Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Потвърдена за 17.05; и 04.10.17! Приказката КИТАЙ - самолет от Варна и София

Номер на оферта

/

186685

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет с Турски авиолини София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай – Истанбул - София/ Варна
- Летищни такси – 390 евро/ 763 лв (към 20.11.2016). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
- 8 нощувки със закуски в хотели 4*
- 1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик (настаняват се 4 човека в купе)
- 1 вечеря в хотел
- 8 обяда в китайски ресторанти
- Туристическа обиколка на Пекин
- Посещение на фабрика за перли в Пекин
- Посещение на Великата китайска стена и Свещения път
- Разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян
- Посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия
- Посещение на гробницата с теракотената армия
- Разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе
- Сити тур на Сиан
- Туристическа обиколка на Шанхай
- Климатизиран транспорт
- Входни такси за музеите и обектите по програмата
- Местно екурзоводско обслужване
- Всички трансфери, упоменати в програмата
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"
- Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста)
- Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай) - 140 евро/ 280 лв.
- Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лв.
- Доплащане за ползване на двойно купе във влака Сиян - Шанхай - 98 евро/ 196 лв. на човек
- Доплащане за влака-стрела и допълнителна нощувка в Шанхай - 120 евро/ 240 лв. на човек
- Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв.
- Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв.
- Пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите – около 60 долара/около 108 лв – заплащат се на водача по време на първия трансфер от летище Пекин
- Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
- Неупоменати в програмата услуги
- Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 144 лв) – заплаща се задължително

Програма на пътуването

Екскурзии
Приказката КИТАЙ - Пекин, Лоян, манастира Шаолин, Сиян, Шанхай, Суджоу, Шанхай - самолетна екскурзия от Варна и София - ПОТВЪРДЕНА!


12 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 17.05; 04.10.2017
Цена: 3892 BGN

София/ Варна - Истанбул - Пекин – Лоян – манастира Шаолин - Сиян – Шанхай – Суджоу - Шанхай - Истанбул - София/ Варна

Дати:
17.05.2017 - 28.05.2017
04.10.2017 - 15.10.2017 ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА (жена за комбинация)
12 дни/ 9 нощувки
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1990 евро/ 3892 лв. при записване до 31.01.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 2190 евро/ 4284 лв. с включени летищни такси

Ако има страна в света, която в ХХI век се очаква да направи истински бум в туристическата индустрия, то това без съмнение е Китай. Тази огромна държава с над 6.9 млн. кв.км площ, притежава в наследство една от най-ранните цивилизации на планетата. Достатъчно е да припомним, че тук се намира едно от седемте чудеса на света - Великата китайска стена, че тук е родината на някои от най-известните изобретения на човешкия гений: барута, компаса, коприната, финия порцелан, лунния календар (един от най-старите в света!), първата енциклопедия (с 1000 тома!), първият звезден каталог и пр. Тук са 14 от най-високите планински върхове в света, над 8000 метра, тук е третата след Нил и Амазонка река на планетата - Яндзъ, с дължина над 6700 км. Тук живее и най-многобройното население на земята - над 1,2 милиарда души! Всичко това и сега, и в бъдеще ще привлича хиляди търсачи на приключения от всички континенти.
Предимствата в тази програма:

- Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света – Турски авиолинии с тръгване от София и Варна
- Настаняване в подбрани 4-звездни хотели
- Пътуване с влак в спален вагон 1-ва класа
- Туристическата обиколка на Китай съдържа уникални исторически ценности с изключително значение за световната култура въобще. Съдете сами: Пекин с най-големия площад в света и прочутия забранен град на велики китайски династии, Великата китайска стена, манастира Шао Лин, гробницата с теракотената армия в Сиян, най-богатият исторически музей в Китай, "най-лъскавият" град в страната - Шанхай, Ханджоу - един от най-красивите градове, с великолепна архитектура и природа, и още ред забележителности в тази най-многолюдна страна на Земята.
- Възможност за еднодневна екскурзия до Суджоу
- Разумно съотношение качество – цена
- Водач-преводач от TO по време на цялата програма.
Програма:

1 ден

Полет от Варна с Турски авиолинии в 19:40 ч. Кацане в Истанбул в 20:45 ч.
Полет от София с Турски авиолинии в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.
2 ден

Полет в 01:55 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Jiangxi Grand” 4* http://www.jiangxigrandhotel.com/ или подобен. Вечеря в хотела.
Възможност срещу допълнително заплащане за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества.
Нощувка.
3 ден

Ранна закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят може да се види от Космоса. Стената е дълга повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Строена е за защита от нападенията на варварите. Изкачването може да стане с лифт, които се заплаща на място - двупосочно пътуване цената е 100 юана (около 15 евро). По път към Великата китайска стена ще видим отвън грандиозното инженерно творение – Олимпийския стадион. Следва посещение на Свещения път - преминаване покрай внушителни статуи, които се явяват свещена стража на имперските гробници.
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на фабрика за перли - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай и Храмът на небето - даоистки комплекс от храмови сгради, посещаван от императорите от династиите Чин и Мин за годишните церомонии с молитви към небесата за по-богата реколта.
Завръщане в хотела и свободно време за вечеря.
Нощувка.
4 ден

След закуска посещение на Тян ан Мън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Следва посещение на Забранения град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен е през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма.
Обяд в китайски ресторант.
Отпътуване с влак за Лоян в 16:00 ч., където пристигаме в 20:14 ч.
Трансфер и настаняване в хотел “Louyang Peony International” 4* http://www.peony-hotel.com/chs/index.asp или подобен.
5 ден

Разглеждане на пещерите Лонмън (врата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс /ЮНЕСКО/ с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Възможност за посещение на фабрика за нефрит – божествения камък за китайците.
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на манастира Шаолин - център на будизма и китайските бойни изкуства, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където стотици каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин и където може да се видят кунг-фу ученици, практикуващи в техните оранжеви дрехи. Завръщане в Лоян. Нощувка.
6 ден

След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя.
Трансфер до хотел "Skytel" 4* http://www.skytelhotelxian.com/ или подобен. Настаняване, обяд в китайски ресторант. След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната очарователна улица на Сиян, наречена още улицата на културата – Вън Хуацзе, където ще се радваме на традиционната архитектура, малките дюкянчета и безбройните антикварни магазини. Нощувка.
7 ден

След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайската земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи!
Обяд в китайски ресторант.
Посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Тан, хранилище на стотици будистки ръкописи.
Нощувка.
8 ден

Закуска. Посещение на Великата джамия – най-старата и най-известната в Китай. Построяването ? датира от 792 година. Посещение на древната градска стена.
След обяд ще видите и Кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града. Отправяне към ж.п. гарата и нощен влак до Шанхай, отпътуващ в 16;46 ч.
9 ден

Пристигане в Шанхай сутринта около 07:50 ч - най-големият град в Китай, с над 14 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “перлата на Изтока”.
Обяд в китайски ресторант.
Разходка по крайбрежната пешеходна търговска улица на града, френския и английския квартал. Ще преминем през подземния тунел под река Хуан Пу и ще се разходим по красивия крайбрежен булевард. Настаняване в хотел "Holiday Inn Express Putuo Shanghai 4* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail или подобен.
Възможност за разходка с лодка по река Хуан Пу с включени трансфери и местен екскурзовод.
Завръщане в хотела. Нощувка.
10 ден
Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града и Музея на Шанхай. След обяд предстои посещение на Синтианди или в превод „Новото небе и земя” – район без автомобили, където цял квартал е обособен само за шопинг, хранене и забавления. Следва разходка из Тианзифанг – квартала на изкуствата.
Възможност за посещение на Океанариума, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще видим красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.
Вечерта ще имате и още време за шопинг. Нощувка.
11 ден
След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до град Сучжоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще се преминем с лодка по Великия канал - най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Градът е известен най-вече с уникалните си градини, които се смятат за едно от чудесата на света. Посещение на най-голямата и впечатляваща градина в Суджоу - Градината на скромния работник Сад Лан Ли (обект в списъка на ЮНЕСКО). Свободно време за обяд в китайски ресторант. Ще посетим и една от най-добрите в Китай фабрики за коприна, където ще се потопим в света на копринените тъкани и изделия. Традиция отпреди 500 г., монопол на китайците в древността, когато коприната е била и най-скъпо ценената стока и е играла ролята на парична единица. Предвидили сме и и разходка в Лъвската градина – единствената каменна градина, оцеляла от 1342 г. След обяд завръщане в Шанхай.
Трансфер до летище за полет в 22:35 ч.
12 ден

Кацане в Истанбул в 09:05 ч. Излитане за София в 07:50 ч., където пристигате в 09:05ч. Полетът за Варна е в 12:40 ч. Кацане в 13:45 ч.
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1990 евро/ 3892 лв. при записване до 31.01.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 2190 евро/ 4284 лв. с включени летищни такси



Условия за записване и начин на плащане:

- Депозит: 800 евро/ 1600 лева
- Доплащане: до 01.04.2017 г.
Допълнителни екскурзии:

- Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста)
- Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лева (при минумум 10 записани туриста)
- Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв. (при минумум 10 записани туриста)
- Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв. (при минумум 10 записани туриста)
- Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10 човека
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Забележка:

Минимален брой участници: 10 човека
Срок за набиране на групата: 30.04.2017
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
0048

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти