Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

Потвърдена за 16.02; и 16.03.18! ДУБАЙ и ИНДИЯ - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

214617

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Дубай - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени всички такси, голям салонен багаж с размери 56x45x25 см; и чекиран багаж до 23 кг.;
- Самолетен билет Дубай - Делхи - Дубай на авиокомпания "Emirates"с включени всички такси, салонен багаж до 7 кг с размери 55х38х20см, чекиран багаж до 20 кг;
- 4 нощувки със закуски в хотел "Hilton Garden Inn Dubai Mall of the Еmirates" 4* (или подобен) в Дубай;
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Courtyard by Marriott Agra" 4* (или подобен) в Агра;
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Park" 4* (или подобен) в Делхи;
- Всички описани в програмата трансфери;
- Сититур на Дубай с екскурзовод на български език;
- Описаната туристическа програма в Индия с включени входни такси и посещения на обектите;
- Обслужване на български език по време на престоя в Дубай;
- Местен екскурзовод по време на престоя в Индия;
- Водач-преводач от България;
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Допълнителни екскурзии (посочените цени за допълнителни екскурзии са валидни при предварителна резервация и заплащане);
- Държавна такса за напускане на Дубай (заплаща се лично на летището за всички дати на отпътуване след 30 юни 2016 г.): 35 AED;
- Напитки по време на вечерите;
- Виза за Индия - около 105 лв (заплаща се на място в посолството);
- Задължителна туристическа такса Tourism Dirham за всички пристигащи в Дубай. Заплаща се в местна валута от клиентите на място, директно в хотела: за хотел 4* - такса от 15 AED или 4,50 USD на стая на вечер; за хотел 3* - такса от 10 AED или 3 USD на стая на вечер;
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
- Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
- Посещението на фонтаните в Акшардам(oколо 100 INR или 1.5 eur)
- Бакшиши: 1-2$ на ден на човек за екзкурзовод / шофьор / пиколо (заплащат се на място)
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзии
ДУБАЙ и ИНДИЯ - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 16.02; 16.03; 13.10.2018
Цена: 2887 BGN

Дубай и Индия, с водач от България!

СофияДубайАбу ДабиДубайДелхи – Агра – Тадж Махал и Червената крепост – ДелхиДубайСофия
ПРОГРАМА:

Ден 1
София - Дубай
Отпътуване в 14.05 ч. от Терминал 1 на летище София за Дубай с полет на авиокомпания "Wizz Air". Групата се съпровожда през целия маршрут с водач от България. Пристигане на летище Дубай в 21.00 ч. Трансфер до хотела в Дубай (около 40 мин, в зависимост от трафика). Настаняване. Информационна среща в лобито на хотела и възможност за записване на допълнителни екскурзии. Нощувка.
Ден 2
07:00 - 10:30ч. Закуска.
09:00ч. - 13:30ч. Панорамна обиколка на Дубай (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА). По време на този тур ще се запознаете с богатите и разнообразни традиции на Дубай историята на емирството, новите проекти, както и с любопитни факти от живота на местното население, ще усетите древното и модерното в този рай сред пустинята. Туристическата програма обхваща старата и новата част на града. Ще започнем с един от мегапроектите на емирството, намиращ се в новата част на града – комплексът „Dubai Marina“ с яхтено пристанище и небостъргачи, в които има жилища, фирмени офиси и хотели. Ще продължим към изкуствения остров под формата на палма, където се намира приказният 5-звезден хотел „Атлантис“. Ще се движим по „стъблото” на Джумейра – първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Разбира се, няма да пропуснем и емблематичния 7-звезден хотел „Бурж ал Араб“, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще отидем до старата част на града Дейра, където се намира най-големия пазатра за злато, бижута, платове и подправки. Екскурзията ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може да се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“(допълнително се предлага резервация), да посетите луксозния пазар „Al Bahar Souk“ или аквариума „Dubai Aquarium & Underwater Zoo“. Следобед свободно време и пожелание организирано прибиране в хотела с Dubai Metro (oколо 30 мин.,билетите се закупуват на място-около 7-8 AED или 2-3 USD или по желание самостоятелно прибиране с такси 20-25мин. около 40-45 AED или 12-15$) .
Танцуващите или Пеещите фонтани са разположени в езерото Бурж Халифа, което има площ от 30 акра. Височината на водната струя достига до 150 метра, а дължината на цялата конструкция е 275 метра. Над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Часове на преставления: на всеки 30 минути от 18:00 ч. до 23:00 ч.
13:30-15:30ч. Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа, Дубай Мол и Танцуващите фонтани. Наблюдателната площадка „At The Top“ се намира на 124-ти етаж на небостъргача „Бурж Халифа“ и предлага невероятна панорама към града. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой на площадката.(На място е възможно закупуване на билети на два пъти по-висока цена).
Нощувка.
Ден 3
Дубай – Шарджа – Аджман
07:00 - 10:30ч. Закуска. Свободен ден или туристическа програма по желание:
09:00 - 14:00ч. Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман. Шарджа e културната столица на ОАЕ, a Аджман e най-малкото от 7-те емирства. По време на този тур ще имате възможност да се потопите в традиционната арабска култура. Ще научите повече за ислямската цивилизация посещавайки етнографския музей в Аджман. Продължавайки към Шарджа ще спрете за фото-пауза пред спиращи дъха гледки към плажа и пред една от малкото православни църкви на Арабския п-в - Руската църква. Ще посетите традиционния пазар в Шарджа “Blue Souk” за злато, сребро, килими, подправки и сувенири разбира се. Връщане обратно в хотела.
15.30 ч. - 21.30 ч. Сафари в пустинята с барбекю-вечеря – една запомняща се емоция, изпълнено с вълнения пътешествие в легендарната Арабска пустиня. Ще тръгнете от вашия хотел с джип Toyota Landcruiser навътре към пустинята преминавайки през пясъчните дюни. Ще пристигнете в бедуински лагер, където ще имате възможност да опитате традиционни занимания като езда на камили, боядисване на ръцете с къна и пушене на наргиле. Залезът на слънцето, което хвърля своето оранжево сияние върху пясъците, ще Ви осигури незабравима гледка и възможност за романтични снимки. Вечерта ще завърши с вкусна вечеря на барбекю под приказното пустинното небе, под звуците на арабска музика и традиционни танци. Вечерята е на блок маса с обилни салати, ястия, десерти и безалкохолни напитки(бира и алкохолните напитки се за заплащат). Вечерта връщане обратно до хотела.
Нощувка.
Ден 4
Дубай - Делхи - Агра
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Индия. Пристигане в Делхи. Отпътуване за Агра. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 5
Агра - Тадж Махал и Червената крепост - Делхи
Закуска. Панорамна обиколка на Агра с местен екскурзовод. Посещение на Тадж Махал – едно от Седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. (Тадж Махал е затворен всеки петък). Посещение на крепостта на Агра, построена от великия император Акбар през 1565 г. Уникално творение с изключителна конструкция. Отпътуване за Делхи. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
Ден 6
Делхи
Закуска. Панорамна обиколка на Делхи с местен екскурзовод: Старата част с пазарът и най-голямата джамия в Индия – Джама Машид; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където е кремирано тялото му след убийството му; високата 42 метра каменна триумфална арка "Индия гейт", издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война; Президентският дворец, парламента и дипломатическия квартал; Гробницата на Хумаюн – един от най-важните паметници на моголската архитектура и е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО; храмът "Лотус" – една от най-големите архитектурни атракции в света; Панорамната обиколка завършва в храмът „Акшардам” – изумителен храмов комплекс, известен със спиращо дъха величие, древна мъдрост и смайваща архитектура. Възможност за посещение на аудио-визуално шоу с вода, огън и лазери. Вечеря. Нощувка.
Ден 7
Делхи - Дубай
Закуска. Трансфер до летището в Делхи. Отпътуване за Дубай. Пристигане в Дубай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
Ден 8
Дубай - София
Закуска. Най-късно 12:00 ч. освобождаване на стаите в хотела. Свободно време. Трансфер до летището в 18:15 часа. Отпътуване за България в 21:35 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Кацане на летище София, Терминал 1 в 01.05 ч.
ЦЕНИ за Ранни записвания до 15.01.2018г.:

16.02.2018 - 2887 лв.
16.03.2018 - 2797 лв. - ранни записвания
13.10.2018 - 2797 лв. - ранни записвания

ДОПЛАЩАНИЯ:

- Сафари в пустинята с барбекю вечеря – провежда се при минимум 15 записани туристи - 108 лв.
- Билет за наблюдателната площадка на 124-ти етаж на Бурж Халифа (без включен трансфер до кулата) - 98 лв.
- За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
- Полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман с лицензиран местен екскурзовод на български – провежда се при минимум 15 записани туристи - 49 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет за полета Дубай - Делхи - Дубай -> 465 USD с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
- Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.8 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
- Минимален брой туристи за осъществяване на програмата 30 туристи.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

ОАЕ: Съгласно нота на Министерството на външните работи на Обединените арабски емирства от 20.03.2014 г., считано от 22 март 2014 г. българските граждани, приносители на обикновени паспорти, могат да пътуват за Обединените арабски емирства БЕЗ ВИЗИ В РАМКИТЕ НА 90 ДНИ ОТ ДАТАТА НА ВЛИЗАНЕ В СТРАНАТА. Паспортът трябва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Ако паспортът съдържа валидна или изтекла виза за Израел или входни и изходни печати от ГКПП на Израел, е възможно да Ви бъде отказано влизане или преминаване през страната.
Индия: За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата); две актуални снимки (5,08 х 5,08 см); съответна такса (заплаща се само в лева на място в посолството на Индия); документи, доказващи целта на пътуването (двупосочен самолетен билет); разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн. При необходимост могат да се изискат и други допълнителни документи. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството. Възможно е провеждане на интервю.
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
0005

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Дубай

Избрани оферти