Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Потвърдена за 11.10.17! КИТАЙ - разгадаване на енигмата - самолет от София

Номер на оферта

/

194539

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети с включени летищни такси София - Пекин и Шанхай - София с Катарски авиолинии;
- Самолетен билет Дженджоу – Ханджоу;
- Настаняване в хотели 4 звезди;
- Билет за високоскоростен влак (Пекин-Сиан-Лоян);
- Автобус Ханджоу - Ю Жен – Суджоу – Шанхай;
- Всички описани входове за забележителностите по програмата;
- Закуска, обяд и вечеря
- Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро;
- Местен гид на английски език;
- Професионален и опитен водач от TO.

Цената не включва

Цената не включва:

- Виза за Китай – 80 щатски долара (задължително се заплаща в България) като визата се полага във валиден международен паспорт с най-малко 6 месеца валидност от датата на връщане, 2 снимки папсортен формат и визов формуляр. ТО съдейства за издаване на визата;
- Кунг Фу шоу – 30 щатски долара;
- Акробатично шоу – 30 щ.д или нощна разходка с лодка по реката – 25 щ.д.;
- Бакшиши за гидове и шофьори – плащат се на място в Китай (около 30 щатски долара);
- Доплащане за настаняване в единична стая – 380 евро;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзии
КИТАЙ - разгадаване на енигмата - Пекин, Сиан, Лоян, Ханджоу, Суджоу, Шанхай - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


12 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 11.10.2017
Цена: 3910 BGN

ПекинСиан – Лоян – Ханджоу – Суджоу – Шанхай

Ден 1
София – Доха - Пекин
Програмата започва с полет на Катарски авиолинии от София до Доха в 13:25 часа.
Пристигане в Доха в 18:25 часа. Следва полет QR 892 до Пекин в 02:10 часа.
Ден 2
Пекин (Бейджинг)
Пристигане на в Пекин в 14:55 часа местно време.Градът е известен още като Бейджинг (Северната столица) и е един от най-населените и обширни градове в света. Среща на летище с местен гид на фирмата партнъор и трансфер до хотела. Вечеря („Патица по пекински”). Нощувка в хотел Radisson BLU Beijing 4*.
Ден 3
Пекин
Закуска. Денят продължава с посещение на Великата Китайска стена (The Great Wall) – първото от Седемте чудеса на света. Това е най-голямото творение на Земята (6900 км.), което е строено почти 20 века и се вижда от космоса с просто око. Стената се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Тя е едно от най-древните и добре запазени творения на човешкия дух и е символ на китайската цивилизация. Името и на китайски звучи "Чанчън" и буквално означава "Дълга защитна стена". По нея можели да се движат шест реда конници.
Следва обяд и посещение на гробницата Changling Tomb (на около 50 км от Пекин), която е построена от династията Минг през 1420 г. и е свобразен мавзолей на Великите императори.
Връщане в хотела. Вечеря.
По желание посещение на Кунг Фу Шоу – 30 щатски долара.
Ден 4
Пекин
Закуска и посещение на най-големия площад на света Тиан ан мън (в превод „врата към небето”). Продължаваме към Забранения град (ЮНЕСКО), представляващ китайски императорски дворец и се намира в центъра на Пекин. За почти пет века Забраненият град е бил дом на императорското семейство, както и политически и церемониален център на китайското правителство. Освен това, той е най-голямата древна дървена конструкция в света. Дворецът е разделен на мъжка и женска част - Ин-Ян. Ян е мъжката част с парадните зали, разположени по оста север-юг. Черната точка на Ин в мъжката половина е павилионът на императрицата, където тя се е намирала по време на големи празници и церемонии. В женската част са жилищните помещения на императора и неговото семейство, а бялата точка Ян е спалнята на самия император.
Следва обяд и посещение на Лама темпъл, представляващ най-големият и отлично запазен будистки храм извън Тибет. Продължаваме към „Небесния храм“, който е даоистки комплекс от храмови сгради, разположени в южната част на централен Пекин. В миналото комплексът е посещаван от императорите за годишните церемонии с молитви към Небесата за добра реколта.
Следва обиколка с рикши на старинната част на града – Хутонг – типични за китайската архитектура жилищни сгради, където може да се запознаете с ежедневието на местните хора. Свободно време.
Вечеря и нощувка.
Ден 5
Пекин - Сиан
След закуска посещение на Зоогическата градина в която живеят само панди. Въпреки че можете да видите гигантските панди почти навсякъде другаде по света, има нещо много важно в това да ги видите точно тук. Те сякаш са си у дома на това място.
Посещение на летния дворец Ихъюан и е разположен в северозападната част на Пекин, близо до Западните планини. Целият дворцов комплекс включва много павилиони, разпръснати по хълмовете, от които се разкрива прекрасна гледка към езерото Кунмин. Езерото Кунмин се намира в центъра на Ихъюан. Всички, които желаят могат да вземат лодка под наем и да излязат на разходка. Обяд. Трансфер до ж.п. гарата и качване на вискоскоростен влак (движещ се с 320 км в час) в посока към град Сиан (Пекин - Сиан, G87, 14:00ч. -18:40ч.).
Пристигане в Сиан – люлка на китайската цивилизация, най големият и величествен град в древността с 3000 години история, от които 1000 години е бил столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция Шаанси. От този град преди 23 века тръгва възхода на съвременен Китай.
Вечеря. Разходка по мюсулманската улица на Сиан. Много атракции, вкусове и стоки.
Нощувка в хотел Grand Metro Park Hotel 4*.
Ден 6
Сиан - Лоян
Закуска и разглеждане на известната пагода на „Дивата гъска“. Уроци по калиграфия. Обяд.
Посещение на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войници, офицери, генерали, император, коне, каляски и др. произведения на изкуството от преди 2200 г, създадени от първия импертор на съвременен Китай Цин. Всички те са изваяни специално, за да го охраняват в неговия задгробен живот.
Не случайно Теракотената армия е наречена „осмото чудо на света”. Недалеч оттам е открито и умалено копие на Забранения град, чието разкопаване все още не е започнало. Това човешко творение в Сиан е една от безценните световни археологически реликви. Вечеря и трансфер до ж.п. гарата. Отново се качваме на високоскоростен влак в посока Лоян. Трансфер до хотела. Нощувка в хотел Holiday Inn Express Luoyang City Center 4*
Ден 7
Лоян – Дженджоу - Ханджоу
След закуска посещение на световно известните пещери Лонгмен (ЮНЕСКО). Те са уникални с повече от 100 000 изображения на Буда, изваяни в скалите през различни исторически времена.
Обяд. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, един от малкото пощадени манастири по времето на културната революция, който от древни времена е център на бойни изкуства и школа по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм, разглеждане „Гората на Пагодите” и наблюдаване на специална кунг фу демонстрация.
В днешни дни в манастира обитават около 60 монаси, подбрани от цял Китай чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и други изисквания.
Следва трансфер до Дженджоу (около 1 ч. и 30 мин.). Вечеря.
Полет в 21:20 часа за Хангжоу. Настаняване в хотел Best Western Hangzhou Meiyuan Hotel 4*. Нощувка.
Ден 8
Ханджоу – Ю Жен
Ханджоу е столица и най-голям град на провинция Жеджианг. Той е начална точка на Гранд Канал /едно от чудесата на Китай/ – дълът 1780 километра и копан в продължение на 12 века между 5 век преди до 7 век след Христа.След закуска посещение на ферма за отглеждане на зелен чай, разходка с лодка по култовото за града западно езеро. Обяд. След това отпътуване от Хангжоу за Ю Жен. Разглеждане на това уникално място, което представлява воден град, разположен по двата бряга на гранд канал и впечатлява с неподправения си в продължение на векове дух. Особено вечер, светлините от двата бряга създават неповторима атмосфера и незабравими мигове. Вечеря. Нощувка в хотел Shu Shi Hotel Wuzhen 4*.
Ден 9
Ю Жен - Суджоу - Шанхай
След закуска отпътуване с автобус към Суджоу (около 2ч. и 30 мин.). Това е един от най-красивите китайски градове наподобява огромна градина с внушителни размери.
Всеки китаец мечтае да живее в Суджоу, известен още като „Венеция на изтока”, където множеството от хората се занимават с изкуство.
Посещение на най голямата в града Градина на скромния чиновник (ЮНЕСКО) и фабрика за коприна. Още по времето на династията Сун (960 – 1279) Сунджоу се утвърждава и като център на производството на коприна – традиция, която се е запазила и до днес. В града и околията днес работят над сто фабрики за коприна.
Обяд. Разходка по старата чаршия на града и след това по новата променада край езерото. Вечеря в ресторант край езерото. Отпътуване за Шанхай (около 1ч. и 30 мин.). Настаняване в хотел Jin Jiang Tower Hotel 4*+. Нощувка.
Ден 10
Шанхай (На мандарин означава „вървя към морето”)
Закуска. Денят продължава с обиколка на града. Двете му основни части са Пудонг и Пуши, в зависимост от коя страна на реката се намират. Посещение на телевизионната кула, наричана „Перлата на Изтока”. От височина 280 метра се разкрива неповторима гледка към космополитния град за великолепни снимки. Разходка из старият град. Обяд. Разглеждане храма на Нефритения буда, шанхайският Исторически музей, с богатите си колекции от китайски порцелан, картини, калиграфия, монети, нефрит и древни скулптури. Разходка покрай реката и по Нанджинг роуд – главната улица на града.
Вечеря и нощувка.
*По желание Акробатично шоу – 30 щ.д или нощна разходка с лодка по реката – 25 щ.д.
Ден 11 / 12
Шанхай – Доха - София
Закуска. Свободен ден в Шанхай. Можете да се разходите свободно из разнообразните шопинг комплекси или край реката в зоната за развлечения.
В 18:00 ч. Вечеря и трансфер до летище.
*По желание срещу 10 щ.д. можете да стигнете до летището с единствения в света влак на магнитна възглавница (Маглев).
Полет QR 871 от Шанхай до Доха в 23:50 часа.
Пристигане в Доха в 04:50ч.
Полет QR 225 Доха - София в 06:50 часа
Пристигане в София в 12:00 часа.
Цена на човек, настанен в двойна стая – 1999 евро / 3910 лв

Доплащане за единична стая – 380 евро.

** Цената в формирана при курс на щатския долар към лева 1.75. При промяна на курса с повече от 5 стотинки цената подлежи на корекция със същото съотношение на промяната.


Акценти и предимства на програмата:

- Добре подбран маршрут, покриващ почти всички забележителности в северен и централен Китай;
- Много добри 4 и 4 + звездни хотели;
- Без нощни преходи с влак;
- Подходящ сезон за пътуване в Китай;
- Полети с Катарски авиолинии – гаранция за качество и комфорт;
- Местен гид по време на целия тур;
- Опитен водач на групата от България, запознат в детайли с местните традиции, с повече от 10 тура в последните 6 години;
- Пълен пансион по време на престоя;
- Конкурентна цена.
- 0050

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти