Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Потвърдена за 11.10.18! Южна Корея и остров Чеджу - самолет от София

Номер на оферта

/

223798

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетни билети София – Доха – Сеул –Доха – София с редовен полет на Qatar Airways с включени такси и багаж до 30 кг
- Самолетни билети Пусан – остров Чеджу с включени такси
- Самолетни билети остров Чеджу – Сеул с включени такси;
- 8 нощувки в хотели 4*; 8 закуски;
- Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
- Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Екскурзия до Демилитаризината зона с посещение на 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
- Посещение на Националния музей на Корея;
- Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гвангвамун, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, храма Джогеса, улица Инсадонг и пазара Намдаемун;
- Посещение на кулата Намсан
- Посещение на Андонг Хахо, Музея на маските и конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон
- Разглеждане на Кенджу: храмовете Сукгурам и Булгукса, обсерваторията Чеомсеонгдае, Националния музей на Кенджу и езерото Анапджи ;
- Посещение на храма Хаенса
- Разглеждане на Пусан: храма Хедонг Йонгунг, рибния пазар и пазара Гуке;
- Остров Чеджу: посещение на парка Халим, Музея на чая О’солок и скалата Чусангчоли;
- Остров Чеджу: посещение на Музея за фолклор и естествена история, селището Сонгъп и музея Хеньо;
- При желание на групата, посещение на Чеджу Лавленд – Бонус от фирмата;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.
- Водач преводач от фирмата

Програма на пътуването

Екскурзии
Южна Корея и остров Чеджу - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 11.10.2018
Цена: 4979 BGN

София, Доха, Сеул, Андонг Хахо, Кенджу, Хапчеон, Пусан, остров Чеджу, Сеул, Доха, София

Екскурзията до Южна Корея, наричана „Чудото на река Хан“ и остров Чеджу - „Смарагдовият остров на Изтока“ ще Ви разкрие многообразието на корейските природа, култура и традиции. Маршрутът, който Ви предлагаме, представя най-интересните забележителности, повечето от които са обекти на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Сеул – столицата на Южна Корея, е град не само с отлично съхранени паметници на културата – символ на хилядолетни традиции, но и град, който никога не спи - тук 25,000 магазина са отворени 24 часа в денонощието; Демилитаризираната Зона – най-строго охраняваната граница в света; Андонг Хахо – най-корейското място в Корея, където хората живеят във фамилните си къщи и спазват вековни традиции; Кенджу – столицата на династията Сила в течение на 9 века, наричан музей без стени; Пусан – вторият по големина град, известен с най-красивия плаж в Корея и най-големия рибен пазар. Ще прелетим до остров Чеджу – най-големият корейски остров, който заради уникалните си природни дадености се нарежда сред „Новите 7 чудеса на природата“. Островът съчетава в едно мистика, уникални културни традиции и недокосната природа.
ПРОГРАМА:

11.10.2018 - 1 ден
София
В 13:00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч. (4ч50). Обиколка на Доха с предвидено време за вечеря. *По желание на групата, с доплащане може да се направи круиз из залива с вечеря на кораба.
12.10.2018 - 2 ден
Доха - Сеул
В 02:15 ч. полет QR 858 от Доха. Кацане в Сеул в 16:55 ч. (8ч40).
Сеул е един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време - четири от които са обекти на ЮНЕСКО.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
13.10.2018 - 3 ден
Сеул – Паджу – Демилитаризираната зона (DMZ) – Сеул (закуска)
Закуска. Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено прими-рие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници и от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Посещение на Националния музей на Корея – най-големият музей в страната, който представя културното наследство на Корея и разказва нейната история от древни времена до днес. Нощувка.
14.10.2018 - 4 ден
Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гвангвамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Разглеждане на кралския дворец Гьонбокгунг (ЮНЕСКО) – главният и най-големият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е бил разрушен по време на японските нашествия. В превод името му означава „Дворец на греещото щастие“ и е известен с красивата градина Хувон (Свещената градина). Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. След първия основен двор следва друга порта, после пак двор и пак порта, които отвеждат посетителите до една от най-важните сгради в Двореца – Тронната зала. В най-задната част на комплекса се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство и ще видим най-големия пазар в страната – Намдаемун с над 11 000 магазинчета за дрехи, кожени изделия, обувки, аксесоари, сувенири и др. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена е на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. Нощувка.
15.10.2018 - 5 ден
Сеул – Андонг (закуска)
Закуска. Отпътуване за живописното градче Андонг, считано за духовен център на корейското кон-фуцианство. Посещение на селището Андонг Хахо, включено в списъка на световните културни и природни забележителности на ЮНЕСКО. В превод името му означава „Село, затворено от вода“, тъй като е разположено в местност, където река Накдонганг прави почти 360 градусов завой, така че обгражда местността. Селото наподобява формата на лотос и е изцяло построено по законите на пунгсу (корейският фън шуей). Тук всичко е запазено както по време на клановото разделение на фамилиите в Корея. От 16 век до ден днешен то е собственост на семейния клан Пунгсан Ю, като потомците му живеят в старинните си фамилни къщи с отварящи се стени и сламени покриви. Архитектурата на къщите, устройството на улиците, поминъка, фолклора и живота са такива от векове насам. Когато през 1999 г. английската кралица Елизабет пожелала да види най-корейското място в Корея, завели я в Андонг Хахо. Нейният престой тук е отбелязан с малка музейна сбирка и мемориален надпис, поставен на посаденото от нея дръвче. Разглеждане на Музея на маските, където може да видите маски от цял свят. Ще посетим конфуцианското училище Бьонгсан Сеовон, основано от видни учени през 1613 г. като частна академия, където да се обучава кланът Пунгсан Ю. Настаняване в хотела. Нощувка.
16.10.2018 - 6 ден
Андонг – Kенджу (закуска)
Закуска. Тръгване за Кенджу, наричан музей без стени. Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Сила, управлявало Корейския полуостров в течение на 992 години - от 57 г. пр.н.е до 935 г. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намират едни от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е разположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. Разглеждане на храма Булгукса (ЮНЕСКО) – главният храм на ордена Джогйе. Считат го за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Сила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751 г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, чийто лик е изобразен върху банкнотата от 10 вона, 2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Посещение на астрономическата обсерватория Чеомсеонгдае, известна като най-старата в Източна Азия. Разглеждане на Националния музей на Кенджу и камбаната Емили от 771 г., която тежи 23 тона. Накрая ще се разходим около езерото Волджи, известно още със старото си име Анапджи, което е било част от дворцовия комплекс Донггунг на династията Сила. Създадено е по заповед на крал Мунму през 674 г. като място за отдих на императора и в него има 3 островчета и беседки, красиво осветени вечер. Нощувка.
17.10.2018 - 7 ден
Kенджу – Хайенса – Пусан (закуска)
Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) – главен храм на будисткия орден Джогйе и един от трите главни храма в Корея, известен като дом на Триптикана Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са през 1398 г. по време на могулското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени таблите, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Отправяме се към югоизточния край на Корейския полуостров и пристигаме в Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледка към яркосините води. Следва посещение на рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти и пазара Гуке. След Корейската война бежанци, избягали в Пусан, започват да строят сергии и да продават всичко, за да си изкарват прехраната, и това е началото на пазара Гуке, означаващ „международен“ на корейски. Той е един от най-големите в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Тук има такова голямо разнообразие от стоки, че може да намерите всичко, за което се сетите. След това може да се разходите до плажа Хаеундае – най-красивият плаж в Корея, който е на няколко мин. пеша от хотела. Нощувка.
18.10.2018 - 8 ден
Пусан - остров Чеджу (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за остров Чеджу – най-големият от хилядите островчета край бреговете на Южна Корея и единствената автономна провинция в страната. Едни от най-големите богатства на острова са веригите от угаснали вулкани, лазурните плажове и запазили-те своята автентичност малки рибарски селца, пазени от странните на вид каменни статуи. Впечатляващ е връх Сонгеан Илчулбонг (ЮНЕСКО). Кратерът му е с размери 600 м в диаметър и 99 м дълбочина и е обграден от остри скали, които му придават вид на гигантска корона.
Отправяме се към парка Халим, откъдето се разкриват красиви панорами към остров Биянг и околните плажове. Паркът е създаден през 1971 г. върху безплодна гола земя, която първо е била засипана с тонове плодородна пръст и след това са били засадени различни субтропични растения, които са избуяли в мекия климат. Той е дом на много видове растения, на които може да се любувате през всички сезони. Има Каменна градина с бонсаи, Водна градина, Субтропична ботаническа градина и други. В зависимост от сезоните в парка се провеждат различни цветни фестивали: през април – на разцъфването на лалетата, напъпването на черешовия цвят и жълтия килим на рапицата; в средата на май – на орхидеите. В края на октомври до средата на ноември се провежда Фестивала на хризантемите, съчетаващ нежния аромат на хризантеми с великолепието на обагрените от есента дървета. След това ще посетим Музея на чая О"солок, който се намира до чаената плантация за органичен чай и е първият музей на чая, отворил врати през 2001 г. с цел да представя многообразието от корейски чайове и да популяризира традиционната култура по консумация на чай, различните начини на запарки и употребата на чая в ежедневието. В музея има чаена галерия, зала за отмора и чайна, където може да се насладите на ароматната напитка, на различни десерти и сладолед, приготвени на базата на чай. Има и магазин за зелен чай О"солок. После се отправяме към скалата Чусангчоли, разположена в края на девствeна борова гора. Тя е образувана от лава при изригването на връх Халасан и природата е сътворила в основата ? импозантни каменни стълбове с причудливи форми на кубове и шестоъгълни призми с най-различни размери, които са една от емблемите на остров Чеджу. Те изглеждат като издялани от изкусни майстори, а не от природата. Накрая ще посетим водопадите Чончейон, наречени „Езерцето на Бог“. Всъщност това са три неголеми водопада, заобиколени от редки растителни видове. Ще видите и моста Сонимгьо, върху чиито арки са гравирани седем нимфи. Той се нарича още Чилсоньогьо, което буквално означава „мостът на седемте нимфи“ и е свързан с популярна легенда. Ще посетим и осмоъгълния павилион Чончиру, на чиито таван има красив стенопис, изобразяващ легендата за седемте нимфи. Връщане в хотела. Нощувка.
19.10.2018 - 9 ден
остров Чеджу (закуска)
Закуска. Днес ще посетим Музея за фолклор и естествена история. В залата, посветена на естествена история ще се запознаете с геологическите особености на острова, неговата флора, фауна и морски обитатели. Експозициите на фолклорна тематика представят живота на древните обитатели на острова, традиционната архитектура, регионални храни и други детайли от бита на местните хора. Има експонати с ритуална стойност и богата колекция от скулптори от вулканични скали. Продължаваме към подножието на планината Хала, за да посетим фолклорното селище Сонгъп – малко градче, което показва уникалната култура на остров Чеджу: скалните стени от черна лава, които имат за цел да задържат постройките да не бъдат отнесени от силния вятър; правите, но извити алеи за блокиране на вятъра, странните скулптури от лава и базалт - толхарубанг („Каменни старци“), пазители и символи на острова, които са се превърнали в отличителна черта на пейзажа и местните черни прасета – смята се, че месото от черно прасе е много вкусно. Културните ценности в селището се предават от поколение на поколение и включват жилищни сгради, конфуциански храмове и училища, древни правителствени сгради, воденици, задвижвани от конски или волски впряг, както и нематериалните културни ценности като народните песни, местните храни, занаятите, местния диалект и вековните дървета в центъра на селището, които създават атмосфера на изпълнена с достойнство отминала епоха. Ще посетим Музея Хеньо, посветен на корейските жени-гмуркачки „хеньо“ и ще се запознаем с традиционните домове и бита на гмуркачките, с ястия, които са приготвяли, както и с други аспекти на традиционната риболовна индустрия. Тази практика е възникнала в миналото, когато мъжете от острова са изчезвали със седмици със своите рибарски лодки в търсене на улов, а жените е трябвало сами да се грижат за изхранване на семействата си. Тъй като климатът не позволявал отглеждането на ориз, жените се специализирали в гмуркане за разнообразна морска храна. Средната възраст на хеньо е 65 години, като някои от тях продължават с гмуркането и на 80 години. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъл „Готварското шоу на Нанта“. Нощувка.
20.10.2018 - 10 ден
остров Чеджу - Сеул (закуска)
Закуска. Свободно време. *При желание на групата може да се посети най-нетипичният за Корея тематичен парк – Лавленд. Паркът на любовта е привлекателно и забавно място, където изкуството и еротиката се срещат в забавен и хумористичен стил. И ако в „Кама Сутра“ са описани 64 пози, то в Парка на любовта Ви очакват 140 скулптури. Изображенията им варират от примерна напълно облечена двойка, навела се за целувка, до колекция от разкрепостени партньори в различни пози, обозначени със съответната националност (индийци, японци, американци, гърци, японци, африканци), както и митологизирани образи, филми на сексуална тематика, изложби и др. В действителност паркът е своеобразен бунт срещу вековните корейски традиции и консервативни възгледи. „Лавленд“ е определен от създателите си (20 възпитаници на университета „Хонгик“ в Сеул) като място, на което се срещат любовното изкуство и еротиката, за да даде възможност на посетителите да оценят естествената красота на любовта.
Трансфер до летището и полет за Сеул. Пристигане на летище Гимпо и трансфер до летище Инчеон.
21.10.2018 - 11 ден
Сеул ? Доха ? София
В 00:45 ч. полет QR 859 от Сеул. Кацане в Доха в 05:05 ч. (10ч20)
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч. (5ч10)
ЦЕНА:

- на човек в двойна стая - 2546 € / 4979 лв.
- единична стая - 2975 € /5819 лв
Хотели:

Сеул T-Mark Grand Hotel 4*
Андонг Richel Hotel Andong 3*sup
Кенджу Commodore Hotel Gyeongju 4*
Пусан Best Western Haeundae 4*
Чеджу Nanta Hotel 4*

Допълнително се заплащат:

- Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 23 лв.;
- По желание, посещение на комедийния спектакъл “Готварското шоу на Нанта” – 95 лв. (заплаща се с доплащането);
- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 50 щ. д. (заплащат се предварително в България, отделно от основния туристически пакет)
- По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“ – стойността ? е от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.
Записване и плащане:

При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв.
Пълно плащане – до 09.08.2018
Необходими документи:

При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 22.04.2018 ) и минимум 2 свободни страници;
Информация:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 17
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата:
При недостигнат минимален брой от 17 туристи, но не по-малко от 13 – доплащане 395 лв;
Визов режим: за български граждани – безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
Ваксинации за Южна Корея не са необходими.
Смяната на посочените хотели с хотели от същата категория не се счита за промяна.
Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане на и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 11.07.2018)
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 10.08.2018)
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 05.09.2018 )
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 06.09.2018 )
0049

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти