Начало / Екскурзии / Екскурзии - Буджиба

Потвърдена за 13.04.17! Великден в МАЛТА - самолет от София

Номер на оферта

/

186808

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с включени летищни такси и включен малък салонен багаж с размери 42x32x25 см
- Трансфер летище - хотел - летище
- Посрещане на летището в Малта, от представител на български език
- 5 нощувки в избрания хотел, на съответната база на изхранване
- Медицинска застраховка с Assistance 10 000 евро
- Безплатен вход в казино и ваучер за игра на стойност 5 Е
- Карта на Малта и информация за архипелага

Цената не включва

Цената не включва:

- Голям салонен багаж с размери до 56x45x25см: 70 лв. (в двете посоки)
- Чекиран багаж до 23 кг: 205 лв. (в двете посоки)
- Чекиран багаж до 32 кг: 245 лв. (в двете посоки)
- Допълнителни екскурзии
- Разходи от личен характер
- Градска такса /Считано от 1-ви април, 2016 Малта въвежда задължителна туристичека такса от € 0.50 на човек на ден (но не повече от 5 евро на човек на престой). Туристическата такса се плаща директно в хотела при пристигане!/
- Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 70 години – 10 лева
- Застраховка Отмяна на пътуване /препоръчваме сключването на такава при резервация/

Програма на пътуването

Екскурзии
Великден 2017 в МАЛТА - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 13.04.2017
Цена: 780 BGN

Програма:

1-ви ден
Отпътуване от летище София с директен полет до Малта. Кацане в Малта и трансфер до избраният от Вас хотел. Настаняване. Информационна среща с местните партньори за запознаване с дестинацията. Свободно време. Нощувка
От 2-ри до 5-ти ден
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки, шопинг или по желание включване към допълнителнa екскурзия срещу допълнително заплащане. Нощувка
6-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището за полет от Малта до София. Кацане в София
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

HOTEL PARADISE BAY 4*, CIRKEWWA - ВВ / НВ / ALL - от 399 €
ORIANA AT THE TOPAZ HOTEL 4*, BUGIBBA - BB / HB - от 409 €
HOTEL QAWRA PALACE 4*, QAWRA - ВВ / НВ - от 419 €
MELLIEHA BAY HOTEL 4*, МЕЛИХА - HB / ALL - от 459 €
FORTINA HOTEL 4*, СЛИМА - ВВ - от 579 €
LE MERIDIEN 5*, ST. JULIANS - BB / HB - от 649 €


Полетно разписание:

13.04.2017: София 13:10 - Малта 14:15
18.04.2017: Малта 14:50 - София 17:40
Авиокомпанията си запазва правото да променя часовете на полетите, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно за настъпила такава промяна!
ВАЖНО:

Някои от хотелите могат да изискат гаранционен депозит /в брой или с кредитна карта/ при настаняване, чийто размер се определя индивидуално от администрацията на хотела. Ако сумата не бъде използвана, то тя ще Ви бъде възстановена при напускане на хотела. Моля осведомете се предварително за размера на депозита. Сумата може да варира от 50 до 200 евро на стая, в зависимост от категорията и политиката на съответния хотел!
УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

- При резервация се внася депозит в размер на 50% от общата сума, доплащането до 30 дни преди отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
ЕКСКУРЗИИ:

Ще научите всичко за историята на Малта, традициите и обичаите на хората тук. Ще посетите най-красивите места, които непременно трябва да се посетят.
ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ЕКСКУРЗИИТЕ:
1. Място на тръгване – улицата или алеята пред входа на хотела, в който сте отседнали
2. Бъдете точни – автобусите не чакат повече от 3 минути.
3. Напускайки групата по време на екскурзията непременно се информирайте къде и в колко часа е срещата ви с екскурзовода. При закъснение повече от 5 минути автобусът тръгва и всички закъснели се прибират обратно за своя сметка.
ВАЛЕТА – “града на рицарите”(4 часа)

40.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 20.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Екскурзия до столицата на МалтаВалета. Градът е един от първите изцяло проектирани и след това построени градове в средновековна Европа съхранил се до днешни дни. Валета е обявена за музей на ЮНЕСКО от 1979 г. Автобусът ще Ви остави пред крепостните врати,откъдето започва разходката по старинните улици до градините Barrakka откъдето се открива великолепен изглед към Големия залив. В хода на екскурзията Вие ще посетите катедралата Свети Йоан, която е една от съкровищниците на Малта и двореца на Великите Магистри, в който сега заседава се помещава канцеларията на Президента на Малта.
МДИНА – “града на мълчанието“ (4 часа)

32.50 евро / Деца 4 - 12 г. – 17.50 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Мдина – това е древната столица на Малта. Екскурзията започва с разглеждане на крепостните стени и кули построени още през IX век. Панорамата, която се открива към цяла Малта е наистина великолепна. Разхождайки се из града ще посетите катедралата Св. Павел и ще разгледате красивите къщи построени преди повече от 400 години.
Следващото място, което ще посетите е “ градчето на майсторите “ – Та Али. В занаятчийските работилници ще видите как изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро, стъкло и др. Както и традиционните за Малта златни и сребърни филиграни.
ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА - Малтийския юг (4 часа)

29.50 евро / Деца 4 - 12 г. – 16.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Посещение на трите древни града Senglea, Cospicua, Vittoriosa. Тези древни градове са били многократно арена на дълги обсади и жестоки битки. В Vittoriosa са запазени много старинни здания, които напомнят за славните рицарски времена. И от трите града ще може да се насладите на великолепния изглед към Големия Залив – морската врата на Малта.
След това екскурзията продължава с посещение на едно много живописно място – Синята пещера. Тук огрените от слънцето корали правят кристално чистата морска вода да сияе в златисти отблясъци.
При желание и ако времето позволява може да се повозите на лодка и да наблюдавате подводния свят (цената на тази разходка не е включена в цената на екскурзията)
СИЦИЛИЯ – еднодневна екскурзия до Сицилия (гр. Поцало- вулкана Етна - гр. Таормина)

Тръгване от Малта в 06.30 часа. Пътуването е с високоскоростен ферибот и продължава 90 минути. Пристигане в пристанището в Поцало. Автобусите, с които се провеждат екскурзиите са комфортни и оборудвани с климатик. Екскурзовод може да изберете измежду говорещи: руски, английски, френски, немски или испански. От Поцало екскурзията преминава последователно по втория и третия по височина мостове в Европа, и ще ви отведе до подножието на единствения активно действащ вулкан на нашия континент – Етна. Следва изкачване до кратера Силвестър, където ще имате свободно време за обяд (не е включен в цената на екскурзията)и закупуване на сувенири. Посещение на известния курортен град Таормина – свободно време за разглеждане на града. Връщане от Таормина в Поцало, съпроводено с разказите на екскурзовода
Отпътуване за Малта в 21.30 часа.
ОСТРОВ ГОЗО (8 часа с обяд)

58.00 евро / Деца 4 - 12 г. – 37.00 евро / Деца до 4 г. – безплатно
Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие.
До острова се пътува с голям и съвременен ферибот.
С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Ще посетите местността Dwejra, където ще се запознаете с природни забележителности като Лазурния прозорец, Вътрешното море и скалата Фунгус. Очаква Ви вкусен обяд в ресторанта намиращ се в старинната крепост “ Цитаделата “ в центъра на столицата на Гозо – Виктория.
След обяда екскурзията продължава с посещение на мегалитния храм Ggantja и завършва в живописните и красиви заливи Шленди или Марсафорн. През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Забележка:
Допълнителните екскурзии ще се проведат на български език (без Сицилия) при минимум 10 човека записали се!
0056

Тагове

Оферти - Малта |  Оферти - Буджиба |  Екскурзии - Малта |  Екскурзии - Буджиба |  Екзотична почивка 2024 - Малта |  Екзотична почивка 2024 - Буджиба

Избрани оферти