- Полудневна обиколка на Неапол
- Безжична аудио система по време на туристическите обиколки;
- Водач от ТО по време на цялото пътуване
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"

Цената не включва

Цената не включва:

- Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - 168лв
- Допълнителни турове (по желание)
- Сити такса в размер на 4 евро на човек на ден – заплаща се на рецепция.
- Билети за градски транспорт
- Входни такси за посещаваните забележителности
- Лични разходи
- Доплащане за застраховка за лица над 70г.

Програма на пътуването

Екскурзии
РИМ и НЕАПОЛ - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 08.06; 24.09.2018
Цена: 1060 BGN

Региона Кампания ще надмине и най-смелите ви мечти, мултикултурна, с опияняваща природа, пастелни цветове на къщите окичени с цветя и изключително бурен живот, това е една малка част от чарът, който ще ви предостави това вълшебно място.
ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Полет София - Рим / Рим - Неапол: 230 км. / Тур "Помпей"
Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 06:40 ч. полет на авиокомпания Ryanair. Пристигаме в Рим в 07:35 ч, следва трансфер до Неапол и при възможност се настаняваме в хотела.
Неапол е толкова вдъхновяващ, че самият Гьоте е изрекъл прочутата си фраза - "Vedi Napoli e poi muori! - Виж Неапол и умри!" Обиколката на града ще бъде около час и половина и ще премине през историческия център на града „Piazza del Gesu”, “Piazza San Domenico Maggiore”, пицария Бранди, “piazza Dante“, галерия Умберто Първи с впечатляващата си архитектура до най-старата опера в света – Teatro San Carlo. Ходейки по крайбрежната улица погледът ни ще се вперва постоянно в далечината, където като наблюдателна кула, действащия вулкан Везувий следи темпа на живот в Неапол. Нашата обиколка ще завърши до Castel Dell’Ovo “Замъкът на яйцето“ , средновековната крепост, която привлича туристи от целия свят и там ще чуем легендите, които се разказват за него.
Свободно време или допълнителен тур до Помпей (по желание).
Нашата феерия в Южна Италия ще продължи с уникалния Помпей и неговото величие и злощастна съдба. Градът се е конкурирал със самия „Вечен град“ – Рим, днес това място носи културата и историята на римляните от онези години. Докато се разхождаме из останките от Помпей ще чуем разкази, легенди и как всъщност този град се е бил превърнал в епицентър на римското общество и как в един момент Везувий излива цялата си ярост върху него. Свободно време за хапване сред изключително разнообразната и вкусна неаполитанска кухня! Нощувка.
2 ДЕН:
Тур "Остров Капри и Амалфийското крайбрежие"
Закусваме, след което за тези, които желаят може да се включат в допълнителният ни тур до о-в Капри и Амалфийското крайбрежие – Соренто и Позитано.
За остров Капри много е изписано, много емоции и възторг е предизвиквало това място в хората. Наричан „Раят на земята“, ние ще разберем колко много му приляга това название, приказен остров, с девствена природа, живописни пейзажи, пъстра растителност – палми, лимони, портокали и още много очарования, които предлага Капри. Най-предпочитаното място от богатите за провеждане на сватбени ритуали, празници или просто една лежерна почивка сред пищнo отразяващи слънцето вили. След като акустираме на островния бряг ще се качим на фуникулер, за да стигнем до градчeто Капри, и за желаещите може да стигнем и до другото градче Анакапри, което се намира в непосредствена близост с местните бусчета, които оперират на острова. Свободно време и следобяд се качваме обратно на корабчето, но не в посока Неапол, а към Амалфийското крайбрежие, до един от най-красивите крайбрежни градчета – Соренто, от където ще отпътуваме с местен автобус до Позитано – един от най-луксозните курорти в Европа, станал нарицателен за престиж, лукс и пленяваща природа! Свободно време в Позитано, обратно на автобуса и към Соренто, за да направим кратка крайбрежна обиколка на курорта, свободно време за вечеря в Соренто. Качваме се на нашия автобус и се отправяме обратно към хотела. Нощувка.
3 ДЕН:
Неапол - Рим: 230 км. / Тур "Бароков Рим"
Закуска. Отправяме се към столицата на Италия. Рим е един от най-величествените и романтични градове в света. Той притежава всичко: папата, художници, любовници, поети, политически гафове, зли владетели и най-вече атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот.
Свободно време или допълнителен тур „Бароков Рим”, който включва най-забележимите обекти намиращи се в централната част на столицата, като Фонтана Ди Треви, Пантеона и площад Испания. След като приключи екскурзоводската обиколка ще имаме свободно време за разходка и обяд, а след това прибираме в хотела.Нощувка.
4 ДЕН:
Тур "Ватикана" / Тур "Римския Форум и Колизеума"
Закусваме, след което можете да се включите в допълнителния ни тур до Ватикана.
Туристическата обиколка започва от огромния площад „Св.Петър“. Площадът е входът към Базиликата Св.Петър, и е ограден от тосканските колони на Бернини, а в центъра му се намира Египетският обелиск. За Базиликата ще кажем само, че е най-голямата, най-богатата и най-пищната църква в света.
От тук се отправяме към Ватиканските музеи, няколко сгради, украсени по великолепен начин. В колекцията на музеите влизат редица статуи и картини, но най-известното произведение на изкуството, което ще видите са фреските по тавана на Сикстинска Капела на Микеланджело. Свободно време.
Следобяд тези от вас, които желаят, могат да се включат, към допълнителния тур – Римския Форум и Колизеум. Колизеума е една от най-забележителните сгради в историята – внушителна с вида си, с хората, които е погубила, и с това, което е оставила зад себе си – спомена за една велика империя. До него е Римският Форум, който някога е бил централната част на Древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини, и е разположен в подножието на Палатин, един от седемте хълма на Рим.
Тук ще може да прекарате свободното си време из уличките на града или да посетите площад Венеция – наречен сърцето на града, начело с дворецът „Венеция" . Или просто да се потопите в романтичната обстановка и града, за един мил спомен от прекараните дни в Рим. Нощувка.
5 ДЕН:
Полет Рим - София
Закуска (сух пакет). Отправяме се към летището, полет в 08:00 за София. Пристигане в България в 10:50 ч.
ДАТИ и ЦЕНИ:

08.06.2018 - 1060 лв

24.09.2018 - 1060 лв



Допълнителни екскурзии:

Тур "Помпей" - 25 евро за възрастен / 12 евро за деце до 12 год.
Тур "Остров Капри и Амалфийското крайбрежие" - 80 евро за възрастен / 40 евро за деца до 12 год.
Тур "Бароков Рим" - 10 евро за възрастен / 5 евро за дец до 12 год.
Тур "Ватикана" - 40 евро за възрастен / 20 евро за дец до 12 год.
Тур "Римския форум и Колизеума" - 20 евро за възрастен / 10 евро за дец до 12 год.
0078

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Рим

Избрани оферти