Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Потвърдена за 17.11.17! ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - бг група, самолет от Варна

Номер на оферта

/

194964

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с летищни такси Варна – Тел Авив – Варна с АК Wizz air
- Една бройка малък салонен багаж с размер 42x32x25 см (малка раничка) на борда на самолета
- Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
- 7 нощувки със закуски в хотели 3*/4*: 1 в Натания; 1 в Тверия; 1 в Аман; 1 в Петра; 1 в Акаба; 2 във Витлеем; 7 вечери
- Трансфери по програмата
- Входна такса за Масада
- Еднодневна екскурзия до древният град Петра
- Входна такса за древният град Петра
- Туристическа обиколка в Джераш и Аман
- Туристическа обиколка на Йерусалим
- Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с Евроинс АД – 5000 евро
- Местен екскурзовод на български/руски език
- Слушалки по време на беседите
- Водач от агенцията
- Свидетелство за хаджийство

Цената не включва

Цената не включва:

- Голям салонен багаж 56 x 45 x 25 см – 72 лв. за двете посоки
- Чекиран багаж 23 кг. – 150 лв за двете посоки
- Разходи от личен характер
- Бакшиши за екскурзовод и шофьор ~ по 5 $ на ден (40 $)

Програма на пътуването

Екскурзии
ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - българска група - самолетна екскурзия с директен полет от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 17.11.2017
Цена: 2098 BGN

ПРОГРАМА:

1-ви ден
Варна - Тел Авив
Отпътуване от летище Варна 12.15 ч с АК Wizz air. Кацане на летище „Бен Гурион”, Тел Авив в (14.35ч.). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Разглеждане на Тел Авив и предградието Яфо – едно от най-важните пристанища на древен Израел и едно от най-старите селища в света. Настаняване в хотел в гр. Натаня. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден
Назарет - р. Йордан – Табха - Капернаум - Тиберия
Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби – възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Настаняване в хотела в Тиберия. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден
Тиберия - Джераш - Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици ии сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство - Аман - панорамна обиколка на града. При възможност посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в хотел в Аман. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Аман – Мъртво море - Мадаба - Небо - Керак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Свободно време за къпане в Мъртво море. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордан, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Пътуване към Керак и посещение Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура - грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в. и е служил за крепост още от библейски времена. Пътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Петра
Закуска. Екскурзия в „Изгубения град” Петра – едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Посещение на пустинята Вади Рум - едно удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” - мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са установили щабовете си по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден
Акаба - Ейлат - Масада - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содомом и Ен Геди. Пристигане в Йерусалим. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм – мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Настаняване в хотел в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Витлеем - Йерусалим
Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб - след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Йерусалим - Варна
Ранна закуска. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 15:25ч.
ЦЕНИ:

- Легло в двойна стая - 2098 лв.
- Самостоятелна Стая - 2533 лв.
- Трети човек в двойна стая - 2098 лв.
- Дете от 0-11.99г. в стая с двама възрастни - 1998 лв.

Забележка:

- Офертата важи при минимум 35 туриста
- Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
Условия за плащане:

- Копие от международен паспорт
- Депозит от 700 лева на човек
- Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
Срокове за анулации и неустойки:

- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
- между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
- между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
* При промяна на курса на долара цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв. При промяна на съотношението с повече от 0,03 лева, туроператорът си запзава правото да акуализира цената на пътуването.
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
0004-57-58

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Есен 2023 - Израел |  Есен 2023 - Тел Авив

Избрани оферти