Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Потвърдена за 10.04.17! Великден в ЮЖНА АФРИКА - самолет от София

Номер на оферта

/

189987

Дати & цени

Цената включва

Общата цена на пътуването включва:

- Самолетни билети София – Доха – Кейптаун; Кейптаун – Йоханесбург; Йоханесбург – Водопади Виктория – Йоханесбург и Йоханесбург – Доха – София с с включени летищни такси на Катарски Авиолинии;
- 3 нощувки в Protea Hotel Victoria Junction 4* в Кейптаун;
- 2 нощувки в хотел Bakubung Bush Lodge 4* в Пиланесберг;
- 1 нощувка в хотел Peermont Mondior Emperors Palace 4* в Йоханесбург;
- 2 нощувки в хотел Ilala Lodge Hotel 4* на Водопади Виктория в Зимбабве ;
- Всички закуски в хотелите по програма;
- 7 вечери по програма;
- Виза за ЮАР - 65 лв на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, две снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството; TO оказва съдействие при попълването на формуляра.
- Всички трансфери, турове и сафарита, описани в програмата;
- Входни такси за резерватите и за разглежданите обекти;
- Местно екскурзоводско обслужване;
- Подробна туристическа информация за Южна Африка и Зимбабве;
- Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
Водач - преводач от TO
- Летищните такси към момента на публикуване на офертата (01.11.2016) са в размер на 850 лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 24.02.2017, поради честата им променливост!

Цената не включва

Общата цена не включва:

- Доплащане за единична стая: цена при запитване;
- Полет с хеликоптер над водопада Виктория: 140 USD на човек;
- Виза за Зимбабве – 30 USD на човек, кандидатства се предварително електронно и се заплаща и издава на място на летище Victoria Waterfalls;
- Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лева на човек;
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
- Напитки по време на хранене и лични разходи;

Програма на пътуването

Екскурзии
Великден 2017 в ЮЖНА АФРИКА - сафари в Пиланесбърг, Кейптаун, Сън Сити, Йоханесбург, Претория и водопада Виктория - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 10.04.2017
Цена: 5380 BGN

Отстъпка ранно записване от 200 лв на човек до 30.11.2016

Кейптаун – Нос Добра Надежда – Стеленбош – Резерват Пиланесберг - Сън Сити - Йоханесбург – Совето - Претория – Водопади Виктория

Черна Африка! Дива Африка! Земя, богата на природни феномени, невероятна фауна, екзотични растения и спиращи дъха пейзажи.
Започваме нашето Южноафриканско приключение от Кейптаун, най-европейският град на Африка и един от най-красивите градове в света. Сгушен в подножието на Тейбъл Маунтийн и нос Добра Надежда, късчето земя, което търсели да зърнат древните мореплаватели в своя тежък път към Индия, Кейптаун очарова с природната си красота, творческа свобода и невероятен дух...
Продължаваме през сърцето на ЮАРПретория, където ще се докоснем до историята на бурите и Златната треска, а след това ще усетим яркото присъствие на флората, фауната, етноса и традицията в африканския буш. Нашето приключение завършва с посещение на най-величествения водопад на Черния континент – Виктория.
Предимства:

- Перфектно съчетание на цена с качество и професионално изготвен маршрут с най-интересните туристически места в Южна Африка и ЗимбабвеКейптаун и Нос Добра Надежда, сафари в африканския буш, Совето, Йоханесбург, Претория и Водопадите Виктория!
- Посещение на най-известния винопроизводителен район в Южна Африка и дегустация на изискани вина в специално препоръчана винарна!
- Среща с „Голямата петорка” на Африка - сутрешно и следобедно сафари в националния парк Пиланесберг!
- Включен круиз по залез слънце с корабче по река Замбези!
- Гарантиран хотелски комфорт – настаняване в подбрани 4* хотели и лоджове!
- Включени 7 вечери по програма!
- Опит и традиция при организиране на групови пътувания до Южна Африка!
Програма:

Ден 1 /10 април 2017, понеделник/ София – Доха

Събиране на групата на летище София за полет на Катарски авиолинии в 13:00 за Доха. Кацане на летище Доха в 17:40. (Продължителност на полета София – Доха: 4 часа и 35 мин.) Следва вечерен тур на Доха, по време на който ще разгледате този динамично развиващ се модерен град, но запазил в същото време арабските си традиции и самобитност. Продължение от Доха за Кейптаун в 02:45 ч. (Продължителност на дългия полет: 9 часа и 25 мин.) Нощувка в самолета.
Ден 2 /11 април 2017, вторник/ Кейптаун

Пристигане в Кейптаун в 11:45. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Protea Hotel Victoria Junction 4*.
Ден 3 /12 април 2017, сряда/ Кейптаун - Нос Добра Надежда

Закуска. Целодневна екскурзия до полуостров Кейп (на около 65 км от Кейптаун), където се намират нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт. Изкачване с атрактивна железница до Кейп Пойнт. Усещането, че сте на края на света и безбрежната морска шир дават онова чувство за свобода на духа, което прави мястото незабравимо. Посещение на нос Добра Надежда, известен като най-югозападната точка на Африканския континент.
Свободно време за обяд и посещение на Болдърс Бийч, откъдето може да се наблюдава колонията от „Очилати пингвини“, живеещи тук.
На връщане към Кейптаун - посещение на ботаническата градина Кирстенбош, разположена на площ от 528 хектара, от които около 40 хектара са култивирани и съхраняват около 9 000 вида от общо 22 000 растителни вида южноафрикански растения. Връщане в Кейптаун.
Вечерта – по желание вечеря в местен ресторант. Нощувка.
Ден 4 /13 април 2017, четвъртък/ Тейбъл Маунтийн – Стеленбош

След закуска ни предстои да се качим с кабинковия лифт до Тейбъл Маунтийн /този тур се препотвърждава на място в зависимост от метеорологичните условия/ и да видим една от най-хубавите гледки в света – планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина, а долу се плискат вълните на двата океана! Само тук виреят уникални цветя, типични за тези места и красиви пътеки отвеждат до козирки, сякаш нарочно изваяни от природата, откъдето се откриват невероятни гледки към безкрайната морска шир и към града. Програмата ни продължава с пътуване до Стеленбош, най-известния винопроизводителен район в Южна Африка. Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя. Пешеходна разходка из красивото градче с посещение на местния етнографски музей. Свободно време за обяд. Следва дегустация на известни местни вина в една от най-добрите винарни на Южна Африка. Връщане в Кейптаун, вечеря в хотела и нощувка.
Ден 5 /14 април 2017, петък/ КейптаунЙоханесбург – Пиланесберг

Закуска и трансфер до летище Кейптаун за полет до Йоханесбург в 08:50. Кацане в Йоханесбург в 10:45, посрещане и трансфер до националния парк Пиланесберг – третия по големина в страната (230 км, 3 ч. от Йоханесбург). Пристигане и настаняване в хотел Bakubung Bush Lodge 4*.
Следобяд джип сафари из резервата с местен водач - незабравими срещи с представителите на „Голямата петорка” на Африка – лъв, слон, носорог, леопард и бивол. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 6 /15 април 2017, събота/ Пиланесбърг

Рано сутринта – вълнуващо джип сафари с местен водач и нови срещи с представителите на „Голямата петорка”. Връщане в резервата за късна закуска.
Свободно време за почивка в Bakubung Bush Lodge или по желание посещение на бляскавия „Sun City“ в близост до резервата. Построен като реплика на Лас Вегас, този голям център на хазарта и удоволствията в Южна Африка, поразява с фантазията и замисъла на своите архитекти. Комплексът от 4 хотела е разположен в кратера на отдавна угаснал вулкан, превърнат в красив тропически парк с плавателно езеро, огромни басейни, водни каскади и дори пясъчен плаж край залив с изкуствени вълни.
При подходящи метереологични условия денят приключва с романтична вечер под звездите в африканския буш. Нощувка.
Ден 7 /16 април 2017, неделя/ Пиланесбърг – Совето – ЙоханесбургПретория

Закуска и отпътуване за пещерите Стеркфонтейн (132 км, 2,00 ч.) - едни от най-известните палеонтологични обекти в света, неслучайно наричани „Люлката на човечеството“. В тях са намерени следи от австралопитекът - първият човек. Следва панорамна обиколка на Совето и централната част на Йоханесбург. Совето е най-голямото предградие в Южна Африка където по време на апартейда са живели много от революционерите на страната, включително и Нелсън Мандела. Продължаваме към Претория – административната столица на ЮАР, наричана още “Градът на джакарандите”. Обиколката ни започва с фото стоп при Парламента и Президентството – Union Buildings, откъдето се разкрива великолепен изглед към целия град. Разглеждане на централния площад с великолепно запазените сгради на Кметството. Късния следобяд - трансфер до Йоханесбург (45 км, 40 мин.) и настаняване в хотел Peermont Mondior Emperors Palace 4* в близост до летището. Включена вечеря в хотела. Нощувка.
Ден 8 /17 април 2017, понеделник/ Йоханесбург – Водопади Виктория

Закуска. Отпътуване от Йоханесбург с полет в 10:50 до Зимбабве. Кацане в 12:30, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Ilala Lodge Hotel Victoria Falls 4*. Свободно време за обяд и кратка почивка. По залез слънце включен круиз по река Замбези. Едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 9 /18 април 2017, вторник/ Водопади Виктория

Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на Водопади Виктория, описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател Дейвид Ливингстън като най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със страховитата си мощ и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Свободен следобяд с възможност за допълнителни мероприятия по желание - полет с хеликоптер над водопадите, езда на слонове и други. Вечеря в хотела и нощувка.
Ден 10 /19 април 2017, сряда/ Водопади Виктория – Йоханесбург – Доха

След закуска, свободно време за почивка и пазаруване на африкански сувенири. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13:10. Кацане в Йоханесбург в 14:45 и продължение същата вечер за Доха с полет на Катарските авиолинии 20:45. (Продължителност на полета: 7 часа и 50 минути). Нощувка в самолета.
Ден 11 /20 април 2017, четвъртък/ Доха – София

Кацане в Доха в 06:05 и продължение за София с полет в 06:50. (Продължителност на полета Доха – София: 5 часа и 05 минути). Пристигане в България в 12:00 същия ден. Край на програмата.
ЦЕНА за ранно записване до 30.11.2016:

- на човек в двойна стая - 5380 лв
- летищни такси - 850 лв
- виза за ЮАР - 65 лв
- обща цена на пътуването - 6385 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 6585 лв
- летищни такси - 850 лв
- виза за ЮАР - 65 лв
- обща цена на пътуването - 6585 лв

Важно:

- Цената е валидна при група от минимум 15 човека;
- За посещението на Южна Африка и Зимбабве вече не се изисква ваксинация за жълта треска!!!
- Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на заминаване
- депозит от 2000 лв;
- Подаването на документите за виза за ЮАР се извършва четири седмици преди отпътуване. Необходими са 2 актуални снимки, паспорт, попълнен формуляр с лични данни и набор от документи, за които ще бъдете уведомени при записване;
- Краен срок за събиране на групата: 31.01.2017;
- Доплащане на общата цена на пътуването: 24.02.2017;
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
- Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително заедно с доплащането на пакета.
- Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.78 лв към 01.11.2016 г. и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, TO си запазва правото да актуализира остатъка от цената на екскурзията към датата на доплащане, която е 24.02.2017 г. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
TO не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
0065

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Великден 2024 - ЮАР |  Великден 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти