Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена за 12.05.17! ЯПОНИЯ - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

186518

Дати & цени

Цената включва

Общата цена на пътуването включва:

- Самолетен билет София–Франкфурт–Токио/Осака–Франкфурт–София с Lufthansa с включени летищни такси;
- 9 нощувки в 3*+ и 4* хотели – 3 в Токио, 1 в Йокохама, 1 в Хаконе, 3 в Киото и 1 в О Осака;
- 9 закуски на бюфет в хотелите по програма;
- вечеря в местен ресторант в Йокохама;
- традиционна вечеря в риокан-хотела в Хаконе;
- традиционен сукияки обяд в местен ресторант в Киото;
- всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
- целодневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
- полудневна екскурзия до Никко с автобус;
- полудневна екскурзия с автобус на Йокохама;
- полудневна екскурзия с автобус на Камакура;
- круиз по езерото Аши;
- изкачване с лифт до долината Овакудани в Хаконе (зависи от метеорологичните условия);
- изкачване на планината Фуджи до Пета станция (зависи от метеорологичните условия);
- билет с резервирано място за влака-стрела от Хаконе до Киото;
- целодневна панорамна обиколка на Киото с автобус;
- полудневна екскурзия до Нара с автобус;
- панорамна обиколка на Осака с автобус;
- местно екскурзоводско обслужване;
- входни такси на посещаваните обекти;
- застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
- предварителна туристическа информация за Япония;
- представител-преводач от TA
- Летищните такси към момента на публикуване на офертата (08.09.16) са в размер на 956 лв и се фиксират към датата на доплащане – 27.03.17, поради честата им променливост!

Цената не включва

Общата цена на пътуването не включва:

- Доплащане за единична стая: при запитване;
- Круиз в Токийския залив с включени кафе и сладкиш на борда на кораба: 105 лв на човек при група от минимум 10 туристи;
- Посещение на традиционен спектакъл в квартал Гийон с местен екскурзовод и включени трансфери: 67 лв на човек при група от минимум 10 туристи;
- Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и сключване към датата на записване;
- Напитки по време на хранене и лични разходи;

Програма на пътуването

Екскурзии
ЯПОНИЯ - Токио, Никко, Йокохама, Камакура, Хаконе, Фуджи, Киото, Нара, Осака - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 12.05.2017
Цена: от 5799 BGN

ТокиоНикко – Йокохама – Камакура – Хаконе – Фуджи – Киото – Нара – Осака

Професионално изготвен маршрут – тази програма се провежда за 11-та поредна година!
Включено посещение на 12-те най-известни и почитани храма в Япония!
Включен традиционен сукияки обяд в Киото!
Включена вечеря в Йокохама и традиционна вечеря с кимона в Хаконе!
Нощувка в Риокан хотел в Хаконе, където имате възможност да се насладите на естествените топли геотермални басейни!
Програма:

Ден 1 /12 май, петък/
СофияФранкфуртТокио
Отпътуване от летище София с полет на Lufthansa в 13:00 за Франкфурт. Кацане във Франкфурт в 13:55 и продължение за Токио в 16:00. Нощувка в самолета.
Ден 2 /13 май, събота/
Токио
Пристигане в Токио в 10:35 местно време. Посрещане на летище и трансфер до хотел хотел Тokyo Prince Hotel 4*+ и настаняване. Свободно време следобяд за разходка и вечеря в квартала на хотела, откъдето може да се насладите на красиво осветената нощно време Токийска кула.
По желание може да си направите самостоятелна разходка с метро до квартал Шибуя с прочутото кръстовище и статуята на Хачико (познато ни от филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”). Нощувка.
Ден 3 /14 май, неделя/
Токио
Закуска. Този ден започва с панорамна обиколка на Токио с посещание на емблематичното Кметство, от чиито наблюдателни площадки на височина 202 м ще разгледате космополитният град от птичи поглед, площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град; фото стоп при сградата на Парламента; посещение на най-стария токийски храм – Асакуса Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието и шопинг аркадата Накамисе. Връщане в хотела. За записалите се, трансфер до Токийския залив и круиз до футористичното предградие Одайба с включени кафе и сладкиш на борда на кораба. Този район е построен върху изкуствено създаден остров и впечатлява посетителите с модерната си архитектура. Вечерта, свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.
Ден 4 /15 май, понеделник/
Токио - Никко - Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за град Никко (ЮНЕСКО). Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Разглеждането започва от светилището Футарасан и продължава с шинтоисткия храм Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Карамон и Йомейон и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Върху фриза на конюшнята със свещените коне на Тошогу са изобразени прочутите маймунки “Не чувам думите на злото”, “Не виждам делата на злото” и “Не изричам зло”, изразяващи основни постулати на будистката философия.
Връщане в Токио следобяд и посещение на най-скъпия квартал в Токио – Гинза, където се намират шопинг центровете на прочутите световни и японски марки Микимото, Шисейдо, Сони, Диор, Шанел и др. Вечерта можете да посетите с метрото най-оживените нощно време квартали на столицата - Хараджуку и булевард Омотесандо с известните сгради на „Прада” и „Омотесандо хилс”, където ще се слеете с местните жители, излезли на разходка, шопинг или забавление. Нощувка.
Ден 5 /16 май, вторник/
Токио - Йокохама
Закуска в хотела. Свободен ден до следобяд за шопинг или самостоятелно разглеждане на Токио.
Предлагаме Ви да се разходите из парка Уено, където е разположен Националния Музей – най-големият и най-старият музей в Япония с богати колекции от автентични кимона, самурайски мечове и снаряжение, калиграфия, керамика, дърворезба и други произведения на японското изкуство.
В ранния следобяд трансфер с автобус до Йокохама, панорамна обиколка на крайбрежния космополитен град и фото стоп в парк Ямашита, откъдето се виждат модерните сгради на «пристанището от бъдещето» Минато Мирай. Настаняване в хотел Monterey Hotel Yokohama 4*. Вечеря в местен ресторант и нощувка.
Ден 6 /17 май, сряда/
Йокохама – Камакура - Хаконе
Закуска и отпътуване с автобус към Камакура – пъстър град, столица на Япония през XII век по време на управлението на Минамото Йоритомо. Посещават се храма Хазе Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с 11 глави се смята за най-голямата дървена статуя в Япония. До храма води прекрасна градина с цветя през всички сезони, а в малка пещера наблизо са скрити многобройните статуи на богинята Бензайтен, покровителка на женската красота и богатството. Свободно време за обяд в района на централната улица Комачи-дори и разглеждане на храма Котокуин с 13-метровата бронзова статуя на Амида Буда – втората по големина в Япония.
Отпътуване с автобус за Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и риокани – типични японски балнеохотели, където може да се потопите във водите на естествените геотермални извори. Програмата започва с разходка с корабче по езерото Аши, образувано в кратера на вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3 000 г. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх на Фуджи са символът на Хаконе. При ясно време ще имаме възможност да се изкачите с лифт до долината Овакудани – активна вулканична зона, където може да видите бълбукащите горещи езера, покрити с облаци водна пара, примесена със сяра. Тук голяма атракция са черните яйца, сварени в естествените горещи извори, за които казват, че удължават със седем години живота на всеки, който ги е опитал. Настаняване в риокан хотел Resorpia Hakone Hotel 4* или подобен. Традиционна японска вечеря с кимона и местна кухня. Нощувка.
Ден 7 /18 май, четвъртък/
Хаконе – Киото
Закуска. Изкачване с автобуса до Пета станция на планината Фуджи – най-високата планина в Япония (3 776 м), считана за свещено място от дълбока древност, заради своята идеална форма и загадъчност. Почти през повечето време планината е скрита в облаци и мъгла – късметлии са тези, които са уловили красотата й в ясните и слънчеви дни. От Петата станция при ясно време ще видим петте свещени езера Фуджигоко; ще посетим шинтоисткото светилище Комитаке, посветено на Фуджи, ще опитаме местните сладкиши, а от пощенската станция, намираща се на 2300 м н.в., може да изпратите картичка до България. Трансфер до гарата и отпътуване с влака-стрела за Киото. Пристигане в Киото, трансфер и настаняване в хотел Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 3*+ или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.
Ден 8 /19 май, петък/
Киото
Закуска. Денят ни започва с посещение на Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – резиденция на първия шогун на династията Токугава, завършена в началото на ХVІІ век и философската дзен градина Рьоанджи, известна със своите 15 камъка, групирани по специален начин, така че винаги единият да остава скрит от погледа на наблюдателя. Следобяд ще се насочим към западния район на Киото – Арашияма, за да посетим известната бамбукова гора Сагано, снимана в много световноизвестни филмови продукции. Трансфер до квартал Гийон, пешеходна разходка из квартала, където можете да зърнете красиво облечени и гримирани гейши. Вечерта, за записалите се, посещение на традиционен спектакъл, показващ част от културните традиции на японците като чаена церемония, икебана, танц на гейши, куклен театър, старинна дворцова музика и класическа комедия. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 9 /20 май, събота/
Киото – Нара - Киото
Закуска и отпътуване за Нара – първата столица на Япония през VІІІ век. Разглеждане на Храма Тодайджи – символът на Нара, съхранил най-голямата в света дървена храмова постройка и една от най-масивните в света бронзови статуи на Буда Вайрочана, висока 15 м. Кратка разходка в Парка на елените, където може да нахраните и да си поиграете с красивите създания и продължение към Храма Касуга – най-посещаваният храм в Япония, известен с многобройните си бронзови и каменни фенери, които изпълняват желанията на вярващите шинтоисти. Връщане в Киото и традиционен сукияки обяд в местен ресторант.
Следобяд посещение на Златния храм Кинкакуджи, построен първоначално като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу и превърнат в дзен храм след смъртта му през 1408 г. Кинкакуджи е заобиколен от красива японска градина с интересни извори, свещени статуи и вековни дървета. Продължение към интересния със своя архитектурен стил „Храм на чистата вода” Киомизу-дера. Под верандата на храма тече водопадът Отоуа-но-таки, чиито води даряват със здраве, мъдрост, дълголетие и любов. Връщане в хотела свободно време за вечеря. Нощувка.
Ден 10 /21 май, неделя/
Киото - Осака
Закуска и отпътуване за Осака. По пътя посещение на легендарното светилище Фушими Инари Тайша, където са снимани сцени от филма „Мемоарите на една гейша”. Пристигане в Осака и панорамна обиколка на града с посещение на Замъка Осака – гордостта на всеки жител, който впечатлява с типичната си японска архитектура. Замъкът е построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши, а днес е превърнат в исторически музей. На великолепната сграда са посветени много поеми, в своите стихове Хидейоши казва: „Всичко съществено е сън. Амбициите на хората са сън от сънищата. С мисъл за Осака, аз изчезвам като роса.” Продължение към Umeda Sky Building и изкачване до невероятната открита панорамна площадка, разположена на височина 173 м, откъдето се открива 360o гледка към красивия град с многобройните небостъргачи и мостове във всички посоки. Денят ни завършва с разходка по известната централна шопинг улица на Осака - Дотонбори.
Настаняване в хотел Monterey Grasmere Osaka 4* или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.
Ден 11 /22 май, понеделник/
Осака – Франкфурт - София
Ранна закуска, трансфер до летище Кансай и отпътуване за Франкфурт в 10:05. Кацане на летището във Франкфурт в 14:45 местно време и продължение за София в 16:40. Кацане на летище София в 19:50. Край на програмата.
Стандартна цена:

- при група от 15 до 20 туристи - 6099 лв + лет.такси 956 лв + такса обслужване екскурзоводи и шофьори 50 лв = 7105 лв

- при група от 21 и повече туристи - 5799 лв + лет.такси 956 лв + такса обслужване екскурзоводи и шофьори 50 лв = 6805 лв



Важно:

- Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
- Краен срок за записване и събиране на групата: 27.02.2017;
- Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до: 27.03.2017;
- Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт (валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в България) и депозит в размер на 2000 лв.
- За посещението на Япония не се изискват визи и няма задължителни ваксини;
- При желание от страна на клиента TO може да предложи пътуване в бизнес класа на Lufthansa.
- Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч.
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в офиса ни при доплащането на екскурзията;
- Цените са изготвени при валутен курс на ОББ към 08.09.2016г. - 100 JPY=1,70. При увеличение на валутния курс на японската йена към българския лев с повече от 3%, TO Център си запазва правото да промени цената към датата на доплащане, която е 27.03.2017.
0065

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти