Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хараре

Потвърдена за 17.03.17! Южна Африка-Зимбабве, бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

186416

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Кейп Таун и Йоханесбург – София;
- Самолетен билет Кейп Таун – Зимбабве;
- Самолетен билет до Зимбабве – Йоханесбург;
- Всички летищни такси;
- Всички трансфери по програмата;
- Екскурзовод на български език през цялото пътуване;
- 3 нощувки в Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен в Кейп Таун с включени заскуски;
- Круиз до острова на тюлените до Кейп Таун;
- Тур до всеки един от посочените обекти по програмата със съответните входни такси;
- 2 нощувки в Aquila Private Game Reserve 4* с включени два броя сафари на ден;
- 1 дегустация на вина и сирена в Пърл;
- 3 нощувки със закускa в The Kingdom 3*;
- Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория;
- 8 закуски, 5 вечери и 3 обядa;
- Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Цената не включва:

- виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 Софиуя, ул. „Бачо Киро” 26;
- Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.
- такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
- Входна такса за водопада Виктория - 30$ (заплаща се на място)
- Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
- Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 30 $

Програма на пътуването

Екскурзии
Южна Африка, Зимбабве, сафари и водопада Виктория - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 17.03.2017
Цена: 2860 EUR

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят за да се радват и наслаждават...
ПРОГРАМА:

1-ви Ден: СофияИстанбул – Кейп Таун
Изпитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:25 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 00:50 ч.
2-ри Ден: Кейп Таун
Пристигане в Кейп Таун в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се в близост до района на гоелмия търговски и развлекателен център Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Ще разполагате със свободно време за почивка и 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с мюзикално артистично представление, с включен Welcome drink в Richard Stage Bistro. Завръщане в хотела и нощувка.
3-ти Ден: Кейп Таун - Нос Добра Надежда
Закуска. Следва обиколка на града и целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Обяд в ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти. По пътя до Нос Добра Надежда ще имате възможност да посетите остров със моржове, колония от пингвини, щраусова ферма. Завръщане в хотела около 18.00 часа и вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка.
4-ти Ден: Кейп Таун - Table Mountain
След закуска следва изкачване на Table Mountain - планината маса - символ на града, отстояща на 1,080 метра надморска височина откъдето се открива изключително красива гледка-ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни. Продължаваме към Природен парк Акила, където ще ни посрещнат в Aquila Private Game Reserve 4*. След пристигане и настаняване в лоджа, следва обяд и почивка. След обяд започва Вашето първо сафари, където ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити коли. Вечеря и нощувка.
5-ти Ден: Aqiula Private Game Reserve
Ранно утринно сафари. Завръщане в лоджа. Закуска и време за почивка край басейна или занимания с различни дейности по интереси. Обяд и след обяд от 16:00 часа може да се наладите на следобедно сафари. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.
6-ти Ден: Акила – Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун. Ще имате организирана вечеря в ресторант около хотела, в района на Waterfront. Нощувка.
7-ми Ден: Кейп Таун - Виктория Фолс
След закуска, освобождаване на стаите и кратък вътрешен полет дo Замбабве през Йоханесбург. Пристигане във Виктория Фолс в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 3* в близост до водопадите. Свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме “разходката” с лъв – едно преживяване, което се помни цял живот). Нощувка.
8-ми Ден: Виктория Фолс
След закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.
9-ти Ден: Виктория Фолс – Ботсвана
Днешния ден след закуска се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.
10-ти Ден: Виктория Фолс - Йоханесбург
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер в 14:00 до летището за полет Виктория Фолс – Йоханесбург, последван от полет ЙоханесбургИстанбул. Кацане в Истанбул в 05:20 часа.
11-ти Ден: Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:10 сутринта.
ЦЕНИ:

- цена на човек в двойна стая - 2860 €

- единична стая - 3620 €

- дете с двама възрастни - 2360 €


Условия и Забележки:

- Резервация се прави с 50% депозит. Пълно плащане до 45 дни преди датата на отпътуване.
- Офертата важи при група от минимум 20 туристи;
Необходими документи за виза за ЮАР:

- Паспорт оригинал;
- 2 снимки, паспортен формат 3 см / 4 см.
- Самолетен билет или резервация за такъв;
- Резервация за хотелско настаняване;
- Банково извлечение с подпис и печат от банката и преведено на английски език;
- Служебна бележка от работодател с подпис и печат от фирмата и преведена на английски език
0060

Тагове

Оферти - Зимбабве |  Оферти - Хараре |  Екскурзии - Зимбабве |  Екскурзии - Хараре |  Екзотична почивка 2024 - Зимбабве |  Екзотична почивка 2024 - Хараре

Избрани оферти