Начало / Екскурзии / Екскурзии - Опатия

Потвърдена за 18.09.18! Хърватска Ривиера - ОПАТИЯ - полупансион - автобус

Номер на оферта

/

226429

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- транспорт с луксозен автобус
- 6 нощувки със закуски и вечери
- обиколка на Опатия
- водач - придружител от ТО

Цената не включва

Цената не включва:

- допълнителни екскурзии:
* Круиз в залива Кварнер - 34 лв.
* Екскурзия до Постойна и Любляна - 38 лв.
* Екскурзия до Постойна и Любляна за деца под 18 г. - 29 лв.
* Екскурзия до Пула и Ровин - 38 лв.
* Екскурзия до Пула и Ровин за деца под 18 г. - 29 лв.
* Екскурзия до Риека и остров Крък - 38 лв.
* Екскурзия до Риека и остров Крък за деца под 18 г. - 29 лв.
* Допълнителна седалка - 229 лв.
- медицинска застраховка 14 лв за целия престой

Програма на пътуването

Екскурзии
55+ и приятели: Хърватска Ривиера - ОПАТИЯ - полупансион - автобусна екскурзия от София и Пловдив - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 18.09.2018
Цена: 699 BGN

При тази почивка няма никакви ограничения за възрастта на участниците!

Отстъпка за ранни резервации до 2 месеца преди датата на тръгване - 3%!

Курортният град Опатия, разположен между планината Учка и брега на Адриатическо море, е най-престижният хърватски курорт, известен като една от най-красивите плажни дестинации в Европа. Мекият климат, топлите води, екзотичната растителност и прекрасната архитектура превръщат Опатия в магнит за всички - от кралски особи до хора на изкуството. Опатия е истинска ботаническа градина. Тук можете да се насладите на алеите от палми, бамбук, камелии, магнолии, както и на лавровото дърво – символ на опатийското крайбрежие.
Това е едно място, което напомня за някогашния Лазурен бряг от времето, когато екстравагантните англичани и американци ходели там да прекарват зимата. Буйната зеленина на кипариси, пинии и палми, прекрасните глицинии, бугенвилии, магнолии и трендафили, които греят в градините, скриват прекрасни вили и хотели в стил Бел Епок и, на фона на морската синева, създават едни от най-красивите картини, на които очите ви могат да се насладят. Опатия е „Ницата на Адриатическо море” и нейната носталгична хубост като че ли връща посетителя във времето на някогашните пищни празници от края на Австро-Унгарската империя, когато австрийски принцеси танцували тук валс в прегръдките на унгарски благородници...
Програмата е седемдневна и включва 6 нощувки със закуски и вечери в Опатия или на Опатийската ривиера и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Опатия, факултативни екскурзии до пещерата Постойна и Любляна, Пула и Ровин, Риека и остров Крък, круиз в залива Кварнер. Настаняването е в хотели 2 или 3 звезди в Опатия или на Опатийската ривиера на база полупансион.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 03.00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 06.00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София – Сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребОпатия. Пристигане в Опатия вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна разходка в Опатия – църквата „Св. Якоб“ от 1453 г., построена върху останки от Бенедиктински манастир, вила „Анджолина“ с ботаническата градина, построена през 1845 г. и поставила началото на организирания туризъм в Опатия, дванадесеткилометровата крайбрежна пешеходна алея, която преминава покрай най-значимите забележителности на курорта, започната през 1885 г. и завършена през 1911 г., статуята на девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание – тричасов круиз в залива Кварнер, по време на който ще се насладите на красотата на Опатийската Ривиера откъм морето – доплащане 34 лв. на човек, круизът се провежда при група от минимум 20 човека. Круизът се заявява и заплаща в България, а не на място. Завръщане в хотела. Свободно време в Опатия. Вечеря. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание – екскурзия до пещерата Постойна и Любляна в Словения – доплащане 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията. Екскурзията включва: посещение на пещерата, наричана „царицата на всички пещери“. Постойна е едно от най-големите карстови образувания в света. Невероятната мрежа от тунели, пасажи, галерии и зали, впечатляващото разнообразие от карстови форми, както и лесният достъп са сред главните причини за огромната популярност на тази забележителност. Това е единственото място в света, където подземният пейзаж може да бъде обходен с електрическа мотриса и да се види най-известният обитател на това подземно царство – протеят, наричан още човешка риба (входната такса, която е около 25 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място; съветваме ви да си предвидите връхна дреха, защото в подземията температурата е 8? - 10? С). Продължаване към Любляна. Пристигане. Разглеждане на центъра на града - пл. „Прешернов”, открития пазар, Тройния мост над р. Любляница, Змейския мост, кметството, църквата „Св. Николай”. Възможност за разходка по крепостните стени. Привечер - заръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание – екскурзия до Пула и Ровин - най-привлекателните градове на полуостров Истрия - доплащане 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията. Екскурзията включва: пешеходна разходка в Пула - главният културен и икономически център на Истрия, впечатляващ с хилядолетната си история и римския амфитеатър - една от шестте най-големи оцелели римски арени в света, и пешеходна разходка в Ровин, едно от най-красивите градчета на Адриатическото крайбрежие, доставящо истинско удоволствие на посетителя. Привечер - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден в Опатия или туристическа програма по желание – екскурзия до Риека и остров Крък - доплащане 38 лв. за възрастни и 29 лв. за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място, цената включва транспорт и екскурзовод на български по време на екскурзията. Екскурзията включва: пешеходна разходка в Риека – най-голямото хърватско пристанище, което днес представлява един доста динамичен град, нелишен обаче от обаянието на адриатическия полъх и пазещ някои прекрасни архитектурни паметници от периода на Бел Епок; панорамна обиколка на о-в Крък – най-големият остров в Адриатическо море (има мост, който свързва острова с брега), откриващ впечатляващите гледки на своите селца, накацали по скалите над морската шир; престой и разходка в Крък (столицата на острова), запазил средновековните си укрепления, които се извисяват над морето и представляват незабравима гледка; разходка из Връбник – винарско селище, от което произхожда знатната аристократична фамилия Франкопани. Привечер - завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН - Закуска. Отпътуване по маршрут ОпатияЗагребБелградСофия. Късно вечерта – пристигане на Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
ДАТИ и ЦЕНИ:

18.05.2018 - 699 лв.

17.06.2018 - 749 лв.

18.09.2018 - 699 лв.



0001

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Опатия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Опатия |  Златна възраст - 55 + - Хърватия |  Златна възраст - 55 + - Опатия

Избрани оферти