Начало / Екскурзии / Екскурзии - Плая дел Кармен

Потвърдена за 10.03.18! Обиколка на МЕКСИКО и почивка на Плая дел Кармен

Номер на оферта

/

214304

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети София – Мексико – Канкун - София
- Летищни такси /в размер на 620 лв/
- 10 нощувки със закуски във 3/4 звездни хотели
- 10 вечери
- 9 обяда
- 4 All Inclusive в хотел 4 звезди на Плая дел Кармен
- Местен екскурзовод по време на цялото пътуване( от 1-ви до 11 ден; изпращане на 15-ти ден)
- Водач - преводач от TO по време на цялото пътуване
- Индивидуален транспорт по време на цялото пътуване
- Обиколка на Мексико Сити
- Разходка с лодка и обяд в Сочимилко
- Посещение на националния антропологичен музей
- Разглеждане на Теотиуакан и базиликата на Гладелупе
- Посещение на фабрика за Обсидиан
- Дегустация на текила
- Пешеходна разходка в Пуебла
- Разглеждане на Монте Албан
- Пешеходна разходка в Оахака
- Посещение на Туле
- Посещение на Теотитлан Дел Вале
- Разглеждане на Митла
- Разходка с лодка в каньона Сумидеро
- Пешеходна разходка – Сан Кристобал де лас Касас
- Разглеждана на Сан Хуал де Чамула - Синакантан
- Посещение на водопадите Агуа Асул - Мисол Ха
- Разглеждане на Паленке
- Пешеходна разхподка в Кампече
- Посещение на Бекал (производство на панамени шапки )
- Разглеждане на Ушмал
- Посещение на хасиендата Яшкопоил
- Пешеходна разходка в Мерида
- Посещение на Чичен Ица и разходка в центъра на Ваядолид
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД

Цената не включва

Цената не включва:

- Всичко неописано в цената включва
- Входни такси за посещаваните обекти
- Допълнителни екскурзии в Плая дел Кармен
- Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 евро за целия престой
- Таксите за посещаваните обекти
- Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзии
Обиколка на МЕКСИКО и почивка на Плая дел Кармен - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


16 дни / 14 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 10.03.2018
Цена: 6598 BGN

Мексико Сити – Сочимилко – Теотиуакан – Пуебла - Монте Албан – Оахака – Туле – Теотитлан Дел Вале – Митла – Теуантепек - Каньон Сумидеро – Сан Кристобал де лас Каса - Сан Хуан де Чамула – Синакантан - Агуа Асул - Мисол Ха – Паленке – Кампече-Бекал - Ушмал – Мерида - Чичен Ица – Ваядолид - Плая дел Кармен

Ден 1
СофияМексико сити
Отпътуване от летище София посока Мексико. Пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Коктейл за „добре дошли“. Вечеря. Нощувка.
Ден 2
Мексико Сити – Сочимилко –Антропологичен музей – Мексико Сити
Закуска. Oтпътуване за първо запознанство с града – Сокало, един от най-големите площади на света. Срещу нас стои най-голямата катедрала на континента с множество позлатени параклиси, измежду които „Параклиса на прошката“ . Тя се издига на същото място, където е бил храмът на ацтеките, наричан „Теокали“. Продължаваме към националния дворец, седалище на президентството. Той е на мястото на двореца на Моктесума и съдържа стенописи на Диего Ривера, известния мексикански муралист. Следва Темпле майор (отвън), останал от старата ацтекска столица Теночтитлан. Към обед се отправяме на югоизток, за да потеглим с лодка към плаващите градини на Сочимилко, с включен обяд на лодката, под звуците на мариячи. Следобед следва посещение на националния антропологически музей, създаден 1964 г. Той съдържа значителен брой артефакти от предколумбийско Мексико. Това посещение ще бъде първият досег с различни цивилизации, обитавали страната, преди да бъдат видяни различните археологически обекти по време на пътуването.
Вечеря. Нощувка.
Ден 3
Мексико Сити-Базиликата на Гуадалупе –Теотиуакан – Пуебла
Закуска. Напускаме Мексико сити, за да се отправим към Базиликата на Гуадалупе, датираща от 17 век, място за поклонничество на католиците от различни страни. Следва спирка във фабрика за обработка на обсидиан, вулканична скала, изстинала толкова бързо, че практически не е кристализирала. Дегустация на текила. Отправяме се към Теотиуакан. Обяд с гледка към пирамидите. Двата основни паметника са храмовете на Луната и Слънцето. Ще видим също храма на Кецалкоътъл, известен с Пернатия Змей, храма на Пернатите охлюви и Двореца на Ягуарите. „Градът на боговете“ датира от 7 век и със своите 200 хиляди жители е бил вероятно най-населеният град в света през онази епоха. Продължаваме към Пуебла – „градът на ангелите“. Това бижу е първия град, построен в Мексико през 1531 г. при идването на испанците. Той е бил седалище на армията на ген. Игнасио Сарагоса, който побеждава френските войски през 1862 г. От тогава Пуебла носи името Ероика Пуебла де Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града, където ще видим централния площад Сокало, църквата Санто Доминго и др. Вечеря. Нощувка.
Ден 4
Пуебла–Монте Албан –Оахака
Закуска. Свободно време за разходка из пазара Париан. Старият колониален град Пуебла е кацнал в плодородна долина, заобиколена от планини, по-голямата част от които вулканични ( Попокатепетъл 5452 м) и е известен със своите 60 църкви и с производството на многоцветни фаянсови плочки. Отправяме се към археологическия обект на сапотеките – Монте Албан, разположен на 2000 м надморска височина и разкриващ великолепна гледка към цялата долина на Оахака. Обяд. В края на деня пристигане в Оахака. Вечеря. Нощувка
Ден 5
Оахака – Ел Туле – Теотитлан дел Вале – Митла – Теуантепек
Закуска. Разходка из центъра на Оахака и посещение на пазара, един от най-оживените и цветни пазари в Мексико. Отпътуване към Санта Мария дел Туле – църква от 17 век и спирка при гигантския кипарис – на възраст 2000 години. Този изключително рядък вид е на изчезване, дънерът има широчина 42 м. Отпътуване към селището Теотитлан дел Вале, където ще посетим семейство на тъкачи, които ще ни разкрият тайните на естествените багрила „made in Mexico“. Обяд. Следва посещение на Митла (място на мъртвите- на езика на сапотеките), която е била един от основните церемониални центрове на региона. Отпътуване към провлака Теуантепек – между Атлантическия и Тихия океан. Вечеря. Нощувка.
Ден 6
Теуантепек – Тукстла Гутиерес –Каньона Сумидеро – Сан Кристобал де лас Касас
Ранна закуска. Отпътуване за Тукстла и пристигане в селището Чапа де Корсо, където ни чака лодка, за разходка из каньона Сумидеро по Рио Чапас. Различни животни обитават тези места: чапли, лешояди, крокодили... Обяд. Продължаваме към Сан Кристобал де лас Касас. Свободно време за разходка из този индиански град и традиционния му пазар. Вечеря. Нощувка.
Ден 7
Сан Кристобал де лас КасасСан Хуан Чамула – Синакантан – Сан Кристобал де лас Касас.
Закуска. Сан Кристобал е разположен в центъра на зона, обитавана от индианци, където се е зародило сапатисткото движение, водено от командира Маркос в защита на правата на индианците. Всяка сутрин индианците цоцили идват на пазара, за да продават стоката си. Потегляме от хотела в 9 часа към селището Сан Хуан де Чамула ( 40 мин), където жителите изповядват странна форма на християнска религия с езически привкус. Продължаваме към Синакантан, където Доня Антония ще ни посрещне в къщата си, за да сподели с нас своите знания за местните традиции, ще ни почерпи с чаша покс – алкохолно питие от царевица и домашно приготвени тортили. Обяд. Късен следобед завръщане в Сан Кристобал. Вечеря. Нощувка
Ден 8
Сан Кристобал де лас Касас –Агуа Асул – Мисол Ха - Паленке
Закуска. Отпътуване за Паленке. Постепенно напускаме високите хладни и мъгливи земи, за да слезем към топлите и влажни равнии. По всяко време на годината водите бликат в планината и понякога образуват великолепна поредица от каскади, като тези на Агуа Асул и Мисол Ха. Обяд с печена риба на брега, за да се любуваме на прекрасната панорама. Свободно време за плуване в многобройните басейни, образувани от каскадите. Продължаваме към града на маите – Паленке, кацнал насред тропическата гора. Вечеря. Нощувка.
Ден 9
Паленке - Кампече
Ранна закуска. Потегляме рано от хотела (за да се избегне тълпата) за посещение на Паленке. Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура и с по-скромни размери от повечето руини от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце на Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Тогава тя е съдържала останките на този велик монарх, покрити с бижута, а лицето покрито със смъртна маска от нефритена мозайка. Продължаваме към Мексиканския залив. По пътя си виждаме десетки километри блата и хасиенди, където се отглеждат биковете на Мексико. Обяд. Късен следобед пристигаме в Кампече, колониален град под защитата на Юнеско. Разходка в центъра – площада, парка, катедралата, крепостните стени. Вечеря. Нощувка.
Ден 10
Кампече- Бекал – Ушмал – Мерида
Закуска. Отпътуване към селището Бекал ( 2 часа), където Дон Алфредо ще ни разкрие тайните за производство на панамените шапки, характерни за района на Юкатан. Продължаваме към Ушмал. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Градът се отличава със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Разглеждане на пирамидата на Магьосника, богато украсения дворец на Губернатора, Къщата на Костенурките... Обяд. По пътя спирка в хасиендата Яшкопойл (отвън), в която се е преработвал сизал за хамаци и въжета. Пристигане в Мерида. Разходка из града. Вечеря. Нощувка.
Ден 11
Мерида – Чичен Ица – Вайадолид – Плая дел Кармен
Ранна закуска. Отпътуване за Чичен Ица. Изграден от маите, в последствие преустроен от толтеките, градът символизира синтеза на двете религиозни култури. Ще видим Свещения кладенец, където са се извършвали човешки жертвоприношения, Храма на Войните, Стената на черепите и Обсерваторията. Обяд. Продължаваме към Вайадолид. Кратка разходка на централния площад. Отпътуване към Ривиера Майа. Достигаме изключителната красота на Карибския бряг, със своите пясъчни плажове, тюркоазени води, набраздени от коралови рифове. Настаняване в хотел 4 * на база ALL Inclusive. Вечеря. Нощувка.
Ден 12
Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до парка Шкарет.
Ден 13
Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive с възможност за допълнителна екскурзия до Тулум.
Ден 14
Плая дел Кармен
Свободен ден на All Inclusive.
Ден 15
Плая дел Кармен – Канкун - Мюнхен
Свободно време до обяд. Отпътуване от хотела към летището на Канкун. Полет за Европа.
Ден 16
Мюнхен - София
Пристигане в София.
ЦЕНИ за Ранни записвания до 31.12.2017г.:

- на човек в двойна стая - 6598 лв

- единична стая - 7998 лв

Стандартни цени:

- на човек в двойна стая - 6998 лв

- единична стая - 8398 лв


Детайли на полета:

LH1429 10MAR SOF FRA 06:35 08:10
LH 498 10MAR FRA MEX 13:20 18:45
LH 515 24MAR CUN FRA 22:45 16:15+1
LH1428 25MAR FRA SOF 18:55 22:05
0024

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Плая дел Кармен |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Плая дел Кармен |  Екзотична почивка 2024 - Мексико |  Екзотична почивка 2024 - Плая дел Кармен

Избрани оферти