Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюксел

Потвърдена за 16.08.18! БЕЛГИЯ и ХОЛАНДИЯ - самолет от София и Варна

Номер на оферта

/

221897

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Самолетни билети Варна/София – Амстердам – София/Варна с редовен полет на авиокомпания България Ер и включени летищни такси и багаж до 23 кг.
- 6 нощувки със закуски в хотели кат.3* - градски хотели (1 в Антверпен - Hotel Leonardo или подобен, 2 в Брюксел – Hotel Ramada Woluwe , 3 в Лайден - Hotel Tulip Inn Leiderdorp)
- Транспорт с лицензиран автобус по програмата
- Водач-екскурзовод от фирмата организатор по време на цялото пътуване
- Туристическа програма в Антверпен, Брюж, Делфт и Хага, Брюксел, Лейден и Амстердам
- Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входни такси за посещаваните обекти

Програма на пътуването

Екскурзии
БЕЛГИЯ и ХОЛАНДИЯ: Брюксел и цветния килим, Брюж, Амстердам, Антверпен, Делфт, Лайден - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 16.08.2018
Цена: от 1368 BGN

Маршрут: Варна/София - Амстердам - Антверпен - Брюж - Брюксел - цветният килим - Делфт - Лайден - Амстердам - София/Варна

7 дни/ 6 нощувки
Дати: 16.08.2018 - 22.08.2018
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 699 евро/1368 лв.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 785 евро/1536 лв.

3% допълнителна отстъпка по повод на туристическата борса"Ваканция-2018". Отстъпката е валидна за нови резервации от 12.02.2018 до 28.02.2018 или до изчерпване на местата.

Стандартна цена за отпътуване от София: 750 евро/1467 лв. с включени летищни такси.

Стандартна цена за отпътуване от Варна: 834 евро/1631 лв. с включени летищни такси.

Белгия и Холандия са част от популярния в Европа икономически съюз Бенелюкс. Тези държави имат близки географски, културни и социални връзки от векове. Ще добавим и туризма в по-ново време, чрез който любителите на пътешествията могат да гребат с пълни шепи от съкровища със световна значимост. Има ги: в Брюксел – столицата на Европа, с неповторимо красивия цветен килим в центъра на града. В Брюж – Северната Венеция. В Антверпен – диамантеният град. В Амстердам – перлата на „Ниската земя”, с 50 канала, 500 моста и 2000 „плаващи” жилища. И разбира се Лайден, където се намира най-старият университет в днешна Нидерландия и един от най-старите в Европа.
Акценти в програмата:

- Известният цветен килим в Брюксел – на всяка четна година само за 4 дни в средата на Август едни от най - добрите флористи правят своя шедьовър от. цветя. Всеки път темата на килима е различна. Поместен е на главният площад „Гранд Плац“ между кметството и двореца. А всяка вечер се провежда шоу „Звук и светлина”.
- Делфт – Холандското очарование, столицата на холандския порцелан. Всъщност Делфт е считан за едно от най-красивите места в Холандия. Устроен е така, че до всяко негово кътче може да се стигне лесно пеша.
- Лайден – един много холандски град, станал известен с един от най – старите университети от 1575 г. и с множеството поетични творби, изписани по фасадата на къщите.
Предимства в програмата:

- Възможност за посещение за 2 европейски страни само с едно пътуване
- Посещение на Брюксел по време на цветния килим
- Настаняването ще бъде в градски хотели
- Туристическа програма на български език в Антверпен, Брюж, Делфт, Хага, Брюксел, Лейден и Амстердам
- Добро съотношение цена - качество
Програма:

Ден 1: 16.08.2018
Среща на летище София/Терминал 2 с водача на групата в 05:00ч. и полет за Амстердам в 06:55 ч. с авиокомпания Bulgaria Air. (За туристите от Варна полет за София в 05:00-05:55 ч.)
Пристигане на летището в Амстердам в 09:00 ч. Oтпътуване за Антверпен – диамантеният град. При възможност настаняване в хотел. Кратка почивка.
Пешеходна туристическа програма в старата част на града: Големият пазарен площад със сградата на кметството, църквата „Сейнт Джеймс“ с гроба на фламандския художник от епохата на барока – Петер Паул Рубенс, Катедралата „Дева Мария“, най-старата сграда в града – историческия средновековен замък „Хет Стийн“. Свободно време в Антверпен. Нощувка.
Ден 2: 17.08.2018
Закуска. Отпътуване за Брюж, известен като „Северната Венеция“. Разходка в старата част на града – площад „Маркт “, площад „Бург“, църквата „Дева Мария“, Базиликата на Светата Кръв, Бегинхоф.
По желание разходка с корабче по каналите на града. На обяд отпътуване за Брюксел и настаняване в хотела. Кратка почивка. Пешеходна разходка в централната част на Брюксел, където ще се насладите на цветния килим, разположен на „Гранд Плац“ със сградите на гилдиите и Кметството.
Ще разгледаме Катедралата Св. Михайл и Гудула, Галерията „St. Hubert” и символа на белгийската столица „Манекен Пис”. Свободно време в Брюксел. Нощувка.
Ден 3: 18.08.2018
Закуска. По желание: посещение на един от символите на Брюксел - Атомиум и увеселителния парк Европа в миниатюри.
След обяд разходка в парка с Двореца на нациите, Съдебната палата.
Свободно време в града. Нощувка.
Ден 4: 19.08.2018
Отпътуване за Холандия. Пристигане в град Делфт – един от най-красивите градове в Холандия. Посещение на фабрика за порцелан. Разходка в старата част на града: Nieuwe Kerk (Новата църква), Oude Kerk (Старата църква), Кметството, Зърнения пазар, посещение на фабрика за типичния синьо-бял порцелан, с който градът е световноизвестен. Все още произвеждан и ръчно рисуван тук, той е изключително популярен и търсен. Вечните шарки и цветови схеми на делфтския порцелан са устояли на времето и изменящите се вкусове на колекционерите.
Отпътуване за Хага. Туристическа програма в централната част на града - комплексът от сгради Биненхов, Старата църква, Кралския дворец – един от трите действащи дворци на кралското семейство. По желание: посещение на Мадуродам – „Холандия на длан“.
Отпътуване за Лайден. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 5: 20.082018
Отпътуване за Амстердам. Пълен туристически ден в Амстердам. По желание посещение на два от най-известните музеи: Музеят на Ван Гог - най-голямата художествена колекция в света от Винсент Ван Гог. В музея има и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Националният музей (Rijksmuseum), който притежава уникална художествена колекция. Сред петте хиляди творби, безспорно най-добрата е „Нощна стража” на Рембранд. След музеите ще разгледаме един от най–големите цветни пазари, а след обяд ще се разходим по каналите на Амстердам. По време на разходката с корабче, която трае 60 мин. ще чуете прекрасна беседа и ще се насладите на града от една друга гледна точка.
Свободно време. Нощувка.
Ден 6: 21.08.2018
Закуска. Пълен туристически ден в Лайден - град с уникална архитектура, благодарение на множеството архитектурни паметници от XIII-XVII в. Разходка в Стария град - голяма част от сградите, датиращи от XVI и XVII в., са запазени непокътнати. Историческият център на Лайден се счита за втория най-голям в Холандия, изпреварен единствено от този в Амстердам. Свободно време. Нощувка.
Ден 7: 22.08.2018
Закуска. Трансфер до летището и полет до София в 10:15 ч. Пристигане в София в 13:55 ч. Полет от София до Варна 14:50 ч. Кацане на летището във Варна в 15:40 ч.
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 699 евро/1368 лв.

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 785 евро/1536 лв.

3% допълнителна отстъпка по повод на туристическата борса"Ваканция-2018". Отстъпката е валидна за нови резервации от 12.02.2018 до 28.02.2018 или до изчерпване на местата.

Стандартна цена за отпътуване от София: 750 евро/1467 лв. с включени летищни такси.

Стандартна цена за отпътуване от Варна: 834 евро/1631 лв. с включени летищни такси.


Доплащане:

- За единична стая – 340 лв.

Цени за посещаваните обекти:

Корабче по каналите на Лейден – 8 евро
Атомиума – 11 евро
Европа в миниатюри – 14.50 евро
Атомиума + Европа в миниатюри – 23.60 евро комбиниран билет
Корабче по каналите на Амстердам – 10 евро
Музея на Мадам Тюсо – 20 евро
Музея на Ван Гог - 17.50 евро
Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo
Музея на бирата Хайникен – 18 евро
Минимален брой участници: 20
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Доплащане за настаняване в единична стая: 174 евро/340 лв.
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
0004-48

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюксел |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюксел |  Лято в чужбина - Белгия |  Лято в чужбина - Брюксел

Избрани оферти