Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Потвърдена за 16.09.18! ИНДИЯ: Делхи, Агра, Джайпур - самолет от София

Номер на оферта

/

220839

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- самолетен билет София-Истанбул-Делхи; Делхи – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 30 кг;
- всички летищни такси;
- традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери;
- ранно настаняване при пристигането в Делхи;
- 6 ? нощувки, 7 закуски и 6 вечери в 5* хотели в Индия;
- всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
- езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
- входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
- екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
- водач от България по време на пътуването;
- медицинска застраховка с покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”

Цената не включва

Цената не включва:

- индийска туристическа виза – 105 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels).
- бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/– 30 USD на човек за цялата програма
- разходи от личен характер;
- храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
- Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец"

Програма на пътуването

Екскурзии
ИНДИЯ - Златният триъгълник - Делхи, Агра, Джайпур - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 6 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 16.09.2018
Цена: 2088 BGN

Делхи - Агра – Джайпур - Делхи

Първи ден:
16.09.2018 –неделя; София - Истанбул
Среща на летище София с водача на групата в 15:50 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 17:50 ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:20 ч. – TK 716
Втори ден:
17.09.2018 – понеделник; Истанбул - Делхи закуска и вечеря
Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Crowne Plaza, Okhla 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.
09:30 часа – Полудневната ни обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 1562 г и продължава 8 год. Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Фото пауза до храма Лотус. Вечеря и нощувка в хотела.
Трети ден:
18.09.2018 – вторник; Делхи-Агра ( 205 км/ около 5 ч.) закуска и вечеря
Закуска. 08:00 часа - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан.
По път, разглеждане и на Храма Лотус, популярния молитвен дом на Бахайската религия, архитектурата му е вдъхновена от лотоса - изключително красиво цвете, символ на чистотата. Храмът Лотос е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала.
Отпътуване за Агра. Настаняване в хотел Mansingh Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Агра.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.
Четвърти ден:
19.09.2018 – сряда; Агра закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (включена в цената) - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.
Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. Вечеря и нощувка.
Пети ден:
20.09.2018 – четвъртък; Агра – Джайпур ( 250 км/ около 6 ч.) закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри (включена в цената) - столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел Mansingh Jaipur 5* или подобен. Вечеря.
Шести ден:
21.09.2018 – петък; Джайпур закуска и вечеря
Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур. По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи. Вечеря и нощувка в Джайпур.
Седми ден:
22.09.2018-събота; Джайпур-Делхи/250 км. (6 часа закуска и вечеря
Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи (около 6 часа). Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta by Taj, Dwarka 5* или подобен. Свободен следобед. Вечеря и нощувка.
Осми ден:
23.09.2018 – неделя; Делхи-Истанбул-София
Закуска (сух пакет). Трансфер за полет TK 717, излитащ в 06:15 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30.
Полет TK 1031 в 15:35 ч. Кацане на летище София в 16:55 часа.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1068 евро / 2088 лева
- единична стая - 1288 евро / 2518 лева
- трети възрастен - 1048 евро / 2049 лева
- дете до 11,99 с двама възрастни - 1008 евро / 1971 лева


Полетно разписание с АК Turkish Airlines:

16.09 СОФИЯ 17:50 ИСТАНБУЛ 19:10
16.09 ИСТАНБУЛ 20:20 ДЕЛХИ 04:35 + 1 (каца на 17.09)
23.09 ДЕЛХИ 06:15 ИСТАНБУЛ 10:30
23.09 ИСТАНБУЛ 15:35 СОФИЯ 16:55
Резервация и плащане:

При записване се внася депозит от 1000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.
Забележка:

Офертата важи при минимум 15 туристи.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.60 лв.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
Хотелите в Индия ще бъдат обявени седмица преди заминаване.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Срокове за анулации и неустойки:

- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
0057

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти