Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Потвърдена за 19.12.17! Предколедна ПРАГА, самолет , 4 дни, БГ група, х-л 4*

Номер на оферта

/

210568

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
- 3 нощувки със закуски в хотел "Clarion Congress" 4* (или подобен) в Прага
- Трансфер летище - хотел - летище
- Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
- Водач от България.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод и посещение на пивоварна "Pilsner Urquell" с включена дегустация и беседа (цената не включва входната такса за пивоварната - заплаща се индивидуално на място) - провежда се при минимум 16 туристи) - 89 лв.
- Еднодневна екскурзия до Дрезден на български език (провежда се при минимум 18 туристи) - от 12 г. - 72 лв. * от 2 г. до 11 г. - 55 лв.
- Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (провежда се при минимум 15 туристи) - 42 лв.
- Посещение на пивоварна "U Fleku" с дегустация на бира и беседа - при минимум 18 записани туристи - 24 лв.
- Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци (картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе, НЕОГРАНИЧЕНА консумация на бира, вино и вода) - провежда се при минимум 15 туристи - от 12 г. - 75 лв. / от 2 г. до 11 г. - 48 лв.
- Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR) - заплаща се на място
- Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага
- Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
- Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
- Разходи от личен характер
- Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Програма на пътуването

Последни места!

Екскурзии
Предколедна 2017 - Коледни базари в ПРАГА - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

4 дни / 3 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 19.12.2017
Цена: 695 BGN

Потопете се във феерия от светлини, аромати и разкош на Коледните базари в Прага!

ПРОГРАМА:

1 ден
СофияПрага
Отпътуване в 12.20 ч. на дата 19.12.2017 г. от Терминал 2 на летище София за Прага с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Кацане в Прага в в 13.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч. Разходка в центъра на Златния град (необходимо е ползване на градски транспорт). Най-известните и най-големите коледни базари в Прага са на Староместкия площад и площад „Вацлавске намести“. Тук ще откриете всичко – от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки, както и сладко греяно вино, което да ви топли по време на разходката. Свободно време. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.
2 ден
Прага
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Храдчани с Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник. По желание и предварителна заявка: 1. Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 ч.). 2. Посещение на пивоварната „U Fleku“ с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.
3 ден
ПрагаКарлови ВариДрезден
Закуска. Свободен ден в Прага или туристическа програма по желание (може да се избере една от двете екскурзии): 1. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация. По време на разходката ще имате възможност да надникнете в старите изби, където преди 170 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира, да се запознаете с традиционния метод на производство и всички съставки. Кулминацията на разходката е дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ (входната такса се заплаща допълнително). 2. Еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари. Връщане в Прага.
Нощувка.
4 ден
ПрагаСофия
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 12.10 ч. в с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Кацане на летище София (Терминал 2) в 15.00 ч.

ЦЕНА:

- на човке в двойна стая - 695 лв.
- дете до 10,99 г., настанено в двойна стая с двама възрастни - 519 лв.
- трети възрастен в двойна стая - 695 лв.
- единична стая - 854 лв.

ПОЛEЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

- Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
- За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Clarion Congress Hotel Prague 4*
(www.clarioncongresshotelprague.com) - разположен е до метростанция "Vysocanska" и е на 10 минути път с метро до центъра на града. Всички стаи са климатизирани и разполагат със самостоятелен санитарен възел, както и безплатен достъп до кабелен и Wi-Fi интернет.
0005

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти