Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена за 14.04.17! ЯПОНИЯ - златният път - самолет от София

Номер на оферта

/

190142

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетни билети София – Истанбул - Токио / Осака – Истанбул – София с включени летищни такси (към 02.09.2016 ? 397 € / 777 лв.) ? подлежат на потвърждение;
- Билет за влака-стрела Мишима – Киото;
- 6 нощувки: 4 в Токио, 2 в Киото;
- 6 закуски, 4 обяда, 1 вечеря;
- Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- целодневна екскурзия с автобус до националния парк Никко и водопада Кегон;
- целодневна екскурзия с автобус до Камакура и Йокохама;
- целодневна панорамна обиколка с автобус на Токио;
- целодневна екскурзия с автобус до 5-та спирка на планината Фуджи и националния парк Хаконе;
- изкачване с лифт до връх Комаготаке (зависи от метеорологичните условия);
- разходка с корабче по езерото Аши;
- целодневна екскурзия с автобус и разглеждане на Киото и Нара;
- целодневна обиколка с автобус и разглеждане на Осака;
- Местни екскурзоводи;
- Водач-преводач от фирмата;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Програма на пътуването

Екскурзии
ЯПОНИЯ - златният път - Токио, Камакура, Йокохама, Нико, Фуджи, Аши, Хаконе, Киото, Нара, Осака - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 14.04.2017
Цена: 5686 BGN

Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.
Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята заначимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.
Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!
ПРОГРАМА:

14.04.2017 - 1 ден
София - Истанбул
21:40 полет TK 1030 от София. Кацане в Истанбул 23:05.
15.04.2017 - 2 ден
Истанбул - Токио
01.40 полет TK 52 от Истанбул. 19.10 пристигане в Токио. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела, който се намира непосредствено до Токийската кула. Красиво осветена през нощта, тя е един от символите на Токио. Нощувка.
16.04.2017 - 3 ден
Токио – Нико –Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО) с обяд. Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода, си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн – великолепен дворец от 17 век и мавзолей на първия Токугава Шогун, чийто клан управлявал страната цели 250 г. до 1868 г. Комплексът се състои от няколко шинтоистки и будистки храма и други постройки, разположени във вековна гора. Разглеждане на пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" – символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завоя, всеки един от които носи име на символ от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон – един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завоя, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Връщане в хотела. Нощувка.
17.04.2017 - 4 ден
Токио – Камакура – Йокохама – Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с обяд. Посещение на Великия Буда – огромната статуя е излята от бронз през 1252 г. (тежи 125 т., висока е 113 м., само лицето ? е 2.35 м.) и е национално съкровище на Япония. Сградата, приютяваща статуята, била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и от тогава Големият Буда е на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка една от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония ? висока е 9.18 м., изработена е от камфорово дърво и е позлатена. Според легендата, тя е един от двата образа на богинята на милосърдието Канон, изработени през 721 г. от монаха Токудо. Камфоровото дърво било толкова голямо, че той решил да направи две статуи. Едната поставили в храма Хаседера в Нара, а втората пуснали в открито море да намери своя кармичен дом. Така през 736 г. статуята се озовала в залива Нагай около Камакура и бил построен храм, в който да я почитат. От височината на хълма се открива красива панорама към залива. Следва шинтоисткия храм Тцуругаока Хачиман, посветен на 15-ия японски император Ожи, почитан като пазач на войните. Първият храм бил построен от Шогун Минамато Йоримото през 1191 г., основател на шогуната Камакура, а настоящият е от 1828 г. Свободно време на търговската улица „Комачи Дори”, осеяна с множетво кафенета, ресторантчета и магазини. Престой в Йокохама – вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище на страната, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Посещение на Лендмарк Тауър ? най-високият небостъргач в Япония с прекрасен изглед към града. Ако времето позволява, разходка из Чайнатаун. Връщане в хотела. Нощувка. *По желание посещение на Токийската кула, която е с 13 м. по-висока от Айфеловата кула в Париж и с 3000 тона по-лека от нея. Оттук приемат 5 радиостанции и 9 телевизионни канала. От кулата се разкрива красива панорама към целя град.
18.04.2017 - 5 ден
Токио
Закуска. Целодневно разглеждане на Токио: храма Мейджи Шрайн – най-известният шинтоист-ки храм в Токио от „ерата на прогреса”, построен в чест на император Мейджи, първият импера-тор на съвременна Япония, при който стават големите промени, които я превръщат в светско общество. Преминаване покрай „Diet” (Коккай Гиджидо) – величествената сграда на парламента, един от символите на Токио; площада на императорския дворец с руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди; будисткия храм Асакуса Канон Темпъл – най-старият храм в Токио, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце; ще видите уникален начин за лечение на болни с течаща вода и пушек. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Минаване през Гинза – една от най-скъпите улици в света с магазините на всички модни фирми и море от неонови реклами. Посещение на наблюдателната площадка на внушителната сграда на кметството за панорамен поглед към града. Обиколката завършва с моста "Рейнбоу" и модерния район Одайба, наричан „Ново Токио”, построен върху изкуствено създаден остров. Връщане в хотела. Нощувка.
19.04.2017 - 6 ден
Токио – Фуджи – Хаконе – Киото
Закуска. Екскурзия до свещената планина Фуджи, символ на Япония, и националния парк Хаконе. Вулканът Фуджи (на японски Фуджияма или Фуджисан, в зависимост дали в случая се отнася за планина или връх), е най-високата точка на Японските острови (3776 м.). Фуджи е спящ вулкан от 250 години, а кратерът е почти целогодишно покрит с гъста снежна покривка. Фуджияма заема важно място в древната японска религия шинтоизъм и е най-посещаваната планина в света. Изкачване до петата спирка към върха (2,305 м.) с прекрасен изглед към околностите, ако времето е хубаво. Пътуване към националния парк Хаконе. Обяд. Разходка с лодка по езерото Аши. Посещение на долината Овакудани с горещите термални източници. изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към Фуджи, езерото Аши, планината Футато и други планини на полуостров Изу. Трансфер до гарата в Мишима. Пътуване с влака-стрела до Киото (2ч). Нощувка.
20.04.2017 - 7 ден
Киото – Нара – Киото
Закуска. Разглеждане на Киото ? втората столица на Япония (794–1868 г.). Замъкът Ниджо е построен през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Той е планиран като негова официална резиденция, която трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрираща неговата неограничена власт. Храмът Кинаку-джи (Златният павилион) е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага през 1394 г. построява златния павилион, създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. При възможност посещение на императорския дворец Киото Гошо – дом на много японски императори до 1868 г., когато последният шогун предава властта на императора и столицата се премества в Токио (или посещение на шинтуисткото светилище Фушими Инари, посветено на богинята Инари). Обяд. Разглеждане на Нара – първата столица на Япония (8 век). Посещение парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите митологичният бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени животни, защитници на града и страната и за посланици на храма Тодайджи Темпъл (752 г.) – дом на Великия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Посещение на храма Касуга Тайша Шрайн (ЮНЕСКО) – най-красивият шинтуистки храм в Нара и един от трите най-важни храма в Япония, заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенери. Нощувка.
*По желание разходка из старинния квартал на гейшите Гион и посещение на спектакъл, представящ традиционните японски изкуства: дворцова музика, бунраку, икебана, чаена церемония и др.
22.04.2017 - 8 ден
Киото – Осака
Закуска. Екскурзия до Осака ? „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. Храмът Шитеноджи – първият и най-старият будистки храм в Япония, посветен на четиримата небесни крале. Основан е през 593 г. от принц Шотоку, който въвел Будизма в Япония. Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II Световна Война. В края на деня разходка по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Считат Осака за кулинарната столица на Япония, а жителите й за най-големите ценители на изисканата кухня. Вечеря – „окономияки”, типичното за Осака ястие. Трансфер до летището. Полет TK 47 от Осака 21:30.
22.04.2017 - 9 ден
Истанбул - София
04:35 кацане в Истанбул.. 07:50 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София 09:05.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 2907 € / 5686 лв
- единична стая - 34293 € / 6440 лв
- трети възрастен - 2837 € / 5550 лв
- дете до 12 с двама възрастни - 2720 € / 5321 лв.
Хотели:

Токио - Tokyo Prince Hotel 4*
Киото - Urban Hotel Premium Kyoto Ni-jo 3*

Допълнително се заплащат:

- Посещения по желание, които се заплащат на място: Токийската кула: комбиниран билет за двете нива (150 м. и 250 м. ) ? 1,600 йени (30 лв);
- Билет за спектакъл в Гион ? 3,150 йени (55 лв);
- Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка ?19 лв.;
- По желание астраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена - сключва се при записване и авансовото плащане.
Записване и плащане:

При записване: необходимите документи и аванс 1000 лв;
Второ плащане: до 24.01.2017 – 2500 лв;
Пълно плащане: до 27.02.2017 ? до 100%.
Необходими документи:

При записване: цветно сканирано копие на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.10.2017 ) и минимум 2 свободни страници.
Информация:

Виза за Япония не се изисква, ваксинации не са необходими.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 17
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 01.03.2017
Цените са при курс 100 йени = 1.7470 лв. (10.09.2016) При значителна промяна в курса на йената към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
При промяна в стойността летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.
Важно:

Посещението на императорския дворец в Киото зависи от администрацията на двореца. За резервация на групата е необходимо да се представи списък с имената и данните на всички участници. Имената не подлежат на промяна.
Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.
За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако клиентът няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в самия договор. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване /ТП/, заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка
до 11.01.2017 се удържат 10% от общата цена
от 12.01.2017 до 12.02.2017 се удържат 50% от общата цена
от 13.02.2017 до 13.03.2017 се удържат 80% от общата цена
от 14.03.2016 до деня на отпътуването, или при неявяване се удържат 100%
0049

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти