Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Потвърдена за 14.09.18! Париж, Бретан и замъците по Лоара - бг група, самолет

Номер на оферта

/

224622

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет с включени летищни такси от София до Париж с авиокомпания Уиз Ер
- Самолетен билет с включени летищни такси от Женева до София с авиокомпания Уиз Ер
- Багаж: 1 брой салонен багаж с размери 55/40/23 см до 10 кг.
- Транспорт с автобус по горепосочената програма, включително екскурзиите до замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, Сен Мало, Лион и Женева
- Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване
- 7 нощувки, както следват:
3 нощувки със закуски в хотел*** в Париж
1 нощувка със закуска в хотел*** в Бретан
2 нощувки със закуски в хотел*** в Тур
1 нощувка със закуска в хотел*** в Лион

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


- Градски такси: 14 евро = 28 лв на човек /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
- Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 10 000 Евро за лица до 65 г.: 16 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5 000 Евро за лица от 65 г. до 69 г.: 24 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 Евро за лица над 70 г.: 32 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Багаж: Чекиран багаж на самолета 1 брой до 20 кг /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/
- Разходка с корабче по река Сена: 15 евро = 29 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/ Екскурзия до Версай с включен вход за Версайския дворец /без чакане на опашката/: 60 евро = 118 лв - възрастен; 40 евро = 78 лв - за деца и младежи до 25 г. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
- Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
- Входни такси и услуги, които се заплащат от туристите на място:
Вход в абатството Сен Мишел: 9 евро, деца и младежи до 26 г.: безплатно
Вход за замъка Азей льо Ридо: 6.50 Е евро за възрастен, за деца и младежи до 25 г.: безплатно
Вход за замъка Юсе: 14 евро за възрастен, за деца до 8 г.: безплатно, за младежи до 16 год. – 4 евро
Вход за градините на замъка Виландри: 6.50 Е евро за възрастен, за деца до 8 г.: безплатно, младежи до 18 г.и студенти до 26 г. С валидна студентска карта: 4.50
Вход за Дисниленд: в порядъка на 70 евро /зависи от периода на посещение/

Програма на пътуването

Екскурзии
Париж, Бретан и замъците по Лоара - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 14.09.2018
Цена: 1385 BGN

Маршрут: Париж – Мон Сен Мишел - Сен Мало/Бретан/ - Тур – замъците по Лоара – Азей льо Ридо, д’Юсе, Виландри – ЛионЖенева

1 ден
полет за Париж
Полет за Париж от Терминал 1 в 13.50 ч. от София с Уиз Ер. Посрещане на летището в Буве в 15.50 ч. местно време и трансфер до центъра на града.
Разходка до хълма Монмартр, фотопауза на катедралата Сакре Кьор, свободно време на площада на художниците Тертр. Настаняване в хотел. Нощувка.
2 ден
Париж
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с автобус: площад Конкорд, Парламента, Операта, Мадлената, Кметството, Катедралата Нотр Дам, Латинския квартал, Сената, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина. Продължаваме с пешеходна обиколка: Ансамбълът на инвалидите с купола с гроба на Наполеон, Музеят Роден. Изкачване на Айфеловата кула. Разходка с корабче по река Сена.
Пешеходна обиколка в Сите: Катедралата Нотр Дам, Съдебната палата. Разглеждане на модерния квартал Дефанс с новата Арка. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден
Версай, Дисниленд Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: посещение на Версайския дворец и неговите градини и/или по желание срещу допълнително заплащане: незабравими мигове в увеселителния парк Дисниленд /транспорт с регионално метро от центъра/. Нощувка.
4 ден
Париж
Закуска. Свободно време за посещение на музеи: Лувъра, Орсе и др. по избор. Следобед отпътуване за областта Бретан. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден
Мон Сен Мишел, Сен Мало – Бретан
Закуска. Отпътуване за абатството Сен Мишел. По думите на Виктор Юго: „Мон Сен Мишел е за Франция това, което е Хеопсовата пирамида за Египет.”
Неповторимата смесица от митове, история и природна красота привличат тук тълпи от туристи и поклонници. Според преданието библейското сражение на архангел Михаил със Сатаната в образа на змей завършило тук и днес статуята на светеца украсява самия връх на църквата. В началото на 13 век само за 17 години било построено абатството Ла Мервей – Чудото. В залива два пъти на ден се наблюдават най-силните по крайбрежието на Европа и втори по амлитуда в света /след тези в залива Фанди/ приливи и отливи - възможно е водата да се отдръпне на 18 км от скалата! Подвижните пясъци, които се откриват, са много опасни и до днес всяка година въпреки предупрежденията вземат жертви. В наше време само два пъти в годината скалата се превръща в истински остров – пролетното и есенното раавноденствие. Свободно време за посещение, след което отпътуваме за Сен Мало и Изумрудения бряг – атлантическото крайбрежие на френската област Бретан.
Посещение на Стария град на Сен Мало – корсарска крепост, която ще извика в съзнанието ви приключенските романи за пирати и моряшки свърталища на безстрашни мореплаватели. Пиратското градче ще ви очарова с пристанището, прекрасния пясъчен палаж и мощната отбранителна крепост, охранявала северния бряг на Бретан. Това е родното място на корсаря Сюркуф – главния герой от филма „Тигърът на седемте морета”. Ще видите неговия паметник на един от бастионите на крепостта – от континенталния бряг на Бретан той сочи към Англия – островната част на Британия. Сувенирите, който ще отнесете оттук, ще бъдат макети на пиратски кораби. Свободно време за разходка по дигата на крепостните стени и обяд. Отпътуване за Тур/320 км/. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден
Тур, замъците по Лоара – Азей льо Ридо, д’Юсе, Виландри
Закуска. Преди да поемем по замъците на Лоара и нейния приток Ендр, ще направим туристическа обиколка на Тур, разположен между двете реки Лоара и Шер – площада и готическата Катедралата Сен Гатиен от 13 век, Кралския замък, Губернаторските домове, площад Плюмро. Ще отпътуваме с автобуса за Кло д’Юсе – замъка на Спящата Красавица, вдъхновил Шарл Перо да напише вечната приказка. В залите ви чакат персонажи от восъчни фигури, които вдъхват живот на старинните мебели, гоблени, картини. Свободно време за разглеждане на замъка и неговите стъпаловидни градини – едни от най-красивите по долината на Лоара.
Пристигаме в замъка Азей льо Ридо – наричат го Небесния замък, защото изглежда не само като излязъл от приказките, но сякаш строен не от човешка ръка. Вдъхновен от огледалното отражение на белоснежните стени във водата, която го обгражда отвсякъде, френският писател Балзак го нарича „диамант, чийто изящен обков е реката Ендр”.
Отпътуваме за замъка Виландри, отново дело на Франсоа Първи, за да посетим неговите градини, разположени на три нива, блестящ пример на френското парково изкуство от 16 век.
Връщане в хотела в Тур. Нощувка.
7 ден
Лион – Градът на Стоте площади
Закуска Отпътуване за Лион /480 км/. Пристигане и начало на туристическата обиколка на Лион, наречен Града на стоте площади. Четирите кули и Камбанарията на Базиликата Нотр Дам дьо Фурвиер привличат вниманието с необичайното съчетание на неоготически и неовизантийски стил. Тя се вижда отвсякъде, тъй като е построена на хълма на западния бряг на река Сона, в близост до гало-римските останки от Античния театър на Октавиан Август /1 в.пр.н.е./ Фотопауза на еспланадата Фурвиер, откъдето се открива прекрасен панорамен изглед към града и мястото на сливането на двете реки: Рона и нейния приток Сона. Разходка в Стария град с улици и къщи от 14-15 век, Катедралата Свети Йоан Кръстител с впечатляващите си витражи от 12 век и астрономическия часовник от 1383 г, програмиран да изчислява датите за Великден, централния площад Белкур, Кметството. Настаняване в хотел. Нощувка.
8 ден
разглеждане на Женева и полет за София
Закуска. Отпътуване за Женева /150 км/. Туристическа обиколка: Цветния часовник, прочутия Женевски фонтан, Стария град, Паметника на реформаторите, катедралата "Св. Петър”, Двореца на нациите – седалището на ООН, сградите на международните организации. Трансфер до летището за полет до София в 16.05. Пристигане на Терминал 1 в 19.35 ч. местно време.
ЦЕНИ:


- Възрастен в двойна стая - 1385 лв
Трети възрастен на допълнително легло - 1336 лв
- Възрастен в единична стая - 1745 лв
- Дете до 12 г., настаненo с двама възрастни - 1274 лв


Забележка:

При нощувки във Франция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) от порядъка на 2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и от порядъка на 3 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща от туристите предварително и не е включена в пакетните цени.
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!
Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 30 туристи
Срок за уведомление при несъбран минимум: 14 дена
Условия за резервации:


Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
0054

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Есен 2023 - Франция |  Есен 2023 - Париж

Избрани оферти