Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Потвърдена за 17.11.18! Камбоджа и Тайланд - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

218530

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет с летищни такси София – Истанбул – Банкок – Истанбул – София (летищни такси са в размер на 366 евро към 16.01.2018г.)
- 9 нощувки н хотели 3* и 4 *:
- В Банкок IBIS Riverside Hotel;
- в Патая FX Hotel Pattaya under Furama Group;
- в Сиам Рийп Somadevi Angkor Resort & Spa или подобни;
- 9 полупансиона;
- Трансфери летище – хотел - летище;
- 1 целодневна екскурзия в Банкок:
- Трети ден – Посещение на Гранд Палас и храма на Изумрудения Буда, храма на Златния Буда, Ват По, храма на Полегналия Буда и Мраморния храм.
- Посещение на комплекса Сафари уърд;
- Трансфер с автобус: Патая – Сиам Рийп - Банкок;
- Псещение на комплекса Ангкор Том: Южната порта; Храм Байон; Храм Бафуон; Храм Фименакас; Храм Томанон.
- Посещение на комплекса Ангкор Ват;
- Входни такси за всички посещавани обекти по програмата;
- Екскурзоводско обслужване от местен гид на английски или руски език;
- Водач - екскурзовод от ТО по време на цялото пътуване;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Настаняване в единична стая – 540 лева;
- Двукратна виза за Тайланд – 150 евро (издава се в България);
- виза за Камбоджа – 37 USD (издава се по електронен път в България);
- Допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат в България);
- При група от 15 до 19 записани туристи се доплаща 210 лв. на човек;
- Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – около 3-4 USD на ден;
- Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Екскурзии
Камбоджа и Тайланд - Бангкок, Патая, Сием Рип, Ангкор Ват - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


12 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 17.11.2018
Цена: 3398 BGN

Цена: от 3398 лв. ранно записване до 28.02.2018г.

Маршрут: БанкокПатая – Сиам Рийп – Ангкор Ват

ПРОГРАМА:

1-ви ден
В 21.35 ч полет от София за Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 23.50ч.
2-ри ден
Полет от Истанбул за Банкок в 01.55ч. Кацане на международното летище Банкок в 14.50ч. Посрещане на летището от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел IBIS Riverside Hotel или подобен. Вечеря в местен ресторант. След вечеря разходка в района на хотела. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Туристическа програма: разглеждане на Банкок и посещение на Гранд Палас, в който се намира храма на Изумрудения Буда (Ват Пра Кеау). След края на обиколката се посещава централната част на града, където ще имате свободно време за пазаруване и развлечения. След обяд разглеждане на най-известните храмове в Тайланд (храма на Златния Буда, Ват По, храма на Полегналия Буда, Мраморния храм – Ват Бенчамабопит). Вечеря. По желание по-късно вечерта посещение на квартал Патпонг, известен като „Квартала на Стриптийз баровете”. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Свободно време за пазаруване и развлечения. По желание: посещение на старата тайландска столица Аютая, храмовите комплекси и летния дворец в Банг Па. (28 щатски долара) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Посещение на комплекс Сафари уърлд, където ежедневно се представят различни шоу програми с лъвове, слонове, делфини и др. Отпътуване за известния Тайландски курорт Патая. Настаняване в FX Hotel Pattaya under Furama Group или подобен. Вечеря в хотела. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание: посещение на ботаническата градина Нонг Нуч (цена 24 щатски долара). Прибиране в хотела. Свободно време. Вечеря. По желание: след вечеря посещение на шоуто на травеститите „Тифани” (цена 25 щатски долара). Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание: посещение на Коралов остров с включен обяд (цена 33 щатски долара). Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Отпътуване с автобус за Сиам Рийп, Камбоджа. Настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa или подобен. Вечеря. След вечеря разходка в града. Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Сутринта посещение на Ангкор Том и разглеждане на Южната порта, храмовете Байон, Бафуон, Фимеанакас и Томанон. Следобед посещение на най-големия религиозен паметник в света – храм Ангкор Ват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
10-ти ден
Закуска. Отпътуване с автобус за Банкок. Привечер настаняване хотел IBIS Riverside Hotel или подобен. Вечеря. Свободно време. Нощувка.
11-ти ден
Закуска. Свободно време в Банкок. Трансфер до летището на Банкок. Полет до Истанбул в 22.35ч.
12-ти ден
Кацане на летище Ататюрк в 05.50ч. Полет за София в 08.35 ч. В 08.50ч. кацане на терминал 2 в София.
ЦЕНИ:

ранно записване до 28.02.2018

- Възрастен в двойна стая 3398 лв.
- Единична стая 3938 лв.

Допълнителни екскурзии:

- Старата столица Аютая и летния дворец в Банг Па – Аютая се намира на 64 км северно от Бангкок и е основана 1350 г. изпълнява ролята на столица до 1767г., когато е превзета от бирманската армия. Банг Па се намира на 20 км от Аютая. – цена 28 USD.
- Ботаническа градина Нонг Нуч – намира се на около 18 км. южно от Патая. Разположена е върху 500 акра площ. В този парк можете да се разходите в обширни градини аранжирани в типичен тайландски, френски и европейски стил. В пределите на комплекса се намира и ферма за орхидеи. Също така ще видите къщи, построени в типичен тайландски стил. Специална атракция за туристите са ежедневно провежданите шоу програми, разкриващи тайландската култура и дух. Също така може да присъствате на религиозна церемония и на удивително шоу със слонове. – цена 24 USD.
- Шоуто на травеститите Тифани - Провежда се от 38 години и представя една от най-популярните шоу програми в света – цена 25 USD.
- Посещение на Коралов остров с включен обяд – цена 33 USD.
Допълнителни изисквания:

Документи за туристическа виза за Тайланд:
Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Кралство Тайланд;
Две актуални снимки паспортен формат;
150 евро, платими при записване.
Документи за туристическа виза за Камбоджа:
Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Камбоджа;
Една актуална снимка паспортен формат;
37 USD.
Условия за записване, начин на плащане и доплащане:

Депозит 1000 лв. при резервация;
Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване
Забележка:

Цената е валидна за група от минимум 20 туристи.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 щатски долар = 1,70 лева. При промяна на съотношението с повече от 0,03 лева туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Обща информация за Тайланд и Камбоджа:

Валута
Тайланд, Тайландси Бат (THB); 1 USD ~ 33-35 THB. Разделя се на сто сатанга. Малките медни монети са по 25 и 50 сатанга, никеловите -no 1B, 2В (рядко) и 5В. По-големите монети от 10В са никелови с медна вложка. Банкнотите са с деноминации от 20В (зелена), 50В (синя), 100В (червена), 500В (виолетова) и 1000В (кафява). Приемливо място за обмяна на валута са бюрата на летището, местните банки, както и обменните бюра, които ще откриете по повечето пешеходни улици. Тегленето на пари от банкомат също е възможно, но трябва да сте сигурни, че вашата карта важи в Тайланд.
Камбоджа, Камбоджански риал (KHR); 1 USD ~ 4000-4100 KHR.
Почти навсякъде в Тайланд и Камбоджа може да се заплати с щатски долари. Препоръчваме Ви да носите долари в дребни копюри.
Климат и облeкло в Тайланд
Климат - Активният туристически сезон в Кралство Тайланд е от средата на октомври до края на март. Температурите са между 26-32, а валежите сравнително редки.
Облекло - Няма значение колко е топло - не носете потници без ръкави и къси шорти на публични места. Тайландците смятат, че това е неуважително, а и такова облекло ви изтъква като турист. За туристите с непокрити рамене в някой от храмовете дават шалове от изкуствена материя. Тези шалове, обаче, са със съмнителна чистота и затова Ви препоръчваме да носите панталони тип 7/8 с риза или фланелка с къс ръкав. Носете обувки, които се събуват лесно, защото не е позволено да влизате с обувки в будистките храмове. Шортите не са приети никъде. Големите деколтета също не са добре приети и ще бъдат сметнати за проява на лош вкус. Тайландците са наистина мили и толерантни към чужденците, но в един случай ще ги засегнете със сигурност - ако сте с обувки пред олтар със статуя на Буда, даже и да не е в храм.
Часова зона Тайланд и Камбоджа
Тайланд и Камбоджа са разположени в Индокитайската часова зона, което прави 7 часа напред от Гринуичкото време и с 5 часа разлика от българското. Други държави в тази зона са Виетнам, Лаос, части от Русия, както и остров Рождество, територия на Австралия. Тайланд не използва смяната на лятно и зимно часово време, така че имайте го предвид, когато пресмятате часовата разлика.
Бакшиш
Даването на бакшиш не е традиция, обаче постоянният поток от туристи и адаптирането към западния начин на живот са го превърнали в нещо обичайно. Много хотели и ресторанти прибавят към сметката 10% за сервиз.
Таксиметровите шофьори не очакват бакшиш, но ако им предложите, няма да ви откажат.
Местна храна
Тайландската храна е много вкусна и е популярна по цял свят. Но туристите трябва да знаят, че храната, която се продава по уличните сергии често е много подправена и люта и може сериозно да изненада западния вкус. Нашата препоръка е да избягвате храната от улицата, особено тази, която не е опакована.
Повечето ресторанти и хотели са адаптирали менюто си и предлагат по-малко подправени ястия. Оризът присъства винаги на масата в Тайланд.
Митници
В Тайланд са забранени всички видове наркотици. Цигарите и другите тютюневи изделия, внасяни от вас в Тайланд не бива да надвишвата 250 грама. Забранени са и някои видове плодове, зеленчуци и растения. (пълен списък може да намерите в интернет).
0004

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти