Оферта номер: 214911

Потвърдена за 12.07.18! РИМ и СЕВЕРНА ИТАЛИЯ - самолет от София и Пловдив

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Рим и Екскурзии в Италия.

Дати и цена
Цената включва
Цената включва:

- Самолетен билет Рим – София с авиокомпания „България Ер“;
- Летищни такси, 1 ръчен багаж до 8 кг. и 23 кг чекиран багаж;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Любляна или околности;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Лидо ди Йезоло;
- 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района на Монтекатини терме;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Рим (периферен хотел);
- Трансфер хотел – летище;
- Транспорт с автобус по програмата;
- Описаната програма с екскурзовод на български;
- Водач – придружител от туроператора.
Цената не включва
Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, корабчета и пр.;
- Факултативна програма Ватикана и Ватиканските музеи;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване”.
Екскурзии
РИМ и СЕВЕРНА ИТАЛИЯ с Венеция, Верона, Пиза и Флоренция - екскурзия със самолет и автобус от София - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 12.07.2018
Цена: 999 BGN

РИМ И СЕВЕРНА ИТАЛИЯ – автобус и самолет

РимВенецияВеронаПизаФлоренция

Екскурзията е седемдневна и включва 1 нощувка в Любляна или околности, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме, 3 нощувки в Рим (перифeрен хотел), самолетен билет РимСофия с включени летищни такси, салонен багаж до 8 кг., чекиран багаж до 23 кг. и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Венеция, Верона, Пиза, Флоренция и Рим. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. На отиване се пътува с автобус от София (възможност за безплатен трансфер от Пловдив), програмата в Италия се изпълнява с автобус, а на връщане от Рим до София се лети с авиокомпания „България Ер“.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 12.07.2018 - 04.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят / 07.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06.30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюбляна. Вечерта – пристигане в хотела в или в околностите на Любляна. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 13.07.2018 - Закуска. Отпътуване за Венеция (около 240 км). Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Вечерта – отпътуване към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотела. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 14.07.2018 - Закуска. Отпътуване от Лидо ди Йезоло към Верона (около 160 км). Разглеждане на забележителностите на Верона (Пл. „Бра”, Арена ди Верона, къщата на Жулиета, „Виа Мадзини”). Продължаване към Пиза (около 240 км). Eдночасов престой в Пиза в Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме (около 55 км), настаняване в хотела. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 15.07.2018 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата – пантеон „Санта Кроче” (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Свободно време. Следобед – отпътуване към Рим (около 280 км). Вечерта – настаняване в хотел в Рим (периферен). Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – 16.07.2018 - Закуска. Екскурзоводска програма “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Следобед – свободно време - възможност за самостоятелно посещение на Колизеума и хълма Палатино или за посещение на базиликата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 17.07.2018 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана Треви, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН – 18.07.2018 - Закуска. Трансфер до летището за полет на България Ер в 10.30 ч..Пристигане в София в 13.40 ч.
ДАТА:

12.07.2018 – 18.07.2018
ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 01.04.2018:

- на човек в двойна стая - 999 лв
- трети възрастен - 975 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 934 лв
- дете до 11 с един възрастен - 975 лв
- доплащане за единична стая - 250 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1049 лв
- трети възрастен - 1020 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 964 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1020 лв
- доплащане за единична стая - 250 лв


ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в или в околностите на Лидо ди Йезоло - 1,00 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 1,50 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди; Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди; в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
0001
Рим
Транспорт - Рим Заведения - Рим Хотели - Рим Пазаруване - Рим Събития - Рим Забележителности - Рим
Романтичният Рим: Къде да видиш черепа на Свети Валентин
Авентинската ключалка: Най-известната (не)тайна гледка в Рим
10 неща, за които да се подготвиш преди почивка в Италия