Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 18.07.18! РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ с Неапол, Капри - самолет+автобус

Номер на оферта

/

217529

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Рим с авиокомпания „България Ер“;
- Летищни такси, 1 ръчен багаж до 8 кг. и 23 кг чекиран багаж;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Рим (периферен хотел);
- 2 нощувки със закуска в хотел 3 звезди в Неапол;
- 1 нощувка/нощ на ферибот;
- Трансфер летище-хотел;
- Транспорт с автобус по програмата;
- Описаната програма с екскурзовод на български;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, корабчета и пр.;
- Факултативна програма Ватикана и Ватиканските музеи;
- Факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим”;
- Факултативна екскурзия до остров Капри;
- Доплащане за настаняване на ферибот;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване”.

Програма на пътуването

Екскурзии
РИМ и ЮЖНА ИТАЛИЯ с Неапол, Капри и Соренто - екскурзия със самолет и автобус от София - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 18.07.2018
Цена: 979 BGN

РИМ И ЮЖНА ИТАЛИЯ – автобус и самолет

РимНеаполПомпей – остров КаприСоренто

Eкскурзията е седемдневна и включва 3 нощувки в Рим (периферен хотел), 2 нощувки в Неапол, 1 нощувка/нощ на ферибот (в цената е включено настаняване на дек, ако желаете да бъдете настанени на самолетни седалки или в каюти, предлагаме доплащане), самолетен билет СофияРим с включени летищни такси, салонен багаж до 8 кг., чекиран багаж до 23 кг. и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Рим, Помпей, Неапол, остров Капри и Соренто. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди. Полетът София - Рим се изпълнява от авиокомпания „България Ер”. Програмата в Италия се изпълнява с автобус. На връщане се пътува с автобус и ферибот през Игуменица до София (възможност за безплатен трансфер до Пловдив).
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 18.07.2018 - 07.30 ч. – отпътуване от летище София за Рим с директен полет на „България Ер“. 08.30 ч. – пристигане на летището в Рим. Панорамна обиколка на Рим “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Свободно време. Трансфер до хотела (периферен хотел). Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 19.07.2018 - Закуска. Eкскурзоводска програма „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона, фонтана „Треви”, пл. “Испания”. Следобед - по желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 65 лв за възрастни и 49 лв за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 25 участника. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 20.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Рим – възможност за посещение на музеи – Колизеума, хълма Палатино, Капитолийските музеи. По жeлание – факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала Трастевере - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.07.2018 - Закуска. Отпътуване за Неапол (около 230 км). Посещение на античния Помпей. В късния следобед - разглеждане на Неапол: Палацо Реале, галерия Умберто I, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец. Настаняване в хотел 3 звезди в Неапол. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – 22.07.2018 - Закуска. Свободно време в Неапол. Възможност за екскурзия до остров Капри - с доплащане 126 лв. на човек. До острова се отива с кораб, там има организиран транспорт с автобус за разглеждане на двата града Капри и Анакапри; дегустация на типичния ликьор Лимончело. Цената включва билет за кораба, транспорт с автобусчета из острова и екскурзовод на български; екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Екскурзията се организира при минимум 25 участника. Завръщане в хотела. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 23.07.2018 - Закуска. Отпътуване за Соренто (около 50 км), едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров, сред портокалови, лимонови гори и лозя, с незабравима гледка към Неаполитанския залив и към Везувий. Пристигане. Разглеждане на Соренто - „Пиаца Тасо”, Кметството, манастира „Сан Франческо” с гледка към залива, Марина Пикола – новото пристанище, от което се открива прекрасна гледка към града, като на първа линия са характерните сгради на най-престижния хотел на Соренто – „Екселсиор Витория” (до пристанището се стига с помощта на асансьор, билетът за който струва 3 евро в двете посоки и се заплаща на място), хотел „Империал Трамонтано”, хотел „Отел дьо ла Сирен”, Марина Гранде – старото рибарско пристанище. Отпътуване за Бриндизи/Бари (около 300/360 км). Вечерта - качване на ферибота. Нощ на ферибота.
СЕДМИ ДЕН – 24.07.2018 - Сутринта – пристигане в Игуменица и отпътуване по маршрут ИгуменицаСолунБлагоевградСофия. Късно вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ДАТИ:

18.07.2018 – 24.07.2018

ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 15.04.2018:

- на човек в двойна стая - 979 лв.
- трети възрастен - 955 лв.
- дете до 11 с двама възрастни - 914 лв.
- дете до 11 с един възрастен - 955 лв
- доплащане за единична стая - 250 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1029 лв.
- трети възрастен - 1000 лв.
- дете до 11 с двама възрастни - 944 лв.
- дете до 11 с един възрастен - 1000 лв
- доплащане за единична стая - 250 лв
Цени за ферибота:

Настаняване на ферибота на дек означава, че пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и пр.
Доплащане за настаняване на човек в една посока:
- на самолетни седалки (със запазени места) – 15 лв
- в каюта с 4 легла (вътрешна) – 48 лв
- в каюта с 3 легла (вътрешна) – 69 лв
- в каюта с 2 легла (вътрешна) – 98 лв
Възможни са промени в тези доплащания. Точният им размер се предоставя при заявка от страна на клиента.
При желание от страна на туристите за настаняване в индивидуална каюта или външна каюта цената се предоставя след заявка от страна на клиента.


ВАЖНО:

При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: В Рим и Неапол или околности - 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 5 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.
Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
0001

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Рим

Избрани оферти